INGREDIENTE:
ALUAT:
225 gr faina,
1 ou,
100 gr unt,
un varf cutit sare,
UMPLUTURA:
500 gr dovlecei,
200 gr Nutriday Sana,
300 gr jambon,
2 oua,
ardei gras rosu,
piper macinat,
nucsoara rasa,
cimbru proaspat,
ulei de masline,
MOD DE PREPARARE:
Se face un aluat fraged din faina,unt,ou si un pic de sare se lasa la frigider cam 30 min..Se coace intr-o forma rotunda timp de 10 min dupa care se pune umplutura pe care am preparat-o astfel:dovleceii felii subtiri se calesc usor impreuna cu jambonul taiat fasii subtiri in putin ulei de masline.Dupa ce s-a racit se amesteca cu oua, Nutriday Sana,ardeiul gras taiat cubulete, piper macinat,nucsoara si cimbru proaspat.Se da la cuptor pentru circa 30 min.Se serveste ca atare sau alaturi de un sos din sana amestecat cu un praf de usturoi ,sare,cimbru ,piper.
Daca doriti sa obtineti felii perfecte va sfatuiesc sa o taiati dupa ce s-a racit.Eu am taiat-o cam calduta fiindca nu mai era rabdare :))
Comentarii recente
Alexandrina
26/06/2011 at 09:24Wow, spectaculos! Ma inscriu la o portie!
sarah
26/06/2011 at 10:03arata foarte ,foarte bine.imi plac dovleceii.ma servesc cu o bucatica?
pupici
Lory
26/06/2011 at 23:47Alexandrina multumesc !! a fost foarte buna …te servesc cu placere 🙂
Sarah ,dovleceii sunt si preferatii mei 🙂 ..cum sa nu ,esti invitata <:d>
floryxen
28/06/2011 at 12:40am citit aceasta reteta dupa care am incercat-o, excelent, cel putin asa zice tata :)) acum nu stiu cat de excelenta e pentru gustul altora :)), dar eu va sfatuiesc sa incercati
Lory
28/06/2011 at 15:03floryxen multumesc pentru apreciere :* ma bucur ca ia placut tatalui tau .
O mai poti face inlocuind jambonul cu pastrama de pui sau chiar fasii de piept de pui prajite putin inainte.:)
elena angheluta
16/03/2012 at 09:35Superba azi o incerc
elena angheluta
17/03/2012 at 20:12a iesit foarte buna multumesc pentru reteta delicioasa merita incercata
Lory
15/06/2012 at 22:44Elena cu multa placere :*
Anonymous
15/06/2012 at 22:40Ce este aia Nutriday Sana ?
Lory
15/06/2012 at 22:44Sana sau iaurt 🙂 …poti inlocui foarte bine cu smantana 🙂
Rocsy Ciobanu
20/07/2012 at 18:59Ce aratoasa!
kaleesi
15/08/2012 at 17:34Esti fenomenala stimata doamna!
Arome si Gusturi Naturale
29/08/2012 at 18:57Arata foarte apetisanta. Chiar o sa o incercam. Oricum cu cimbru din gradina o sa iasa dementiala.
camelia danila
29/03/2015 at 15:43am facut si eu tarta dar am modificato putin in loc de sunca am pus piept de pui si nu am facuto picanta finca sunt bolnava cu rinichi si tin regim dar a esit foarte buna .