Unt aromatizat cu patrunjel si usturoi. Cum se face untul cu plante aromatice pentru fripturi. Unt aromatizat pregatit in casa. Unt aromatizat cu verdeata. Unt aromatizat pentru fripturi si legume sote.
Il puteti folosi la deliciosul Pui Kiev, la peste, fripturi la gratar, legume sote si chiar intins pe paine prajita.
Il pregatiti in cantitate mai mare si il pastrati in congelator, astfel il aveti la indemana atunci cand sunteti in criza de timp si va doriti sa pregatiti o mancare delicioasa si deosebita.
Unt aromatizat – reteta video
Unt aromatizat cu patrunjel si usturoi-Ingrediente
- 100 g unt 82%grasime
- o legatura de patrunjel
- 2 catei de usturoi
- un praf de sare
- piper macinat
Cum pregatim untul cu plante aromatice
Eu am ales sa pregatesc acest unt aromat cu ajutorul minitocatorul dar il puteti pregati si fara ajutorul acestui aparat.
Usturoiul, patrunjelul, piperul si sarea se pun in tocator si se mizeaza pana se marunteste fin.
Se adauga untul si se mixeaza in continuare pana ce compozitia e omogena.
Se rastoarna pe o folie alimentara, se da forma unui sul si se introduce la congelator.
Cand se foloseste, se scoate din congelator si se portioneaza direct din batonul inghetat. Restul se imbraca in folie si se pune in congelator pana la o noua utilizare.
Se poate pastra in congelator pana la 2-3 luni.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
Liana Filipas
09/11/2014 at 08:58Interesanta reteta
Violeta
13/12/2015 at 17:26incercati sa adaugati si ceapa verde, taiata marunt, doar partea verde deci, e minunat!