Ciuperci umplute cu legume
Ciuperci umplute cu legume. Cum se fac ciupercile umplute.Cele mai bune ciuperci umplute cu legume. Ciuperci la cuptor umplute cu legume si cascaval. Ciuperci umplute cu legume-Ingrediente 10 ciuperci potrivite 1 morcov 1 ceapa o felie de telina un pastarnac 100 g cascaval patrunjel 2 linguri de ulei piper o lingura legume deshidratate(optional) Ciuperci umplute […]
Salata de Boeuf
Salata de Boeuf, o pregatim la fiecare masa in zilele de Sarbatoare. Daca pregatim Supa dulce(asa ii mai spunem noi la supa de carne pe gaina, sau supa limpede, sau levese) nu exista ocazie lasata sa nu pregatim si Salata de Boeuf. O ornam si ii dam forma in functie de sarbatoarea sau ocazia cu […]
Supa- Zama cu „Cici”
Aceasta supa , ori zama cum se mai zice prin partile Bihorului se pregateste mai ales in regiunea din jurul Marghitei ca mancare de post. De obicei se prepara cand se fierbe fasolea uscata, mai ales in zilele de vineri cand tot omul posteste . Si haideti sa vedem ce a reusit romanul nostru sa […]
Rulada cu banane si crema de ciocolata
Rulada cu banane si crema de ciocolata Ingrediente Foaia de rulada 3 oua 3lg zahar 3lg faina esenta de vanilie Rulada cu banane si crema de ciocolata Mod de preparare Se separa ouale. Albusurile se bat cu 2 lg de zahar iar galbenusurile cu 1 lg de zahar. Se amesteca albusurile cu galbenusurile cu miscari […]
Ciorba a la Grec
Ciorba a la Grec este una din preferatele noastre care se gateste foarte des la noi. Si alte ciorbe preferate mai avem, dar aceasta ocupa un loc fruntas printre altele. Sper sa va fie si voua pe plac si sa o incercati cu toata increderea. In cartea de bucate avem si alte retete cu Supe […]
Musaca de cartofi
Ingrediente: 800 gr cartofi 400 gr carne tocata 4 ardei kapia copti 2 cepe 1 cutie ciuperci gulyas sare, piper, maghiran, patrunjel verde cascaval smantana carnati afumati Preparare: Ceapa o taiem marunt si o calin pe 50 ml ulei, apoi adaugam carnea macinata si o calim mai departe adaugand sare, piper. Se adauga apoi ciupercile […]
Strudel „Codita”- Copfos Retes
Ingrediente : 500 gr faina 200 gr untura(sau 250 gr rama) 1 ou 2 linguri zahar 25 gr drojdie proaspata 1/4 lingurita sare 150 ml lapte coaja razuita de la 1 lamaie 2 galbenusuri pentru uns Cum procedam : In 150 ml lapte caldut punem 2 linguri de zahar si 1/4 lingurita sare ,apoi dizolvam […]
Mancare din resturi de friptura rece
Mancare din resturi de friptura rece Ingrediente 1kg cartofi o jumatate de pui prajit 200gr cascaval 5 ciupercute 4 oua sare piper Sos de rosii 0 cutie rosii decojite sare piper ierburi provence 2 catei de usturoi 2 lg ulei Mancare din resturi de friptura rece Mod de preparare Cartofii se fierb in coaja se […]
Copanele umplute si pulpite impanate
Ingrediente: pulpe pui slanina afumata taiata bucatele mai lungi ptr impanat fasii mai late de slanina ce o vom folosi ca si capac la copanelele umplute usturoi ptr impanat taiat si el fasii rama pentru uns capacul Pentru umplutura folosita la copanele: 1 buc ficat crud de pui 1 ou fiert 1/2 felie paine patrunjel […]
Gogosi- Pancove- Fank
Ingrediente : 600 gr faina 360 ml lapte 30 gr drojdie proaspata 1 lingura mare zahar 3 galbenusuri ( in reteta se cere 2 galbenusuri dar eu am pus 3 ) 30 ml esenta rom coaja de la 1 lamaie 2 plic zahar vanilat 2 praf sare 50 gr unt (rama) ulei ptr prajit zahar […]
Melcisori din resturi
Poti prepara acesti Melcisori din resturi de friptura si vei obtine ceva delicios pe placul familiei tale . Ingrediente aluat : 300 gr faina 200 gr rama(unt) 1/4 lingurita sare 2 linguri smantana Umplutura : 100 gr cascaval razuit 300 gr sunca macinata sau ramasite de carne prajita 1 lingura smantana 1 ou intreg sare,piper […]
Rulouri din piept de pui cu sos de smantana
Rulouri din piept de pui cu sos de smantana Materie prima ptr 4 portii 2 buc piept de pui 150 gr muschi file afumat 8 felii branza topita 400 gr ciuperci proaspete 400 ml smantana 100 gr unt cartofi verdeata, piper, sare Rulouri din piept de pui cu sos de smantana Mod de preparare Pieptul […]
Iahnie de fasole cu carnati
Iahnie de fasole cu carnati Ingrediente fasole 300g morcov 1 buc ceapa 1 buc pastarnac 1 buc pasta de tomate 1 lg sare piper o legatura de patrunjel si marar carnati afumati sau costita afumat Iahnie de fasole cu carnati Mod de preparare Fasolea spalata bine in mai multe ape se pune la fiert in […]
Fasole batuta
Fasole batuta, reteta de post. Reteta cu fasole.Retete mancaruri cu fasole. Mancaruri de post cu fasole Fasole batuta-Ingrediente 300gr fasole uscata 1 morcov 1 pastarnac 4 ceape 2 lg pasta de tomate usturoi sare piper Fasole batuta-Mod de preparare Pentru fasole batuta se foloseste o fasole cu bobul mare si carnos. Se alege fasolea si […]
Prajitura Tavalita cu cocos
Prajitura Tavalita cu cocos, sau prajitura Lamington este o prajitura fina cu blat cu miere tras prin glazura de ciocolata. Este o reteta veche preluata de la mama mea care o pregatea des mai ales de sarbatori. Ea spunea acestei prajituri , cuburi trase prin glazura de ciocolata. Prajitura Tavalita cu cocos – Ingrediente Blat […]