Cheesecake cu mascarpone si ciocolata
Astazi vorbim despre cel mai cremos si gustos cheesecake cu mascarpone si ciocolata ce l-am pregatit pana acum. Sincer, m-am gandit de doua ori daca sa vi-l arat fiindca a iesit mai crapacios, dar gustul lui a invins orice retinere.Caramelul usor sarat ce l-am pus deasupra i-a intensificat gustul iar mascarponele i-a dat o cremozitate […]
Miel cu sumac si hummus picant
Daca vreti sa savurati carnea de miel si in alt mod decat ca in retetele traditionale ce le facem cu precadere pentru Pasti, va recomand aceasta reteta de Miel cu sumac si hummus picant.O combinatie reusita de carne de miel condimentata cu sumac si hummus picant, o reteta cu influiente arabe, foarte gustoasa!!Este delicioasa mai […]
Ciolan la cuptor cu cartofi
Cea mai simpla friptura este acest Ciolan la cuptor cu cartofi. Odata cu friptura avem si garnitura gata. Ciolanul astfel pregatit este fraged si ti se topeste in gura. Chiar daca Pastele anul acesta ma prinde fara miel, aceasta friptura cu ciolan ii tine locul deocamdata. In aceste vremuri de autoizolare te bucuri ca poti […]
Risotto cu parmezan
Risotto cu parmezan este o reteta simpla si gustoasa cu ingrediente la indemana oricui. Desi la prima vedere pare a fi un preparat greu de facut, trebuie sa va spun ca se face extrem de usor. Pentru a obtine un risotto bun trebuie sa folositi un orez cu bobul rotund, de preferat arborio, un vin […]
Prajitura Rusoaica
Este o perioada destul de lunga de cand nu am mai facut Prajitura Rusoaica. Evenimentele s-au precipitat mult prea repede in viata mea si prajiturile au fost date deoparte, timpul fiind mult prea scurt sa ma ocup si de ele. Sunt cam 3, poate chiar 4 ani de cand asteapta aceasta prajitura sa apara pe […]
Chiftelute de orez cu emmentaler
Aceste Chiftelute de orez cu emmentaler, pot fi folosite ca si garnitura la diferite fripturi, sau pot fi un aperitiv, sau o gustare calda delicioasa alaturi de care putem servi o salata. Este o alternativa buna pentru a mai scoate din meniu carnea. Alte retete asemanatoare gasiti daca dati clic pe titlul din imaginile de […]
Rulouri de castraveti cu branza
Cele mai simple aperitive pe care l-am facut pana acum sunt aceste Rulouri de castraveti cu branza. Ideea a pornit de la aceste Mini gustari cu sunca, care este prezentata si in format Video! Anul acesta si de Pastele Ortodox voi pregati cate putin din 2 sau 3 feluri de aperitive, care sa nu necesite […]
Rulada cu mascarpone si gem de zmeura
Zilele trecute am primit un colet cu multe bunatati fara zahar de la Sweeteria. Pentru cei ce inca nu au aflat, Sweeteria este primul laborator din Romania care produce dulciuri exclusiv pe baza de indulcitori naturali de cea mai buna calitate.Si fiindca printre bunatatile primite m-am bucurat si de ciocolata neagra fara zahar, gemul de […]
Budinca de broccoli cu cascaval
Simpla si gustoasa aceasta Budinca de broccoli cu cascaval! Budinca se poate pregati si cu conopida, nu doar cu broccoli. Poate fi un aperitiv sau o gustare alaturi de care poti servi o salata. Dar nu va mai tin mult de povesti si trec direct la cele necesare si prepararea budincii. Budinca de broccoli cu […]
Trigoane cu branza si ananas
Trigoanele au fost si sunt printre preferatele mele, imi place sa le pregatesc in multe variante, astazi am ales sa fac trigoane cu branza si ananas. O combinatie de branza dulce aromata cu vanile si innobilata cu bucatele mici de ananas din conserva Sun Food pe care le-am sotat pana ce au devenit usor sticloase. […]
Pasta de branza cu ansoa
Acum ca stam in casa incercam sa diversificam cat mai mult micul dejun dar si sa folosim eficient ingredientele ce le avem la indemana.Pentru astazi va propun aceasta pasta de branza cu ansoa, o pasta fina si gustoasa numai buna de intins pe un corn pufos tocmai scos din cuptor sau pe o felie de […]
Rulouri cu leurda si mozzarella
Primavara si-a intrat pe deplin in drepturi si o data cu ea si-au facut aparitia si primele plante ce ne bucura gusturile. Leurda este vedeta sezonului, de gustul ei ne bucuram pentru o perioada scurta de timp, asa ca acum e momentul sa profitam din plin. Astazi am ales sa pregatesc aceste rulouri cu leurda […]
Salata cu Avocado si Branza
Am avut pofta de o salata Caprese, dar cum nu am avut perlute de mozzarella am improvizat si am facut aceasta Salata cu Avocado si Branza. In loc de mozzarella am folosit Fantomele din Branza de la Toni Junior – Delaco, care este o branza alba calcica foarte buna si dupa parerea celor din familie […]
Mousse de Ciocolata de Post
Cel mai bun si simplu desert de Post este acest Mousse de ciocolata de Post. Din doar cateva ingrediente obtinem cel mai bun desert de Post. Pe langa desert ne alegem si cu un aperitiv, gustare, fel principal sau chiar si o prajitura delicioasa. Adica dintr-o conserva de naut putem pregati doua retete dintr-o lovitura! […]
Prajitura cu naut si crema ganache
Primavara ne da tarcoale de cateva saptamani desi calendaristic incepe abia la 1 Martie. Vremea frumoasa din aceste zile imi da o stare de bine pe care am incercat sa o transpun in provocarea primita de la Sun Food. Provocarea consta intr-un desert ce sa aduca zambetul pe buze celui caruia i-l oferi.Desi la prima […]