Legume gratinate cu sos de smantana si cascaval
Legume gratinate cu sos de smantana si cascaval – pot fi alegerea perfecta pentru un pranz intr-o zi geroasa de iarna. Se poate consuma ca atare sau poate tine loc de garnitura la un preparat cu, carne. Se face relativ usor si poate contine legumele ce va sunt pe plac. Eu am ales sa folosesc […]
Carnati de casa din carne de porc si vita
Seria retetelor traditionale pentru sarbatorile de iarna continua cu reteta de carnati de casa din carne de porc si vita! Asa cum va spuneam si in retetele anterioare, ele fac parte dintr-o colaborare ce o avem cu firma Ana si Cornel. O companie romaneasca ce produce si desface preparate din carne si carne proaspata de […]
Penne gratinate cu sos de branza si sunca
Sunt ani buni de cand pregatesc aceste Penne gratinate cu sos de branza si sunca si doar acum am apucat sa postez reteta in blog. Nu mai stiu de la cine am primit reteta, cert este ca mereu se mananca cu placere, ori de cate ori le pregatesc. Branza topita cu smantana, smantana si sunca […]
Antricot de vita la gratar cu salata
Astazi este 1 Decembrie, ziua nationala a Romaniei, si cum cere traditia se incing gratarele pentru mici, carnati, pastrama dar se pregatesc si ceaunele pentru nelipsita fasole cu ciolan sau fasole cu carnati.As degusta din toate dar de ceva vreme carnea de porc imi place doar sa o gatesc, asa ca astazi eu fac exceptie […]
Balotina de pui cu fistic si cascaval
Desi la prima vedere ar parea un preparat mai complex, balotina de pui cu fistic si cascaval este un preparat chiar usor si numai bun de pregatit pentru o masa speciala intr-o zi de sarbatoare ca aceasta!!Desi are un nume pompos, balotina se traduce intr-un rulou din pulpa de pui umpluta cu un amestec de […]
Toba de casa reteta traditionala
Este deja stiut ca pentru sarbatorile de Craciun gospodinele se intrec in a pregati cat mai multe bunatati din carne de porc asa cu cere traditia. Daca ai norocul si posibilitatea sa cumperi un porc si sa il pregatesti asa cum faceau bunicii si parintii nostri atunci cu siguranta nu vor lipsi toba de casa […]
Madlene cu miere si ananas
Mai sunt cateva zile pana ce copii isi vor pregati ghetutele in asteptarea lui Mos Nicolae!!Si fiindca prietenii de la Sun Food ne-au provocat sa il intampinam cu ceva ceva dulce si bun, ne-am gandit ca aceste madlene cu miere si ananas sunt cele mai potrivite pentru el!!Aceste mici prajiturele sunt tare gustoase, aromate si […]
Conopida prajita cu Fondue
In reteta Conopida prajita cu Fondue, am decis sa folosesc conopida ca baza pentru delciosul Fondue Emmentaler. Dupa mine conopida intreaga coapta la cuptor si bine condimentata este mult mai buna decat conopida fiarta. Se merita sa incercati si aceasta varianta chiar daca necesita putin mai mult timp pregatirea ei. Condimentata si mai apoi rumenita […]
Tocanita Bihoreana
Aceasta Tocanita Bihoreana, a fost amintita si de mult regretatul Radu Anton Roman in cartea Bucate,Vinuri si Obiceiuri Romanesti. Si zice asa despre ea: ” Sofisticata, provocatoare, insolita, ” tocanita ” oradenilor e atat de combinativa, incat te-ai astepta la gusturi daca nu imposibile, cel putin socante. ” Mdaaaaa! Asa este! O combinatie putin ciudata […]
Supa de varza dulce cu ciolan afumat
Va prezentam Supa de varza dulce cu ciolan afumat, inca o supa asa cum se face in Ardeal, cu ciolan cu smantana, o supa consistenta asa cum scrie la carte. Strabunicii, bunicii au pregatit-o asa cum o prezentam noi acum in aceasta reteta cu singura diferenta ca ciolanul era din batatura, smantana la fel, legumele […]
Sarmale traditionale in foi de varza
Desi temperaturile de afara sunt ca la inceput de toamna, calendarul ne arata ca nu mai este prea mult pana ce vom intra in febra sarbatorilor de iarna. Fiecare dintre noi ne pregatim cu mult timp inainte, facem listute cu mancarurile ce vrem sa le punem pe masa de Craciun, cautam cele mai bune si […]
Tort cu crema de mascarpone si zmeura
Pentru mine si familia mea, luna noiembrie este luna cea mai importanta din an fiindca toti trei ne sarbatorim zilele de nastere dar si doua dintre zilele onomastice. Este luna in care pregatesc cele mai multe torturi si deserturi !!Si fiindca provocarea venita de la Delaco era de a face un desert festiv, s-a potrivit […]
Chiftelute de Pui Kiev
Aceasta reteta cu Chiftelute de Pui Kiev, a pornit de la reteta de Pui Kiev al colegei mele postata cu ceva vreme in urma. Pentru Puiul Kiev puteti folosi Untul aromatizat cu patrunjel si usturoi Din igredientele date mai jos ies suficiente chiftele pentru a servi cel putin 7 persoane, daca socotim de caciula la […]
Ardei dulci umpluti cu branza picanta
Trebuie sa recunosc ca am ramas placut impresionata de gustul acestor ardei dulci umpluti cu branza picanta. Este de departe o combiantie reusita ce v-o recomand sa o incercati!!Am folosit doua tipuri de branza de la Delaco- branza pufoasa cu smantana si emmentaler pe care le-am asezonat cu bacon taiat marunt, codite de ceapa verde […]
Mini gustari cu sunca
Simple, rapide si usor de pregatit aceste Mini gustari cu sunca. Nu avem nevoie de multe ingrediente pentru a prepara un aperitiv delicios. Sunt perfecte la petreceri, la intruniri in familie sau prieteni. Sunt taiate in portii mici formand astfel portii individuale ce se pot servi cu ajutorul scobitorilor infipte in mini rulourile taiate. Mai […]