Musaca greceasca cu vinete
Trebuie sa recunosc ca aceasta musaca greceasca cu vinete este una din cele mai bune retete de musaca ce am pregatit si gustat de-a lungul timpului. Nu am facut pana acum musaca cu vinete fiindca nu ma incanta ideea de a praji in ulei feliile de vanata asa cum e in reteta originala. Provocarea venita […]
Rasol de vita cu telina
Rasol de vita cu telina Produsele Karpaten Premium Angus si-au gasit locul printre retele inspirate pe care le scriem si le pregatim familiilor noastre. De aceasta data va surprindem cu o reteta deosebita, Rasol de vita cu telina. Carnea de vita la final este de o fragezime extraordinara, care pur si simplu se topeste in gura. […]
Calbasi cu Pasat
Calbasi cu Pasat Pentru prima data am dat peste acesti calbasi dupa ce m-am casatorit si am ajuns in Bistrita Nasaud. Ce sunt calbasii? Un fel de carnati facuti din bucati de carne amestecate cu pasat (porumb macinat mai mare) ce se folosesc la diferite preparate ulterior. In Bihor,cel putin la noi in familie sau […]
Gulyas de porc cu galuste de cartofi
Gulyas de porc cu galuste de cartofi Acest Gulyas de porc cu galuste de cartofi se poate pregati atat din carne de porc cat si din carne de vita sau vanat. Este la alegerea fiecaruia ce prefera. Eu am pregatit si cu carne de vanat si cu carne de porc si pot spune ca au […]
Muschi Maseteri cu Bere la Cuptor
Muschi Maseteri cu Bere la Cuptor Ce sa o mai lungim atat, muschi maseteri sau obraji de porc e unul si acelasi lucru. Dupa mine acesti obraji de porc sunt o parte neglijata din porc dar care sut extraordinari de buni. Ideea de a prepara obraji de porc mi-a venit dupa ce am fost la […]
Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii
Chiftelute cu mozzarella si sos de rosii, o reteta simpla si gustoasa dar deopotriva mai speciala. Faptul ca am ales ca in mijlocul chiftelutei clasice sa pun un cubulet de mozzarella gourmet, a facut sa le sporeasca savoarea si sa le dea o nota aparte. Eu am ales sa le fierb direct in sos fiindca […]
Tocăniţă de porc cu vin şi găluşte Knedla
Tocăniţă de porc cu vin şi găluşte Knedla De ce să nu recunoaştem adevărul! Cea mai bună legumă este carnea! Şi dacă tot am fost în zona cu cărnuri la magazinul inimii mele, Selgros, nu se putea să ratez să plec acasă fără o bucăţică de carne şi alte cele trebuincioase pentru această Tocăniţă de […]
Chilli con carne cu paine de porumb
Chilli con carne cu paine de porumb- desi la prima vedere nu pare a fi o mancare aspectuoasa, garantez ca este satioasa si foarte gustoasa mai ales daca e servita alaturi de bucati calde de paine de porumb. Carnea de vita cu fasole, gatita indelung intr-un bogat sos de rosii condimentata cu chimen si ardei iuti, […]
Tocanita de Burta cu Ciolan
Tocanita de Burta cu Ciolan este mancarea preferata de intreaga mea familie. Reteta Tocanita de Burta cu Ciolan. Mancare cu burta. Mancare cu ciolan. Preparate cu burta si ciolan de porc. Cum se prepara la ceaun Tocanita de Burta cu Ciolan.Cea mai buna Tocanita de Burta cu Ciolan. Cel mai bine iese facuta la ceaun, la foc cu […]
Hamburger cu Mango
Hamburger cu Mango Cartea “Cei Mai Buni Hamburgeri” prezinta evolutia cunoscutei si indragitei chiftele, de la varianta sa cea mai simpla – chiftea servita intr-o chifla taiata in doua – pana la sofisticatii hamburger cu gorgonzola, seitan sau langustine. Datorita acestor ingredient, simpla chifla umpluta cu o chiftea de carne tocata, vedeta tuturor fast-food-urilor, se […]
Chiftele cu Mozzarella
Ideea acestor Chiftele cu Mozzarella a pornit de la reteta de baza a chiftelelor. Nu prea se arunca ai mei in vant dupa chiftelele clasice… . Asa a luat nastere aceasta alternativa. Am imbracat jumatati de Mozzarella Fresca cu compozitie de chiftele. Si bine am facut! Au fost foarte apreciate aceste Chiftele cu Mozzarella de […]
Rulada de Carne cu Mozzarella
Rulada de Carne cu Mozzarella Fiind libera cateva zile am avut ocazia sa pierd putin mai mult timp pe fb ca de obicei. Aici am vazut un filmulet cu aceasta rulada de carne care mi s-a parut mie ca ar fi buna si mi-am propus sa o incerc si eu. Toate ingredientele pe care le […]
Cotlet de Porc la Cuptor cu Cascaval
De snitele nu aveam pofta am stat pe ganduri putin si am hotarat sa pregatesc Cotlet de Porc la Cuptor cu Cascaval. Punem cotletul in straturi cu cascaval si smantana. Normal, am ales cel mai bun cascaval, Cascavalul Afumat – Delaco pentru prepararea acestei retete. A iesit un preparat pe cinste. Va recomand cu drag sa […]
Rulouri cu Branza si Rodie
Rulouri cu Branza si Rodie Branza Pufoasa cu Ciuperci o folosesc de multe ori in prepararea acestor rulouri delicioase de carne combinata cu rodie si la care servesc dulceata de ardei iute si otet balsamic. Se pot adauga pe farfurie alaturi de rulouri sparanghel sau alte legume sotate care va sunt pe plac. Rasfoiti si […]
Rulouri cu Branza Pufoasa
Rulouri cu Branza Pufoasa De multe ori esti in pana de idei si nu mai stii ce sa gatesti. Asa am fost si eu zilele trecute. Am avut noroc cu Branza Pufoasa cu verdeata de la prietenii nostri Delaco caci de cum am zarit-o mi-a si venit ideea ce sa gatesc. Pot sa spun ca […]