Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Supa cu carnati picanti- Supa Talharului

 Aceasta Supa cu carnati picanti se  numeste pe la noi Supa Talharului (Betyarleves)… De unde ii vine denumirea idee nu am, dar va pot spune ca este o supa consistenta si foarte aromata …. Carnati, ciuperci,slanina, smantana, salvie,cimbrisor,….inghiti in sec de pofta doar la auzul ingredientelor enumerate….Zic sa o incercati, cu siguranta nu veti regreta […]

Gogosari umpluti cu legume si afumatura

Gogosari umpluti cu legume si afumatura Ingrediente 6 gogosari o ceapa o vanata un morcov un gogosar tocat 5-6 ciuperci potrivite 250 gr kaizer 250 gr sos de rosii 150 gr scrobi sau 100 gr orez 100 ml supa sau apa patrunjel verde sare piper ulei     Gogosari umpluti cu legume si afumatura Mod […]

Pasta picanta de ardei- Chutney de ardei picant

Pasta picanta de ardei- Chutney de ardei picant

Sunt o devoratoare de ardei iuti sub orice forma . De aici a pornit si ideea de a prepara aceasta pasta picanta de ardei – Chutney de ardei picant, pe romaneste spus, sau mai elegant ii putem spune chutney. Poate asa va este mai cunoscut…. Am facut o combinatie intre ardeii capia si ardeii chili, […]

Cocos in vin- Coq au vin

Cocos in vin- Coq au vin

Cocos in vin- Coq au vin Zilele trecute m-am pricopsit cu un cocos mare si vanjos crescut la tara. Dupa ce l-am grijit cum m-am priceput mai bine am dat deoparte aripile si pulpele si am purces a pregati bunatatea asta de mancare ce pe romaneste ii spune simplu cocos in vin…iara pe frantuzeste de […]

Briosa strugure

Am zis sa fim in ton cu toamna asa ca am purces la prepararea unei briose . Am pregatit aluatul apoi mi-am zis sa ii dau forma unui ciorchine. Asa a luat nastere aceasta Briosa strugure care a fost delicioasa. Ingrediente aluat : 250 ml lapte, 2 galbenusuri de oua, 450 gr faina, 50 gr […]

Pui dulce acrisor

Pui dulce acrisor

Am hotarat de comun acord cu familia sa incercam si varianta de pui dulce acrisor . La preparate din carne de pui am mai postat si alte retete de acest gen e adevarat nu multe, dar pot spune ca acest pui dulce acrisor este deosebit si o recomand cu draga inima sa il incercati si […]

zacusca cu ciuperci

Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu ciuperci Ingrediente ciuperci 2 kg gogosari 3 kg ardei capia 3kg vinete 6 kg morcov 1,5 kg ceapa 2 kg bulion 400 gr ulei 750 ml sare boabe de piper foi de dafin   Zacusca cu ciuperci Operatii pregatitoare Ciupercile se curata si se taie lame. Gogosarii se spala, se curata de cotoare […]

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Am servit acest desert clasic, Strudel cu mere, alaturi de un pahar cu vin Maiastru Rose , un vin elegant, placut la degustare…. Strudel cu mere – Ingrediente : 500 g faina 200 g untura(sau 250 g unt) 1 ou 2 linguri zahar 25 g drojdie proaspata 1/4 lingurita sare 150 ml lapte coaja razuita […]

castraveti cornison in otet

Castraveti cornison in otet

Castraveti cornison in otet, conserva de casa. Cum conservam castravetii cornison.Castraveti in otet, Reteta castraveti in otet fara conservanti  Castraveti cornison in otet-Ingrediente castraveti cornison otet din vin sare grunjoasa neiodata zahar boabe de mustar foi de dafin boabe de piper morcov ceapa hrean floare de marar usturoi Castraveti cornison in otet-Mod de preparare Intr-un […]

paine de casa pentru sandvisuri

Paine de casa

PAINE DE CASA Ingrediente-PAINE DE CASA 500 gr faina alba 25 gr drojdie proaspata 1 lingura zahar 250 ml apa calda ½ lingurita sare 50 ml ulei Mod de preparare-PAINE DE CASA Faina cernuta se pune intr-un vas incapator.Se face un loc in ea in care adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si putin apa cald […]

Prajitura Zserbo cu Mere

Ingrediente foi: 150 ml lapte, 20 g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 1 praf de sare, 80 g zahar, 500 g faina, 3 oua, 150 g unt sau margarina (eu am folosit 80 g untura) Ingrediente umplutura: 1.5 kg mere, 300 g nuca macinata, 150 g zahar pudra, 300 g dulceata de caise sau piersici, […]

Silvoita- Dulceata de prune

Cine nu stie sa faca  un borcan de dulceata de prune ? Toata lumea stie ! O sa va intrebati atunci ce rost isi mai are aceasta reteta la noi …. Va spun eu ! Anul acesta am facut dulceata la caldarea de arama a lui lele Berta , si a iesit o silvoita asa […]

Ardei copti cu miere si mustar

 Se potriveste  la o friptura sau, langa  peste…. dar  sincer va spun eu am papat un borcan fara sa il asociez cu nimic, asa de bun este . Acum ca vi-am facut pofta va impartasesc reteta de  Ardei copti cu miere si mustar , si voua ! Ingrediente: 3 kg ardei kapia, 4 linguri miere […]

Rosii la borcan

Cum folosesc la multe mancaruri rosiile si  iarna sunt cam scumpe m-am gandit ca ar fi bine sa le conserv daca tot s-au facut in gradina. Ar fi fost pacat sa le arunc sau sa le las sa se strice .  Iata  varianta mea de a le conserva. Sper sa va fie si voua de […]

Tort cu fulgi de cereale

“Îmbogățește aromele toamnei!” este o campanie demarata de Dr.Oetker. Ea va invita sa prajituriti folosind cele 7 esente cu arome deosebite dar si sa castigati premii pe masura!!Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de […]

Urmareste-ne si pe Instagram