Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Carne de porc si vita

Nu va vor lipsi idei de retete pentru preparatele din carne, fie simple, fie laborioase.
Retete carne porc, retete carne vita, retete diverse, retete cu imagini.

cotlet-cu-ciuperci 1

Cotlet umplut cu ciuperci

Reteta de cotlet umplut cu ciuperci face parte dintr-o serie de retete pe baza de cotlet de porc ce se regasesc in categoria Fripturi si garnituri . Dintre retete v-as recomanda cotlet de porc umplut, cotlet de porc cu ananas Cotletul umplut cu ciuperci  servit langa un pahar cu vin La Cetate -Pinot Noir  din […]

Ciolan de porc la cuptor

Va prezentam o friptura senzationala pentru masa de Craciun. Acest ciolan pregatit la cuptor pur si simplu se topeste in gura . Ciolanul este pregatit cu bere dar, alaturi va recomandam sa serviti un vin cu totul deosebit oferit de Crama Oprișor  care a realizat o editie speciala dedicata marilor sfinti pe care ii sarbatorim […]

creier de vitel pane

Creier de vita pane

E ceva timp de cand nu am mai pregatit creier de vita pane , dar zilele trecute am gasit un creier de vitel care arata asa de bine incat nu am rezistat sa nu-l cumpar 🙂 si bine am facut !! A fost savurat cu mare placere mai ales ca pe langa el am servit si […]

Ceafa marinata in bere

Ceafa marinata in bere

Ceafa marinata in bere este tare buna mai ales daca e prajita la gratar pe jar. Cu mujdei de usturoi cu smantana este un adevarat festin. Ce placut este sa ai o curte unde sa poti sa iti prajesti carnea la gratar, sa stai de vorba cu prietenii. Ceafa crestata doar se unge cu mustar […]

Sarmale picante cu varza dulce

Ingrediente: 500 g carne porc(pulpa), slanina afumata, 125 g orez, 1 ceapa mai mare, 2 catei usturoi, 1 lingura boia dulce, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita boia iute, sare dupa gust, 500 ml bulion (suc de rosii) 1 capatana mare varza dulce, marar uscat (sau marar verde), 2 crengute de cimbru, Preparare: Mai intai […]

Tocanita de porc cu fasole verde

Ingrediente: 400 gr pulpa porc, 2 bucati ceapa, 1 ardei gras, 3 rosii decojite, sare, piper, 1 lingurita boia dulce, 500 g fasole verde(pastai), 450 g smantana, 2 linguri faina, 1/2 legatura patrunjel verde, 6 linguri ulei, Preparare: Portionam carnea de porc in cubulete de marime potrivita. Curatam ceapa si o taiem marunt , la […]

Rulada de carne

Rulada de carne (cantitati pentru doua rulade ) Ingrediente 12 fasii de bacon (15-20 cm lungime/ 4-5 cm latime) 500 gr pulpa de porc 2 cepe rosii 2 oua 3 catei usturoi marar patrunjel sare piper boia dulce cimbru 4 bucati carnati proaspeti subtiri fasii de ardei capia copt 150 gr cascaval 50 ml ulei […]

Rulada de carne in bacon

Rulada de carne in bacon

Rulada de carne in bacon este o rulada ce se preteaza la ocazii speciale mai ales de sarbatori, de Craciun, Revelion, Paste. Este foarte buna la gust, dar si la aspect. Cu siguranta veti impresiona musafirii sau familia cu aceasta Rulada de carne in bacon. Ingrediente Rulada de carne in bacon: 16 felii de bacon […]

Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval

  Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval Un  Cordon Bleu  ce iese din tiparele clasice va prezentam azi  .  Speram ca aceasta combinatie de ardei copt si cascaval  sa fie pe placul vostru. Cordon Bleu cu ardei copti si cascaval Ingrediente : 1 buc cotlet de porc (vita) sau piept de pui, curcan, ardei […]

Carnati pentru gratar

Carnati pentru gratar

Carnati pentru gratar, carnati bine condimentati, perfecti pentru gratar proaspeti sau afumati dupa gustul fiecaruia. Zicem noi ca am gasit dupa multe incercari de-a lungul anilor echilibrul perfect intre ingredientele folosite.Nici prea mult usturoi, nici prea mult piper, dar nici prea mult boia. Ingredientele se afla in echilibru la aceasta reteta de Carnati pentru gratar. […]

Mamaliga cu jumari si cas

Ingrediente mamaliga: 1 l apa, 2 cani faina porumb, 1 lingurita sare, Alte ingrediente: 500 g jumari de porc, 500 g cas de oaie sau vaca, 4-5 linguri untura, sare, smantana pentru servit, Preparare mamaliga frecata : Punem apa la fiert cu 1 lingurita sare . Faina de mamaliga o adaugam cand apa fierbe in […]

Ceapa Umpluta

Ingrediente: 4 bucati ceapa (aproximativ 800 g), 30 g unt, 7 linguri smantana, 400 g carne din carnati afumati, 1/2 legatura patrunjel verde tocat, sare dupa gust,  Preparare: Curatam cepele si le scufundam in apa clocotita in care punem 1 lingurita de sare. Lasam sa fiarba pe jumatate. Le scoatem si le lasam sa se […]

Mititei

Am avut in plus carne tocata de porc mai grasa si piept de rata salbatica. Nu am stat mult pe ganduri si am decis sa fac o pasta de mici (mititei)ca doar e mult mai bun ce isi face omul cu mana lui decat ce cumpara….. Rezultatul a fost pe masura. Au iesit niste mititei […]

Chiftele cu ceapa

Azi am pregatit Chiftele cu ceapa, si au fost tare apreciate de cei care le-au gustat. Sunt foarte bune cu piure de cartofi alaturi si o salata de rosii cu castraveti, dar se potrivesc de minune si cu un Sos de rosii usor picant. Sosul de rosii pentru chiftele cu ceapa se pregateste foarte rapid […]

Frigarui din ceafa de porc

Ingrediente 500 gr ceafa de porc un ardei gras rosu un ardei gras galben o ceapa mare un pumn de rosii cherry sare piper Ceafa se taie bucati potrivite,la fel procedam si cu ardeii si ceapa.Inainte de a monta frigaruile daca folositi tepuse de lemn e indicat sa le tineti in apa calduta 10 min […]

Urmareste-ne si pe Instagram