Vita in Sos Teriyaki cu Orez Basmati
Vita in Sos Teriyaki cu Orez Basmati, reteta asiatica. Seria retetelor asiatice pregatite cu produsele Shan’shi continua de aceasta data cu o reteta japoneza Vita in sos teriyaki cu orez basmati. Trebuie sa va spun ca sosul Japan Teriyaki de la Shan’shi s-a dovedit a fi excelent in comparatie cu alte sosuri similare achizitonate din comert. Cu […]
Musaca de cartofi cu vin
Musaca de cartofi cu vin Aceasta Musaca de cartofi este putin mai altfel decat reteta clasica. Am folosit la prepararea ei putin vin alb sec ce ii confera un gust deosebit de placut la final. Va invit sa cititi si reteta de Musaca de cartofi pregatita de colega mea in varianta ei. Ingrediente Musaca de […]
Ciorba de Vacuta cu Rosii
Ciorba de vacuta cu rosii este o ciorba care o pregatesc des fiind pe placul tuturor. Niciodata aceasta ciorba nu o acresc decat cu rosii proaspete sau pe timpul iernii cu Rosiile la borcan pe care le pun pentru iarna ca sa am la ciorbe, mancaruri. Sunt mult mai gustoase decat cele cumparate din magazin […]
Medalioane de vita cu sos de gorgonzola
Medalioane de vita cu sos de gorgonzola In urma cu ceva timp va povesteam de competitia culinara Arena Bucatarilor ce se tine pe 10 septembrie la Bucuresti in Piata George Enescu incepand cu ora 11:30. Ar fi pacat sa nu luati parte la acest eveniment daca sunteti prin Bucuresti la aceasta data. Nici noi bloggerii nu […]
Piftie din cap de porc
Piftie din cap de porc De obicei piftia din carne de porc se pregateste in lunile de iarna cu precadere in preajma sarbatorilor de iarna. Dar asta nu e o regula, te mai apuca pofta si in plina vara asa ca musai sa faci cateva portii. De data asta am ales sa o pregatesc din […]
Reteta Pastile Hamburger
Reteta Pastile Hamburger In urma cu ceva vreme mai exact undeva in decembrie lui 2013 vecina mea Silvi, Dumnezeu sa o ierte a venit la mine cu o reteta pentru pastile de hamburger de care era foarte incantata si voia sa o incerce curand. Am scris reteta si am pus caietul deoparte pana mai zilele […]
Ciolan de porc in sos dulce picant
Ciolan de porc in sos dulce picant Imi place foarte mult sa gatesc ciolan de porc. De data aceasta am ales sa marinez ciolanul intr-o marinata mai deosebita. Daca ciolanul marinat este prajit si la gratar rezultatul este net superior din toate punctele de vedere. Va recomand si alte retete cu ciolan daca sunteti interesati […]
Reteta Pasta Mititei
Reteta Pasta Mititei Azi va prezentam reteta pentru Pasta de Mititei asa cum o preparam noi si speram sa va fie de folos. Prefer sa o pregatesc personal chiar daca este putin de munca la ea,dar asa stiu ce carnuri folosesc si ii dau gustul care ne este noua pe plac. Ar fi fost ideal […]
Dovlecei umpluti la cuptor
Dovlecei umpluti la cuptor Pentru azi va reomand sa incercati acesti Dovlecei umpluti la cuptor. Ii pregatesc mai ales in zilele de sarbatoare in locul traditionalelor sarmale. Prefer de fiecare data sa folosesc carnea tocata proaspat de mine si de fiecare data ma ajuta la tocat Masina de tocat POWER MIX 1600. Daca nu stiati […]
Rulouri de carne cu spanac si ciuperci
Rulouri de carne cu spanac si ciuperci o reteta usor de pregatit, o combinatie buna intre muschi de porc file, spanac, ciuperci si cascaval. Fasiile de bacon cu care am invelit rulourile fac ca, carnea sa nu se usuce la prajit dar si sa dea o aroma deosebita preparatului. Eu zic ca se merita a […]
Carnati de porc
Carnati de porc De obicei carnatii de porc pregatiti in casa se fac in preajma sarbatorilor de iarna, cand tot romanul pregateste tot felul de „porcarii”pentru masa de sarbatori. Stiu ca acum cand va scriu reteta nu mai sunt la mare cautare aceste retete, totusi va prezint si voua aceasta reteta traditionala de carnati din […]
Cotlet umplut cu Omleta
Cotlet umplut cu Omleta De multe stam pe ganduri ce sa mai gatim. Tot asa intr-o zi fiind in cumpana am zis sa incerc sa gatesc altceva decat rulourile clasice de Cordon Bleu sau alte feluri mai cunoscute de preparate din cotlet de porc. Astfel a luat nastere acest fel de Cotlet umplut cu Omleta. […]
Piftie de Porc-Racitura de Porc
Piftie de Porc-Racitura de Porc, mare controversa… Piftie, Racitura, Aitura ???? Care este denumirea corecta? Sincer nici eu nu stiu! In zona mea , mai exact in Bihor unii ii spun racitura altii, cocioane de la cuvantul maghiar imprumutat de la vecinii nostri , kocsonya… Indiferent de denumire cel mai important lucru este ca ne […]
Rulouri Cubaneze
Rulouri Cubaneze Vrei un fel de mancare cu care sa iti impresionezi musafirii ? Ei da! Cu acest preparat sigur ii vei da gata si pe cei mai pretentiosi gurmanzi ! Cascavalul Sofia in combinatie cu ananasul si ardeiul picant va da o savoare aparte preparatului tau! Cum se prepara Rulourile Cubaneze? Iata reteta lor mai […]
Gusa de Porc Fiarta-Tokaszalonna
In fiecare an la taierea porcului musai sa preparam Gusa de Porc Fiarta-Tokaszalonna. Se poate prepara si din alte tipuri de slanina dar cel mai bun dupa parerea mea este gusa de porc. Nu stiu pe la voi cum se numeste acest preparat dar eu il cunosc cu numele de Tokaszalonna si imi place la […]