Gnocchi cu pui si rosii cherry
Inca ne bucuram de vara si incercam sa pregatim mancaruri usoare in care sa folosim ingrediente simple si gustoase. Gnocchi cu pui si rosii cherry– o reteta rapida, cu gnocchi proaspeti, rosii cherry dulci si aromate, piept de pui fraged, si ierburi aromatice din care nu a lipsit busuiocul si rozmarinul. Cand mergeti la cumparaturi […]
Creveti cu usturoi si patrunjel
Cel mai simplu fel de mancare sunt acesti Creveti cu usturoi si patrunjel pe care i-am gatit pana acum si cel mai rapid pot sa spun. In doar cateva minute l-am preparat si tot atat de repede s-a si mancat. Daca va plac crevetii va recomand cu mare drag aceasta reteta. Alaturi am servit un […]
Cheesecake cu oreo la multicooker
Cheesecake-ul este unul dintre cele mai savuroase deserturi, atat cele gatite in cuptor cat si cele fara coacere. Astazi insa va prezint reteta de cheesecake cu oreo la multicooker!! Da, la multicooker, iese un cheesecake delicios, cremos si superb, care v-a fi apreciat de oricine il incearca. Prepararea lui cu ajutorul multicooker-ului are mai multe […]
Rulouri din cotlet cu branza topita
Am pregatit cateva Rulouri din cotlet cu branza topita pentru masa de pranz de Duminica. Imi era putin groaza sa ma apuc de ele caci trebuia sa le prajesc la tigaie, in ulei si sincer pe caldurile acestea numai in bucatarie sa prajesti nu iti doresti sa stai. Pana am umplut bucatile de cotlet si […]
Ceafa de porc la oala cu presiune
Ceafa de porc la oala cu presiune este cea mai simpla si rapida friptura pe care o puteti pregati in maxim 60 de minute. Rumenita la exterior, suculenta si frageda la interior este friptura perfecta de duminica pe care o puteti pregati celor dragi chiar si cand temperaturile de afara sunt foarte mari. Gasiti oala […]
Churros coapte in friteuza cu aer cald
De multa vreme ma tot pregatesc sa pregatesc acesti gogosi spanioli, churros. Iata ca acum le-a sosit vremea. Am pregatit in sfarsit, Churros coapte in friteuza cu aer cald. Imi era groaza sa ma apuc de ele datorita faptului ca se coc in baie de ulei. Ei dar eu am copt aceste gogosele in friteuza […]
Creme brulee la multicooker
Dintre toata aparatura electrocasnica ce o am in bucatarie, trei dintre ele sunt preferatele mele. Robotul de bucatarie cu, care toc, maruntesc, feliez si multe alte operatiuni, mixerul planetar cu bol care este mana mea dreapta cand vine vorba de aluaturi, pandispanuri, creme, frisca si bineinteles multicooker-ul.Multicooker-ul fara de care nu stiu cum m-as descurca […]
Friptura de vita la gratar
E vara si iesirile la iarba verde sunt nelipsite in weekend cand se incing gratarele si toata lumea e relaxata. Si daca tot vorbim de incins gratarul, eu va propun o friptura de vita la gratar, mai exact un flat iron de vita Angus, fraged si gustos. Luna trecuta va aratam cateva piese de vita […]
Saltimbocca alla Romana
A venit vara si o data cu venirea ei mi-am propus sa pregatesc mancaruri rapide, gustoase, cu ingrediente simple si la indemana.Astazi va propun o reteta in stil italian -Saltimbocca alla Romana – in traducere libera „sări în gură”…adica se face atat de repede si e atat de buna incat practic va sare singura, direct […]
Placinte cu obrajori de vita si ciuperci
Daca nu ati folosit pana acum acest sortiment de carne, maseterii sau obrajorii de vita sunt o carne cu o textura fibroasa, dura, ce poate deveni frageda si suculenta daca este gatita corect. Carnea trebuie gatita pe o peroada lunga de timp, astfel poate sta la baza multor preparate, supe, ciorbe, tocanite si chiar fripturi. […]
Coada de vita cu bere si cartofi noi
Coada de vita cu bere si cartofi noiZilele trecuta am primit de la Karpaten Premium Angus un colet cu cateva piese de carne Premium Angus, o carne de calitate ce provine din ferma Karpaten Meat Group, din Sibiu. Carnea provine de la bovine cu o genetica de top, crescute in mod natural, in sistem extensiv, […]
Tocanita de cartofi- reteta de post
Cred ca tocanita de cartofi a fost printre primele retete de post ce le-am pregatit vreodata. Este o mancare simpla si tare gustoasa, la indemana oricui. Trebuie sa va spun ca cea mai buna tocanita de cartofi, de post o facea soacra mea. Iesea atat de buna si gustoasa incat cu greu te opreai doar […]
Supa de perisoare cu tarhon
Multi dintre voi ar spune la prima vedere ca aceasta Supa de perisoare cu tarhon, este ciorba de perisoare. Nu, nu este ciorba de perisoare pe care o cunoastem cu totii. Este o supa delicioasa cu perisoare din carne pufoase ce nu contin orez, cu legume, dreasa cu smantana. Este o supa ce o gatea […]
Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane
Am mancat din aceasta Prajitura Rulada Sah in Foi de Napolitane la vecina mea. Primise 2 rulade de la sora ei, de pe langa Marghita. Mereu spunea cat sunt de bune ruladele facute de sora ei. Chiar asa, a fost foarte buna. Combinatia de piscot, cu foi de napolitane si crema este una foarte buna. […]
Iepure la cuptor cu vin si rozmarin
Sarbatoarea pascala se apropie cu pasi repezi, inca mai lucram la meniu in functie de gusturile fiecaruia, insa un lucru este de stiut, ca friptura nu o sa lipseasca de pe masa de Pasti. Cea traditionala este din carne de miel dar nu e ceva batut in cuie, fiecare isi pregateste ce le place, tot […]