
Ou Panirat cu Sos Tartar- Bundaban Sult Toltott Tojas
Ingrediente : 4 buc oua fierte 100 gr ton maruntit (fie in ulei ,fie in apa cu sare) 1/2 legatura patrunjel verde 30 gr unt (margarina) 1 lamaie sare,piper dupa gust pesmet, faina 1 ou crud ulei pentru prajit Preparare: Ouale fierte le taiem pe lungime si intr-un vas punem galbenusurile la care adaugam 100 […]

Tort ” Bolta Cereasca”
Ingrediente Blat: 8 oua 8 linguri faina 8 linguri zahar 1 praf de copt Ingrediente crema : 1 plic praf budinca cu gust de vanilie 300 ml lapte 200 gr zahar 2 galbenusuri ou 250 gr Rama (unt) Ingrediente ornamente : 200 gr zahar 100 gr nuca macinata 100 gr ciocolata menaj Ingrediente pentru insiropat […]

Braduti de Craciun
Ingrediente pentru aluat: 250 gr miere de albine 120 gr zahar 70 gr rama (unt) 60 gr untura 2 linguri lapte 1 lingurita zeama de lamaie 1 lingurita scortisoara macinata 1 plic praf de copt 500 gr faina 300 gr nuca macinata (sau alune macinate) 1 ou Pt. ornat folosim urmatoarea compozitie: 2 albusuri 320 […]

Curcan cu Bere- Soros Pulyka Far- Turkey with Beer
Ingrediente : 1kg posterior curcan ( putem folosi bucati de pui, rata,curcan) 200 gr morcovi 100 gr patrunjel radacina 4-5 catei usturoi 2-3 buc ceapa 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita busuioc 1l bere (sau 1/2l in functie de cata carne aveti) 100 ml ulei sare, piper dupa gust Preparare : Curatam posterioarele de curcan […]

Ochi de Vrajitoare,Fursecuri
Pot sa spun ca este cea mai simpla si ceruta reteta la noi in casa de fursecuri Ochi de Vrajitoare. Se prepara usor si ies suficiente din cantitatile date. Cele mai populare fursecuri sunt cele din imaginile de mai jos. Erau in voga si in anii ’80, dar si acum inca sunt foarte cautate. Ingrediente […]

Tort „Camasa”
Ingrediente ptr blat : 20 oua 20 linguri faina 20 linguri zahar 1 praf de copt Ingrediente crema: 1 l frisca Megle (sau hulala) 700 gr ciocolata menaj 100 gr fistic 150 gr alune de pamant Alte ingrediente : cafea, esenta de rom, zahar dupa gust Fondant Marshmallow: 450 gr marshmallow colorat 2 linguri apa […]

Linzer cu gem de prune
unt 100g zahar 100g oua 2 buc faina 280 g bicarbonat 1/2 lingurita vanilina 300g gem de prune – se freaca untul cu zaharul,vanilina si bicarbonatul – se adauga treptat ouale – se incorporeaza faina cu compozitia obtinuta – se amesteca repede pentru a nu se incalzi – se lasa la rece pana se intareste. […]

Friptura Talharului- Rablohus
Ingrediente Bait : 4 linguri ulei 1 lingurasos chili 1 lingurita boia ( eu am pus 1 lingura pasta de ardei Gulyas) ½ lingurita sare ½ lingurita piper macinat 2 buc ceapa de marime medie 3-4 catei de usturoi 1 lingurita moca rozmarin 1 lingurita cimbru Alte Ingrediente : 300- 400 gr pulpa porc […]

Pulpe coapte in folie- Foliaban sult csirke comb
Ingrediente: 4 pulpe pui 1 ardei gras 1 rosie 1 ceapa 4-5 buc ciuperci champignon ( sau 1-2 daca sunt mai mari) ½ ardei iute 12-16 feliute de slanina afumata sare folie de aluminiu Preparare : Condimentam pulpele cu sare . Ceapa o curatam , spalam si o taiem rondele cat mai subtiri. Ardeiul gras […]

Rata Salbatica la Cuptor- Foliaban Sult Vadkacsa
Ingrediente : 1 rata salbatica 1 punga amestec legume mexicane 1 punga folie pentru copt 2 bucati ceapa 2 rosii 300 gr slanina afumata taiata cubulete 1 ardei gras 300 gr varza murata 200 ml supa carne sare , piper, boia Preparare : Rata o condimentam pe exterior cu sare , piper, si boiala […]

Cuibi de Viespi- Darazsfeszek
Ingrediente aluat: 40 gr drojdie proaspata 1 kg faina 100 gr zahar 300 gr margarina 1/2 lingurita sare 4 galbenusuri ou 500 ml lapte Ingrediente sirop : 800 ml lapte 300 gr zahar 4 sticlute esenta rom Alte Ingrediente necesare : 200 gr margarina 280 gr zahar 200 gr nuca macinata Preparare : In 500 […]

Placinta cu varza
Foi 500g faina 25gr drojdie sare apa Umplutura 2kg varza alba(proaspata) o ceapa o lg pasta de tomate zahar(dupa gust) ulei de masline piper Preparare: Se face un aluat simplu din ingredientele de mai sus si se lasa la dospit cam 15 min.Apoi se imparte in bucati egale si se intind in foi cat de […]

Guguluf cu portocale
Daca e ceva ce imi place la nebunie, e aroma naturala a portocalelor, asa ca iubesc toate deserturile in care portocala este ingredientul principal. Imi plac checurile umede si aromate asa ca astazi am sa va prezint preferatul meu – Guguluf cu portocale. Este o reteta extrem de usoara, e gata de pus in tava […]

Ciolan Secuiesc-Szekely Sertescsulok
Ingrediente : Un ciolan crud mai mare ( daca suntem mai numerosi folosim mai multe ciolane ) 3 bucati ceapa 100 gr untura ( 150 ml ulei) 4-5 catei usturoi sare 1 lingurita boia dulce 1 lingurita chimen macinat ½ lingurita piper macinat 1 lingura faina 400 gr smantana 1 legatura marar verde ( eu […]

Ciorba de burta
Ciorba de burta Ingrediente 1,5kg burta de vita 1kg oase cu maduva de porc o telina mare 2 ardei grasi 2 morcovi un pastarnac un patrunjel doua cepe 10 catei usturoi(pentru pus la fiert) 50 ml otet pentru la fiert sare pentru dres ciorba 3 galbenusuri 300 g smantana Otet Usturoi pisat Mod de preparare […]