Condiment pentru mancaruri si fripturi din legume deshidratate
Cum am intrat in posesia unui aparat de deshidratat a trebuit sa il incerc caci eram foarte curioasa de ce stie sa faca. Asa am pregatit acest Condiment pentru mancaruri si fripturi din legume deshidratate. Pentru deshidratare am folosit aparatul Deshidrator HFD-K380SSBK de la Heinner de care sunt foarte multumita. Iata cateva date despre acest […]
Zacusca cu vinete si galbiori
Ador aceasta Zacusca cu vinete si galbiori. Este una din ciupercile mele preferate, asa ca si zacusca in care pun galbiori este preferata mea. Galbiorii folositi au fost congelati pentru a putea pregati mai tarziu aceasta zacusca. Iata si reteta mea, asa cum am invatat sa o pregatesc de la matusa mea. Zacusca cu vinete […]
Gem de Mure
Daca aveti mure sau gasiti la piata nu ratati sa incercati aceasta reteta de Gem de Mure. Se pregateste foarte usor mai ales daca aveti la indemana un storcator cu melc ca cel folosit in filmuletul de mai jos pentru a separa semintele ( Slow Juicer de la Heinner). Normal ca putem indeparta semintele si […]
Castraveti dulce-acrisori picanti
De cativa ani pun acesti Castraveti dulce-acrisori picanti dupa reteta scrisa mai jos. Stiti cum sunt copiii! Sunt pofticiosi! In una din vacante copilul a venit de la facultate cu reteta si mi-a spus sa ii fac si ei la fel, dar sa fie putin mai dulci, sa fie si picanti daca se poate. Asa […]
Verdeturi pentru iarna
Fiecare dintre noi are o metoda de a pastra Verdeturi pentru iarna, fie in borcane cu sare, fie in congelator fie prefera sa le usuce. Dintre aceste metode eu prefer sa folosesc congelarea lor. Iata o alta metoda cu verdeturi puse la borcan pe care o foloseam anii trecuti. Stiu ca toata iarna gasim verdeturi […]
Confit de usturoi cu ierburi aromatice
In acesta toamna am pregatit de multe ori acest confit de usturoi cu ierburi aromatice!! De fiecare data a disparut foarte repede asa ca m-am gandit ca ar trebui sa va arat si voua aceasta reteta. Se prepara extrem de usor, doar curatatul usturoiului dureaza ceva timp, dar daca aveti ajutoare atunci musai sa va […]
Rosii cherry uscate si conservate in ulei
Anul acesta m-am bucurat de gustul minunat al rosiilor cherry mai mult ca niciodata!! Nu mi-au lipsit din frigider, le-am achizitonat de fiecare data de la un producator local ce isi avea taraba intr-un colt al pietei. De acolo am luat toata vara legume gustoase si sanatoase!!Intr-o dimineata, l-am gasit cu ladita plina cu rosii […]
Nectar de mere
Am facut in anii precedenti nectar de caise, nectar de piersici, nectar de mere si suc de mere. Anul acesta am avut multe mere de vara si am hotarat sa pregatesc si cateva sticle cu Nectar de mere. De mare folos mi-a fost storcatorul de fructe cu melc de la Heinner, il puteti achizitiona Aici […]
Sos de rosii cu ardei iuti
Cum anul acesta rosiile au fost din belsug in gradina pe langa ketchup, bulion, si alte retete cu rosii am pregatit si acest Sos de rosii cu ardei iuti. Mi-au fost de mare ajutor Masina de pasat rosii HMP-1340WH, si Chopper HMC-K500WHR, de la Heinner pentru a merge treaba cat mai repede. Aveam o masina […]
Sirop de menta fara colorant
Fiecare avem reteta proprie de a pregati Siropul de menta. Eu am ales sa prepar asfel acest Sirop de menta fara colorant, mi se pare mult mai simplu si mai rapid si obtinem si o culoare foarte frumoasa fara a adauga colorant. O alta reteta cu menta care se poate folosi la diferite deserturi ar […]
Sos de rosii pentru pizza
Imi place sa fac pizza si sa folosesc ingrediente care stiu ce contin. Sosul este unul dintre ingredientele ce de fiecare data il pregatesc in casa. Il fac in doua variante- dulce si picant, astfel reusesc sa satisfac toate gusturile.Si fiindca imi doresc sa il am mereu la indemana, m-am gandit ca ar fi bine […]
Rosii la borcan in suc propriu
Azi va recomand cea mai simpla si buna conserva de rosii- Rosii la borcan in suc propriuE o reteta veche, prima data am vazut-o acu aproape 30 de ani la o matusa si la soacra mea. De atunci o fac in fiecare an, au fost ani cand pregateam si peste 30 de borcane de 800g. Este […]
Castraveti murati la soare pentru iarna
Multi au intrebat daca acesti Castraveti murati la soare pentru iarna se pot pastra si pentru la iarna. Iata am apucat sa va prezint in sfarsit cum procedez eu. Reteta am gasit-o intr-o carte mai veche de bucate primita de la o matusa din Ungaria si de ani buni o pregatesc. Puteti alege una din […]
Dulceata de menta cu lamaie
Aceasta Dulceata de menta cu lamaie, este mai mult un jeleu pe care il putem folosi la diferite deserturi pentru a le orna si a le da o pata de culoare. Se potriveste a fi pusa si la inghetata mai ales vara cand e sezonul acesteia. In cele ce urmeaza va prezentam reteta si in […]
Gem de prune cu nuci
Am pregatit acest gem inca de la inceputul lunii septembrie cand piata era plina cu tot felul de soiuri de prune dulci si aromate. Din pacate timpul este cel mai mare inamic, asa ca iata abia acum am reusit sa scriu reteta acestui gem de prune cu nuci !!Am folosit prune foarte coapte din soiul […]