Vinete cu sos de rosii
Vinete cu sos de rosii Ingrediente: 1 vanata felii de cas de oi sau vaca oregano ulei de masline sare piper Sos de rosii 5 rosii 1 lg ulei de masline sare 1 lg miere piper busuioc proaspat Vinete cu sos de rosii Mod de preparare Vinetele se taie felii subtiri se sareaza si […]
Dovlecei in crusta crocanta
Ingrediente 2 dovlecei 2 oua 300 ml iaurt sau smantana 200 gr pesmet alb 150 gr telemea de vaci 3 lg ulei de masline piper sare Sos 200 ml smantana 12%grasime 2 lgt ierburi provance 1 lgt praf de usturoi 1/2 lgt ghimbir macinat piper sare Mod de preparare: Dovleceii curatati de coaja se taie […]
Piept de pui cu susan
Ingrediente un piept de pui 2 oua o lg smantana 100 gr susan piper alb boia dulce praf de usturoi o lgt de ghimbir proaspat razuit 1 lg ulei de masline sare Garnitura cartofi prajiti Sos 300 ml smantana 12%grasime 2 lg condimente pentru produse lactate Fit-up praf de usturoi piper alb sare Mod de […]
Drob de miel
Drob de miel- este aperitivul ce nu lipseste de pe nicio masa de Paști a romanilor. Este un aperitiv gustos pregatit din organe de miel la care se adauga verdeata si oua. Se coace in tava, invelit in prapur dar poate fi pregatit si fara prapur, in aluat de foietaj, in foi de clatite sau […]
Racituri de pui Piftie pui-Kocsonya
Cum vremea s-a racit brusc si aveam in congelator cateva gheare de pui de casa m-am pus sa pregatesc racituri ,ca tare pofta ne-a fost. Nu am obtinut o cantitate mare ,numai cat sa ne astamparam pofta . Ingrediente : 12 bucati gheare pui 1 bucata os de la pieptul de pui si pielita (carnea […]
Omleta Gradinarului
Ingrediente : 6 oua 2 bucati ceapa mai marisoara 12 felii slaninuta afumata 400-500 gr rosii 1 legatura patrunjel verde 1 lingurita maghiran sare , piper macinat Preparare : Feliile de slaninuta le crestam si le punem in tigaie la prajit. Cand sunt prajite si au lasat untura suficienta le scoatem deoparte si adaugam la […]
Cascaval prajit umplut cu orez
Ingrediente: 200 gr cascaval 150 gr orez sare,delikat, piper alb macinat 50 gr unt (margarina) Preparare : Orezul spalat si scurs il prajim pe cei 50 gr unt incins ,pana devine alb sidefiu, apoi punem peste orez apa( luam ca masura o cana pentru orez , asa vom stii ca trebuie sa punem 2 cani […]
Aperitive festive
Aperitive festive Pentru petrecerea de majorat a fiului meu am pregatit cateva platouri cu aperitive ce au avut mare succes fiind savurate cu placere de toti invitatii. Fiindca mereu suntem in pana de idei va descriu ce contin platourile cu aperitive, poate va vor fi de ajutor!! Aperitive festive Pe platouri se regasesc doua tipuri de […]
Rulouri cu crenvusti in aluat dospit- Pici Virsli Kelt Tesztaban
Ingrediente : 30 gr drojdie proaspata 1 lingurita zahar 1/2 lingurita sare 300 ml lapte 500 gr faina 50 ml ulei 3 cartofi 12 buc crenvusti 1 ou pentru uns Preparare: In cei 300 ml lapte caldut dizolvam 30 gr drojdie,1 lingurita zahar, si 1/2 lingurita sare. Cartofii se fierb in apa cu sare apoi […]
Aperitiv cu legume la cuptor
Aperitiv cu legume la cuptor Ingrediente: 6 oua 200 gr salam(sau ce doriti) 200gr cas (telemea,cascaval) 1 cutie ciuperci 200 ml lapte 2 lg smantana 250gr faina 2 plic praf de copt ardei gras rosu si galben sare ,piper sos de rosii Aperitiv cu legume la cuptor Mod de preparare Ouale se bat bine cu […]
Chiftelute cu Ceapa si Ardei Iute
Ingrediente: 500 gr carne tocata(curcan) 2 buc ceapa 1/2 ardei iute sare, piper dupa gust 2 linguri maghiran (majorana) 1 lingura boia dulce 1 ou ulei pentru prajit Preparare: Aceste chiftelute au un gust specific datorita condimentelor folosite. La 500 gr carne adaugam 2 buc ceapa si 1/2 ardei iute macinat , sare ,piper dupa […]
Chiftele cu legume si Sos picant
Ingrediente Chiftele : 1 ou 500 gr carne tocata (porc dar poate sa fie si pui) 1 ardei gras 1 morcov 1 ceapa 3 catei usturoi 1 lingurita marar 1 lingura patrunjel verde 2 cartofi sare, piper , delikat Ingrediente sos: 1 ceapa 2-3 catei usturoi 500 ml bulion 2 linguri ulei de masline 1/2 […]
Rulada din cascaval ” Cindrel”
Ingrediente folosite: 600 gr cascaval (eu am folosit cas de oaie ) Umputura : 1 buc piept fazan fiert 3-4 morcovi 3 castraveti murati 3 buc ceapa verde 4 oua fierte 250 gr rama 1 leg patrunjel verde sare, piper ,delikat Cu, procedam: Intr-un vas punem la fiert apa in care am pus 1 lingurita […]
Crema de Branza- Korozott
Ingrediente: 500 gr branza dulce (merge si urda ) 1 ceapa mijlocie 100 gr unt sau margarina sare 1-2 lingurita boia ( eu am folosit pasta de gulyas ) seminte de chimen Preparare: Branza cu rama se freaca bine cu mixerul apoi se adauga sarea, pasta gulyas sau lingurita de boia si se omogenizeaza. Se […]
Unt de casa
Unt de casa. Cum se prepara untul in casa.Unt pregatit din smantana de tara. Unt pregatit manual.Cel mai bun unt facut din smantana.Unt din smantana fermentata. Pe timpul bunicilor si strabunicilor untul se pregatea manual cu ajutorul putineilor. Putineiul este o putina mica si inalta, mai exact un cilindru din lemn prevazut cu un bat […]