Pui umplut
Acest Pui umplut, este o reteta veche pe care mama mea o gatea mai ales in zilele de sarbatoare. Era si atunci si acum la fel de apreciat si arata intr-un mare fel asezat pe masa plina cu bunatati. Singura modificare ce am adus retetei este ca am uns puiul pe exterior cu o […]
Supa crema de ceapa cu crutoane
Supa crema de ceapa cu crutoane este una din supele mele preferate. O sa vedeti si voi de ce daca cititi reteta. Combinatia de ceapa , smantana, vin este una din cele mai reusite combinatii. Gustul de ceapa nu se simte. In momentul in care gusti acesta supa crema de ceapa ai impresia ca esti […]
Retete Aperitive de Pasti
Retete Aperitive de Pasti In acest post va prezentam o selectie de Aperitive pentru Pasti , Aperitive Festive ce se preteaza a fi pregatite la orice sarbatoare nu numai de Paste, Craciun sau Revelion. Incercam sa va facem o selectie de aperitive festive ce arata bine si sunt usor de preparat. Musafirii vor fi impresionati […]
Tocanita de pui cu fructe
Da ,aceasta Tocanita de pui cu fructe este o ciudatenie pentru multi dintre noi. Dar asa cum stiti in zona Ardealului se fac multe combinatii de carne cu fructe , ba chiar se prepara si supe de fructe care sunt un adevarat deliciu si daca inca nu ati incercat vreodata aceste supe si tocanite cu […]
Chiftelute dietetice la cuptor
Aceste chiftelute dietetice si putin exotice sunt usor de pregatit fie din carne de porc, din carne de pasare sau vita si se pot savura la orice ora ca si o gustare sau un aperitiv deosebit, la o masa festiva alaturi de Crema de branza cu smantana – Ceva Fin de la Delaco. Ingrediente Chiftelute […]
Prajitura cu dovleac
Prajitura cu dovleac Daca va place dovleacul cu siguranta va va fi pe plac si aceasta prajitura cu dovleac!! Combinatia de aluat fraged si umplutura de dovleac aromatizata cu vanilie sau scortisoara fac ca prajitura sa capete o nota aparte. Prajitura cu dovleac Ingrediente aluat 300 g faina 100 g unt 3 linguri smantana 3 […]
Friptura de porc cu capac de smantana
Friptura de porc cu capac de smantana este o friptura usor de realizat si una din cele mai bune fripturi pe care le-ati preparat vreodata. Carnea sub capacul de smantana se fragezeste de nu iti vine sa crezi. La friptura se poate folosi atat cotletele de porc cat si ceafa de porc sau pulpa de […]
Vargabeles cu aluat fraged
Vargabeles o reteta traditionala ce se prepara in mai toate casele din Ardeal. Acest Vargabeles este de fapt o budinca de taietei cu branza, aromata cu vanilie, lamaie, rom, nuca, stafide…. Simplu de preparat, cu ingrediente nepretenţioase, acest desert este foarte apreciat la noi in familie. Azi va prezint varianta preparata de bunica mea. Cu […]
Aperitive cu crema de branza si somon
Aperitivele cu crema de branza si somon sunt usor de pregatit, ele putand fi o gustare sanatoasa ce o puteti savura la orice ora sau un aperitiv deosebit pe o masa festiva. Ingrediente: 100g crema de branza cu smantana-Delaco 50g cascaval emmentaler o lingura cozi de ceapa verde tocate 2 linguri marar verde tocat 100g […]
Cozonac cu cacao
Un Cozonac cu cacao, pufos este mereu cel mai mare deliciu pentru familia noastra. Chiar daca nu sarbatorim Sfintele Pasti , sau Craciunul odata la doua saptamani trebuie sa pregatesc un cozonac, sau doua sucituri de cozonac, umplute cu cacao ori cu o crema ca la acest Cozonac pufos. Pentru cei mari va recomand sa […]
Retete pentru Valentine’s Day si Dragobete
„Iubirea trece prin stomac ” asa zic batranii nostri. Odata pe an haideti sa ne surprindem partenerii cu retete delicioase si mai deosebite pregatite de Valentine’s Day sau de Dragobete. Surprideti-va partenerii in aceste zile cu retete gustoase pentru o cina romantica in doi. Noi venim in ajutorul vostru cu idei de retete usor de […]
Tocanita de porc cu smantana si mustar
Tocanita de porc cu smantana si mustar este o reteta usor de preparat si foarte gustoasa. Daca pana acum nu ati incercat aceasta combinatie noi va incurajam sa o faceti.Cu siguranta nu veti regreta si poate odata ne veti multumi pentru aceasta reteta de tocanita. Incercam sa postam de fiecare data retete cu mancaruri […]
Prajitura Silvia
Prajitura Silvia este o prajitura pe cat de simpla ,pe atat de buna. Este o reteta de prajitura preluata de la vecina mea de unde ii vine de altfel si numele. Aceasta prajitura isi are originile pe la Prajitura Fanta care a fost modificata putin mai mult. Noi va recomandam sa incercati si aceasta […]
Kebab cu Emmentaler si Sos Pesto
Cum sunt Fan Branza atat eu cat si fetele mele am prins ocazia sa prepar un Kebab cu Emmentaler si sos Pesto . Am folosit cascavalul Emmentaler de la Delaco. Prefer sa folosesc produsele Delaco stiind ca niciodata nu am dat gres cu ele si sunt de calitate. Am folosit in repetate randuri cascavalul natur, […]
Cum pregatim homarul!!
Homarii sunt una din cele mai preţuite şi mai de soi specii de crustacee marine fiind considerate si cele mai sanatoase si gustoase fructe de mare. Homarul are mai putine calorii decat carnea de pui sau vita, este bogat in fosfor, calciu, magneziu si zinc Acum vreo doua luni am avut norocul sa castig pe […]