Sandvis cu friptura de vita
Ce ziceti de o iesire cu familia sau prietenii la iarba verde? Si daca va ganditi sa aprindeti si gratarul pe care sa rumeniti ceva fripturi, eu va propun sa puneti in cos si cateva felii de pulpa de vitel pentru ca astazi eu va propun cel mai bun sandvis cu friptura de vita pe […]
Cotlete în sos de smântână cu ciuperci
Când sunteți în pană de idei vă recomand să încercati aceste Cotlete în sos de smântână cu ciuperci. Pe lângă faptul că sunt delicioase și fragede se pregătesc și rapid. In maxim 60 minute cu drumul la cumpărături ai un prânz rapid și gustos de pus pe masă celor dragi. În cele ce urmează vă […]
Snitel vienez- reteta clasica
Snitelele au fost si vor ramane preferatele familiei mele. Fie ca le-am facut din pui, porc sau vita, de fiecare data au avut succes. Cu totii am auzit de snitelul vienez, desi ai crede ca este greu de facut, este simplu si usor de pregatit!!Pentru prepararea retetei de Snitel vienez- reteta clasica, trebuie sa folositi […]
Carnati de casa din carne de porc si vita
Seria retetelor traditionale pentru sarbatorile de iarna continua cu reteta de carnati de casa din carne de porc si vita! Asa cum va spuneam si in retetele anterioare, ele fac parte dintr-o colaborare ce o avem cu firma Ana si Cornel. O companie romaneasca ce produce si desface preparate din carne si carne proaspata de […]
Toba de casa reteta traditionala
Este deja stiut ca pentru sarbatorile de Craciun gospodinele se intrec in a pregati cat mai multe bunatati din carne de porc asa cu cere traditia. Daca ai norocul si posibilitatea sa cumperi un porc si sa il pregatesti asa cum faceau bunicii si parintii nostri atunci cu siguranta nu vor lipsi toba de casa […]
Tocanita Bihoreana
Aceasta Tocanita Bihoreana, a fost amintita si de mult regretatul Radu Anton Roman in cartea Bucate,Vinuri si Obiceiuri Romanesti. Si zice asa despre ea: ” Sofisticata, provocatoare, insolita, ” tocanita ” oradenilor e atat de combinativa, incat te-ai astepta la gusturi daca nu imposibile, cel putin socante. ” Mdaaaaa! Asa este! O combinatie putin ciudata […]
Sarmale traditionale in foi de varza
Desi temperaturile de afara sunt ca la inceput de toamna, calendarul ne arata ca nu mai este prea mult pana ce vom intra in febra sarbatorilor de iarna. Fiecare dintre noi ne pregatim cu mult timp inainte, facem listute cu mancarurile ce vrem sa le punem pe masa de Craciun, cautam cele mai bune si […]
Rasol de porc cu bere la cuptor
Aceasta friptura de Rasol de porc cu bere la cuptor este una din cele mai consistente fripturi pe care le-am facut pana acum. Desi ati crede ca este foarte grea de digerat va spun cu mana pe suflet ca nu este asa. Dupa ce se gateste aproape 2 ore la cuptor la foc lent, cu […]
Friptura Brasoveana
Ce sa spun despre Friptura Brasoveana? Doar ca este una din cele mai bune fripturi! Nu cred ca este cineva care sa nu fi auzit pana acum de ea! Este o reteta simpla si o pregatesc mereu cu pasiune ori de cate ori vreau sa am ceva bun si rapid la masa de pranz. Nu […]
Tocanita clasica de vita
In urmatoarele randuri va prezentam reteta Tocanita clasica de vita. Daca se pregateste doar cu apa atunci avem Tocanita de vita, daca pe langa apa strecuram si putin vin rosu deja treaba se schimba si avem o delicioasa Tocanita de vita cu vin. Va recomandam sa rasfoiti si reteta Tocanita de porc cu vin si […]
Maseteri cu maghiran
De cand i-am descoperit la Selgros prepar mereu acesti Maseteri cu maghiran. Ce sunt maseterii? Pai ce sa fie? Obraji de porc! Si credeti-ma sunt cei mai buni! Maseterii gatiti la foc incet sunt bestiali. Carnea este foarte frageda si suculenta. O alta reteta interesanta cu meseteri, gatita mai mereu de mine este Muschi maseteri […]
Sos ragu bolognese
Sos ragu bolognese- este un delicios sos pe baza de carne cu ajutorul caruia se pot pregati paste si lasagna. El se pregateste in special din carne de vita dar se poate face si din carne de curcan, pui sau amestec de vita si porc. Cel mai mult se foloseste alaturi de tagliatelle, insa poate […]
Snitel deosebit
Snitel deosebit Da este un Snitel deosebit datorita modului de preparare. Nu este snitelul clasic cel dat prin faina, ou, sau faina ou, pesmet. Totul se face invers la acest preparat. Se poate prepara atat din carne de porc cat si din carne de pui. Acest fel de pane este mult mai pufos decat cel […]
Muschiulet de porc la cuptor
Daca e 8 noiembrie atunci e sarbatoare, biserica Ortodoxa ii sarbatoreste pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil!! Multi dintre noi avem apropiati ce azi isi sarbatoresc ziua onomastica, deci e prilej de bucurie, voie buna si petrecere. Si unde este voie buna si petrecere musai trebuie sa fie si un vin bun, iar cel mai […]