Pulpe de Pui Umplute, reteta culinara. Reteta cu pulpe de pui.Pulpe de pui umplute cu ciuperci si cascaval. Reteta cu carne de pui.
Dupa cum stiti, carnea de pui poate fi gatita in fel si chip.
Azi, am ales sa pregatesc pulpe umplute cu o umplutura incropita din ce aveam la indemana, alaturi de un piure de cartofi cu lapte si unt. S-a dovedit a fi o alegere inspirata fiindca la final farfuriile au ramas goale.
Vi le recomand, nu veti munci mult la ele, iar daca mai aveti si un ajutor in bucatarie atunci e floare la ureche.
Pulpe de Pui Umplut-Ingrediente
4 pulpe de pui
o cepa mare
un morcov
1/2 ardei kapia
200 g ciuperci din conserva
o mana de stafide
100 g cascaval Sofia Delaco
200 ml vin alb
patrunjel proaspat
sare
piper
boia iute
3-4 catei de usturoi
3-4 linguri de ulei
Pulpe de Pui Umplute-Mod de preparare
Ceapa tocata marunt se caleste in 2 linguri de ulei impreuna cu morcovul ras prin razatoarea mare, dupa 2-3 min adaugam ciupercile tocate marunt si continuam calirea amestecat mereu.
Condimentam cu sare si piper, adaugam 100 ml vin si continuam sa fierbem pana la evaporare.Adaugam si ardeiul kapia taiat cubulete, stafidele si mai tinem pe foc cam 1 min.
Rasturnam compozitia intr-un castron si cand s-a racorit o amestecam cu cascavalul ras si patrunjel proaspat tocat
Pulpele de pui curatate bine se sterg cu un prosop de hartie. Cu ajutorul unui cutit indepartam osul de la pulpa superioara fara a sectiona carnea, astfel dupa indepartare sa ramana intreaga.
Se condimenteaza cu sare si piper pe interiot, se umplu cu compozitia de ciuperci si cascaval si se prind bine cu scobitori.
Pulpe de pui umplute
Dupa ce le-am umplut, se condimenteaza cu sare, piper si boia iute.
Intr-o tigaie (sa nu aiba coada de plastic) se pun 2 linguri de ulei, se aseaza pulpele si se prajesc cate 3-4 min pe fiecare parte pana se rumenesc usor.
Scurgem surplusul de ulei, punem pe langa pulpe cateii de usturoi, necuratati, usor zdrobiti si introducem tigaia in cuptorul preincalzit timp de 20 de min sau pana ce pulpele sunt bine patrunse.
Cand sunt gata se scot din tigaie, indepartam coaja de la usturoi, il zdrobim bine in sosul format, adaugam vinul si fierbem pe flacara pana ce sosul scade si prinde consistenta.
Sosul se trece prin sita inainte de a fi servit
Pulpele umplute se servesc alaturi de o garnitura la alegere
Eu le-am servit cu un piure de cartofi si salata de varza proaspata.
Comentarii recente
Tudor Rovent
13/05/2015 at 18:30Arata minunaaaaat! Sigur o sa incerc reteta asta.
Imi aud deja stomacul cum striga dupa acele pulpe!
Alina
09/09/2016 at 12:17Yumyyy…..si mie mi s-a facut foame. 🙂
Nina
12/08/2017 at 19:09Minunate
pulpe dezosate umplute
26/02/2018 at 16:02Foarte apetisanta pulpa asta deja mi-e pofta.
Loredana
28/02/2018 at 10:51Multumim!!