Rulouri din cotlet cu branza topita
Am pregatit cateva Rulouri din cotlet cu branza topita pentru masa de pranz de Duminica. Imi era putin groaza sa ma apuc de ele caci trebuia sa le prajesc la tigaie, in ulei si sincer pe caldurile acestea numai in bucatarie sa prajesti nu iti doresti sa stai. Pana am umplut bucatile de cotlet si […]
Saltimbocca alla Romana
A venit vara si o data cu venirea ei mi-am propus sa pregatesc mancaruri rapide, gustoase, cu ingrediente simple si la indemana.Astazi va propun o reteta in stil italian -Saltimbocca alla Romana – in traducere libera „sări în gură”…adica se face atat de repede si e atat de buna incat practic va sare singura, direct […]
Placinte cu obrajori de vita si ciuperci
Daca nu ati folosit pana acum acest sortiment de carne, maseterii sau obrajorii de vita sunt o carne cu o textura fibroasa, dura, ce poate deveni frageda si suculenta daca este gatita corect. Carnea trebuie gatita pe o peroada lunga de timp, astfel poate sta la baza multor preparate, supe, ciorbe, tocanite si chiar fripturi. […]
Coada de vita cu bere si cartofi noi
Coada de vita cu bere si cartofi noiZilele trecuta am primit de la Karpaten Premium Angus un colet cu cateva piese de carne Premium Angus, o carne de calitate ce provine din ferma Karpaten Meat Group, din Sibiu. Carnea provine de la bovine cu o genetica de top, crescute in mod natural, in sistem extensiv, […]
Chișcă moldovenească- rețetă tradițională
Am intrat in luna sarbatorilor de iarna asa ca ne pregatim incet sa le sarbatorim asa cum se cuvine. Nu mai e niciun secret ca preparatele din carne de porc pregatite in casa sunt cele mai savurate si asteptate preparate de pe masa de Craciun!! Printre preferate sunt carnatii, sunca, kaizerul, costitele da nu in […]
Toros cu piept de porc
La noi in familie in fiecare an de taierea porcului pregatim acest Toros cu piept de porc, si nu doar in aceea perioada ci si de mai multe ori pe an, ori de cate ori avem pofta de acest fel. Oricand se poate pregati avand ingredientele necesare mereu la indemana Aici. Acest toros se poate […]
Hamburgeri- reteta clasica
De cand am descoperit aceasta reteta de hamburgeri fara condimente si adausuri in exces, nu am mai cumparat hamburgeri cruzi, gata formati. Prefer sa imi iau carne de vita de calitate, pe care o gasesc in magazine de specialitate, unde calitatea si siguranta produselor este pusa pe primul loc. Daca e ceva ce se pregateste […]
Parizer de casa din carne de porc
De ce am preparat Parizer de casa din carne de porc? Pentru ca in ultima vreme prefer sa imi prepar singura mezelurile in casa si imi cumpar doar ingredientele necesare prepararii lor. Am pregatit si parizer din piept de pui care este la fel de delicios. Pregatesc des rulada de ciolan care este unul din […]
Chiftelute grecesti umplute cu feta – Bifteki
Fiindca am primit o provocare frumoasa din partea Fram, un brand romanesc de elecrocasnice, de a testa Masina de tocat FMG-2500X si fiindca aveam carne de vita si porc ce era perfecta pentru aceasta reteta de Chiftelute grecesti umplute cu feta – Bifteki am purces la treaba. Dar inainte de a trece la reteta, trebuie […]
Cotlete gratinate cu curry si cascaval
Pentru un pranz delicios va recomandam sa incercati aceste Cotlete gratinate cu curry si cascaval. Veti fi foarte multumiti de rezultatul final. Se pot servi alaturi de orez, sau chiar si de pireu de cartofi. Alte retete cu preparate gratinate la cuptor gasiti in imaginile de mai jos. Pot fi servite ca atare, sau ca […]
Cotlete marinate la grill electric
Dupa cum va spuneam intr-o alta reteta indiferent de anotimp nu am renuntat la preparatele facute pe gratar si am pregatit aceste Cotlete marinate la grill electric. Si de aceasta data am folosit Grill-ul electric de la Fram pentru a pregati aceste delicioase Cotlete la programul pentru carne. Nu doar carne putem pregati ci si […]
Toba cu limba de porc
Ce este mai de sezon in aceasta perioada? Clar, multe preparate de porc precum si Toba cu limba de porc. Nu este nevoie sa taiati porcul in batatura ca sa puteti pregati toba. O puteti face oricand si oriunde, in orice anotimp. Ca sa umpleti toba nu aveti nevoie de stomac sau vezica de porc( […]
Sunca fiarta in zeama de varza
Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, si ca in fiecare an pregatim bunatati pentru masa de Craciun. Preparatele din carne de porc sunt nelipsite, pe langa toba, caltabosi, carnati, kaizer, va propun si aceasta reteta de sunca fiarta in zeama de varza. Este un preparat ce nu necesita afumare, asa ca poate fi […]
Picioare de porc cu fasole la cuptor
Picioare de porc cu fasole la cuptor, o reteta delicioasa ce poate fi pregatita in zilele reci de toamna si iarna. Este o alternativa a retetei cu ciolan de porc si fasole. Cum voiam ceva mai altceva decat clasica reteta de ciolan cu fasole am pregatit aceasta varianta cu ingrediente accesibile pentru buzunarul fiecaruia. In […]
Obraji de porc cu legume
Cea mai fină carne și cea mai fragedă din câte am mâncat vreodată. Pregatită ca în rețetă, Obraji de porc cu legume, pur și simplu se topesc în gură. Obrajii de porc pe care multi dintre noi nu îi apreciaza la adevărata lor valoare. Mereu cumpăr de la Selgros acesti mușchi maseteri. Daca aveți ocazia […]