Chișcă moldovenească- rețetă tradițională
Am intrat in luna sarbatorilor de iarna asa ca ne pregatim incet sa le sarbatorim asa cum se cuvine. Nu mai e niciun secret ca preparatele din carne de porc pregatite in casa sunt cele mai savurate si asteptate preparate de pe masa de Craciun!! Printre preferate sunt carnatii, sunca, kaizerul, costitele da nu in […]
Legume cu unt pentru garnitura
Imi place ca langa peste sau fripturi de vita, pasare sau porc sa pun intotdeauna si o garnitura de legume. Cea mai la indemana garnitura este din legumele sote, asa ca mai mereu am in frigider legume din care sa incropesc rapid o garnitura. Pentru perioada iernii prefer sa imi fac in congelator un stoc […]
Sandvis in foaie de tortilla
La acest Grill electric HEG-K2000SS – Heinner am pregatit rapid acest Sandvis in foaie de tortilla. Cel mai simplu si rapid sandvis facut cu minim efort. Daca nu aveti foi de tortilla puteti pregati si alte tipuri de sandvisuri cu paine care sunt excelente pregatite la grill. Sandvis in foaie de tortilla – Ingrediente folosite […]
Piept de rata cu sos de portocale
Cel mai simplu si bun preparat din piept de rata a fost acest Piept de rata cu sos de portocale, pe care l-am gatit pana acum. Pieptul de rata a fost foarte fraged datorita procesului de marinare pe care l-am facut cu ajutorului aparatului de vidat HEINNER HAV-EDC120SS Piept de rata cu sos de portocale […]
Cheesecake marmorat cu dovleac
E sezonul dovleacului, asa ca ne bucuram de aroma lui pregatind mancaruri si deserturi in care el este vedeta!! Daca e ceva ce imi place sa pregatesc cu dovleac, acelea sunt deserturile si in special placinta cu dovleac, o ador!! Ei, dar pentru astazi v-am pregatit ceva mai fin, un cheesecake marmorat cu dovleac si […]
Snitele de conopida la Air Fryer
Asa cum va povesteam la o alta reteta, nu prea sunt fan conopida, dar uite ca am reusit sa o introduc in meniu, pregatind-o in diferite feluri. Astazi va propun aceste Snitele de conopida cu mozzarella la Air Fryer, sunt delicioase, usor de pregatit si ce e mai important e ca nu sunt prajite in […]
Paine prajita la friteuza cu aer cald
De ce Paine prajita la friteuza cu aer cald? Pentru ca in doar 5 minute pregatesc mai multe felii de paine crocanta, care nu se ard ca in prajitoarele de paine si putem sa ne asezam la masa deodata fara sa asteptam mult timp pentru a se praji painea. De data aceasta am pregatit aceste […]
Chili con carne la multicooker
Acest fel de mancare, Chili con carne la multicooker a devenit una din preferatele noastre. Inainte de a face achizitia acestui Multicooker FPCK-R57IX prepararea retetei dura un timp mai indelungat. Acum de la 1 ora si jumatate am redus pregatirea acesteia la 25-30 minute. Sunt foarte incantata de aparat si chiar il recomand cu mare […]
Sandvis cald cu pere si pastrama de rata
Sandvisurile sunt cele mai versatile preparate, pot fi facute in foarte multe combinatii de carne si branzeturi, legume si branzaturi dar si din fructe combinate cu mezeluri si branzeturi. Astazi va prezint acest Sandvis cald cu pere, gorgonzola si pastrama de rata si trebuie sa recunosc este cel mai gustos sandvis pe care l-am mancat […]
Toros cu piept de porc
La noi in familie in fiecare an de taierea porcului pregatim acest Toros cu piept de porc, si nu doar in aceea perioada ci si de mai multe ori pe an, ori de cate ori avem pofta de acest fel. Oricand se poate pregati avand ingredientele necesare mereu la indemana Aici. Acest toros se poate […]
Confit de usturoi cu ierburi aromatice
In acesta toamna am pregatit de multe ori acest confit de usturoi cu ierburi aromatice!! De fiecare data a disparut foarte repede asa ca m-am gandit ca ar trebui sa va arat si voua aceasta reteta. Se prepara extrem de usor, doar curatatul usturoiului dureaza ceva timp, dar daca aveti ajutoare atunci musai sa va […]
Hamburgeri- reteta clasica
De cand am descoperit aceasta reteta de hamburgeri fara condimente si adausuri in exces, nu am mai cumparat hamburgeri cruzi, gata formati. Prefer sa imi iau carne de vita de calitate, pe care o gasesc in magazine de specialitate, unde calitatea si siguranta produselor este pusa pe primul loc. Daca e ceva ce se pregateste […]
Tarta cu prune cu aluat fraged
Cea mai simpla si buna prajitura este aceasta Tarta cu prune cu aluat fraged. Asa o pregatea bunica, mama, acum si eu la randul meu. Aluatul folosit este un aluat fraged ce se pregateste foarte usor. Puteti pregati o cantitate mai mare si ce va ramane puteti sa il tineti la congelator. In momentul in […]
Rosii cherry uscate si conservate in ulei
Anul acesta m-am bucurat de gustul minunat al rosiilor cherry mai mult ca niciodata!! Nu mi-au lipsit din frigider, le-am achizitonat de fiecare data de la un producator local ce isi avea taraba intr-un colt al pietei. De acolo am luat toata vara legume gustoase si sanatoase!!Intr-o dimineata, l-am gasit cu ladita plina cu rosii […]
Pui chinezesc la aburi
Clar acest Pui chinezesc la aburi este cea mai simpla reteta pe care am pregatit-o pana acum si cel mai light. De ce? Pentru ca la prepararea acestui pui am folosit acest Steamer HSA-1000XMC de la Heinner, care chiar m-a surprins. Nu credeam ca puiul si orezul sa se gateasca atat de bine intr-un timp […]