Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Aperitive

Dulci sau picante, sunt perfecte la inceputul oricarei mese.
Aperitive usoare, aperitive sarate, aperitive rapide, aperitive pentru sarbatori

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt normal se pregateste in stomacul de porc, dar cum nu avem la indemana intotdeauna la indemana improvizam si de aceasta data. Pentru a ii da o forma frumoasa punem toba la inchegat ca in cele descrise mai jos. Se poate pregati din porc mistret sau porc.Este deosebit preparat din mistret, dar si […]

Rulouri cu legume de post

Rulouri cu legume de post

Aceste Rulouri cu legume de post au pornit de la reteta de Rulouri Thailandeze ele fiind preferatele fetitei mele. Am zis ca pot sa pregatesc aceste rulouri si in varianta de Post si iata rezultatul. Au fost si acestea foarte apreciate de familia mea. Va recomand cu incredere sa le incercati. Ingrediente Umplutura Rulouri cu […]

Mozzarella pane cu sos de iaurt

Ingrediente: 300 gr mozzarella calup, 2 oua, faina, pesmet cu verdeata, ulei , Sos: iaurt, sana ulei de masline, miere de albine, busuioc proaspat, frunze de ceapa verde, usturoi praf, sare, piper, Mod de preparare: Mozzarella am taiat-o bastonase pe care le-am trecut prin faina ou pesmet iar ou si iar pesmet. Le-am pus la […]

Chiftele de dovleac turnate

INGREDIENTE: 2 dovlecei de marime potrivita ( sa tot fie cam 1 kg ambii ), 3-4 oua, faina, sare,piper, 3-4 catei usturoi, ulei pentru prajit, PREPARARE: Curatam dovleceii ,ii taiem pe jumate pe lungime si curatam semintele . Dupa ce am terminat aceste manevre ne apucam si dam pe razatoarea mare dovleceii. Ii condimentam cu […]

Tarta picanta cu dovlecei

INGREDIENTE: ALUAT: 225 gr faina, 1 ou, 100 gr unt, un varf cutit sare, UMPLUTURA: 500 gr dovlecei, 200 gr Nutriday Sana, 300 gr jambon, 2 oua, ardei gras rosu, piper macinat, nucsoara rasa, cimbru proaspat, ulei de masline, MOD DE PREPARARE: Se face un aluat fraged din faina,unt,ou si un pic de sare se […]

Gogosi cu Salam si Branza condimentata (korozott)

Gogosi cu Salam si Branza condimentata (korozott) INGREDIENTE  50 gr rama, 125 gr faina, 125 ml apa, 3 oua intregi, 1 praf sare, INGREDIENTE UMPLUTURA: frunze patrunjel verde, 300 gr branza vaci dulce, 150 g unt (sau margarina Rama) 1 buc ceapa mijlocie 1 lingurita boia dulce(sau iute) sare, piper alb, 1 lingurita chimen macinat, […]

Gogosi cu Piersici si Branza

  Gogosi cu Piersici si Branza INGREDIENTE GOGOSI: 50 gr rama, 125 gr faina, 125 ml apa, 3 oua intregi, 1 praf sare, INGREDIENTE UMPLUTURA: frunze patrunjel verde, 300 gr branza vaci dulce, 2-3 linguri smantana, 2 linguri zeama de lamaie, piersici sare, piper alb PREPARARE: Se pune la fiert 125 ml apa impreuna cu […]

retete-cu-iaurt-nutriday-ingrediente

Retete cu iaurt NutriDay

Retete cu iaurt NutriDay Cu Nutriday se pot pregati multe retete delicioase .Mai jos va prezint cele mai bune Retete cu iaurt NutriDay . 1.Nutriday Delicios Capsuni a mers perfect la Prajitura cu branza si capsuni 2.Pentru Nutriday Sana propun : Tarta picanta cu dovlecei Se face un aluat fraged din faina,unt,ou si un pic […]

Rulada de ciolan afumat cu usturoi

Rulada de ciolan afumat cu usturoi

Rulada de ciolan afumat cu usturoi este o reteta pe care o pregatesc an de an pentru Craciun. Nu lipseste de pe masa noastra in dimineata de Craciun alaturi de Pasta de hrean.Va recomand sa incercati si voi aceasta reteta, sigur veti fi la fel de incantati ca noi. Ingrediente Rulada de ciolan afumat cu […]

Cornulete cu carnaciori de bere

Ingrediente ptr aluatul alb: 200 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 ml apa 1 lingurita mica sare 1 lingurita mica zahar 25 g drojdie proaspata 100 g untura Ingrediente ptr. aluatul rosu: 1 bucata ceapa mai mare 1 lingura mare boia dulce 150 g cartofi fierti si pasati 400 g faina 100 […]

Carnaciori de pui in crusta de aluat

Ingrediente -Carnaciori de pui in crusta de aluat  Aluat 500 gr faina 250 gr lapte 1 ou 25 gr drojdie 1 lgt zahar 1/2 lgt sare 50 ml ulei un ou pentru uns mac 500 gr carnaciori de pui Mod de preparare Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam peste ea putin […]

Drob de Miel in aluat de foietaj

Ingrediente : organele de la 1 miel (inima, ficat,splina,rinichi,plaman si limba) 2 legaturi ceapa verde 10 oua fierte 2 oua crude 1 legatura patrunjel verde 4 morcovi fierti 1 lingura untura sare,piper dupa gust 1 pachet aluat foietaj (500 g) piper boabe 6 catei usturoi 1 foaie de dafin 1 ou pentru uns aluatul Preparare: […]

Sandwich-uri haioase si figurine din aluat dospit

Sandwich-uri haioase si figurine din aluat dospit Trebuie sa recunosc ca pana acum sandwich-urile mele aratau de forma doua felii de paine intre care se regasea ceva branzica,mezeluri sau piept de pui,frunze de salata sau rondele de castraveti  simplu de facut si fara prea mare efort . De curand particip la o provocare venita din […]

Stiuca umpluta

  Stiuca umpluta – reteta culinara Ingrediente doua stiuci 500 gr ciuperci proaspete 3 felii de paine 200 ml lapte 4 cepe verzi o legatura marar doua galbenusuri praf de usturoi 4 lg ulei masline 100 gr unt piper sare Mod de preparare Stiucile curatate de solzi si intestine se spala bine dupa care cu […]

Omleta umpluta

Ingrediente 2 oua 100 gr amestec mexican de legume congelate un carnat marar sare piper ulei de masline Mod de preparare Se bat ouale cu sare,piper si mararul tocat.Punem in tigaie o lingura de ulei de masline turnam ouale batute in cratita si lasam focul la mic.Omleta rezultata o umplem cu felii de carnati prajite […]

Urmareste-ne si pe Instagram