Varza murata la borcan
Varza murata la borcan Multi dintre noi ar vrea sa aiba la indemana varza murata, dar din motivul ca nu au unde tine butoiul renunta sa puna pentru iarna varza la murat. In tot anul pun si varza la butoi, dar anul acesta am zis ca nu ar strica sa am si cateva borcane cu […]
Ardei umpluti cu varza in saramura
Ardei umpluti cu varza in saramura Anul acesta comanda a fost clara. Vrem Ardei umpluti cu varza, dar nu in otet ci in saramura! Uite asa am ajuns sa postez si aceasta reteta cu Ardei umpluti in saramura. Va recomandam sa rasfoiti si alte retete de muraturi la sectiunea de Conserve si Muraturi. Ingrediente Ardei […]
Dulceata de catina
Dulceata de catina Am tot auzit de Dulceata de catina cat este de buna si cum mi-am facut o rezerva cat de cat de catina anul acesta am hotarat sa pregatesc si eu pe langa Catina cu miere si Nectarul de catina cateva borcanele sa vedem cum este. Contine o serie de elemente benefice pentru […]
Pasta de Hrean la borcan
Pasta de Hrean la borcan Imi place foarte mult crema de hrean cu frisca, cu smantana dar la noi nu prea gaseam asa ceva decat la vecinii nostri din Ungaria. Acum cu aceasta reteta am rezolvat si aceasta problema si mi-am pregatit singura Pasta de hrean din care voi pregati crema preferata cu maioneza, smantana, […]
Nectar de catina
Nectar de catina Un alt preparat la fel de bun ca si Catina cu miere este acest Nectar de catina pe care il consumam cu placere impreuna cu suc proaspat stors de mere sau portocale. Se recomanda a consuma in fiecare dimineata pe stomacul gol. Va recomandam sa incercati si Catina cu miere. Ingrediente Nectar […]
Compot de ananas fals
Pe vremuri mama ne pregatea acest Compot de ananas fals. Doamne ce bun era ! Copil fiind mancam cu placere „ananasul” mamei din acest compot si sincer cum nu prea am avut ocazia in acele vremuri ale copilariei sa mananc prea des, adica odata poate ananas, acest compot mi se parea cel mai delicios. Mamicile […]
Catina cu miere
Catina cu miere Catina este un bun tonifiant general. Catina cu miere este imunostimulatorul optim pentru zilele de iarna. Fructele de catina pot fi consumate sub forma de suc, gem, sirop, nectar sau vin. Fructele de catina se recolteaza la sfarsitul lunii august si in luna septembrie, cand au optimul de substante active. In aceasta […]
Pepeni verzi murati
Pepeni verzi murati Mereu am auzit ca pepenii verzi sunt foarte buni murati. Prima data cand am gustat m-am si indragostit de ei. Din pacate nu am gasit prea multi pepeni la piata sa pot pune mai multe borcane. Mi-ar fi placut sa pot pune si cativa pepeni la Muraturile asortate in saramura, dar trebuie […]
Dulceata de pere si mere
Dulceata de pere si mere Am spus cu ceva timp in urma ca imi place la nebunie indulcitorul Green Sugar – de la Laboratoarele Remedia deoarece nu confera preparatelor gustul amarui specific altor indulcitori. Un alt preparat la care am folosit Green Sugar este de data aceasta Dulceata de pere si mere. O alta dulceata […]
Dulceata din fructe de soc si pere
Dulceata din fructe de soc si pere Cum am incercat indulcitorul Green Sugar de la Laboratoarele Remedia in urma cu ceva timp si cum am fost foarte incantata de el datorita faptului ca nu modifica gustul preparatelor noastre ca alti indulcitori. Astfel se pot bucura de aceste bunatati si aceia care au probleme cu glicemia […]
Ketchup din rosii coapte la cuptor
Azi va prezint reteta de Ketchup din rosii coapte la cuptor. Acest ketchup l-am pregatit din Rosii Purple Russian.Sunt un soi traditional din Ucraina, printre cele mai bune rosii purpurii – negre, foarte gustoase. Si ketchup-ul pregatit din ele va asigur ca este unul deosebit. Chiar daca nu aveti acest soi de rosii va indemn […]
Sos Bolognese de rosii pentru iarna
Sos Bolognese de rosii pentru iarna Cum anul acesta am avut rosii in gradina din belsug am hotarat sa pun cateva borcane cu acest Sos Bolognese pentru zilele lunngi de iarna dar si pentru zilele de post ce vor urma. Stiu ca reteta originala de sos bolognese se prepara cu carne tocata, dar acum va […]
Dulceata de Rosii
Dulceata de Rosii In urma cu ceva timp am primit un mesaj de la o prietena al paginii de fan al Bucatareselor Vesele in care ne relata despre Dulceata de rosii. Reteta data este simpla, la 1 kg de rosii se pune 500 g zahar si se fierbe. Ei bine am facut aceasta Dulceata , […]
Dulceata de caise intregi rapida
Dulceata de caise intregi rapida Anul acesta am trecut la aceasta reteta de Dulceata de caise. Nu am prea avut timp sa stau mult pe langa aragaz si am ales aceasta varianta de a o prepara. Avem si alte retete cu dulceata de caise va recomandam sa rasfoiti sectiunea cu Dulceturi si compoturi. Poate va […]
Dulceata de visine rapida
Dulceata de visine rapida Visinul din gradina a dat si el roade anul acesta in jur la 5 kilograme pe tot pomisorul ca e tinerel inca. Din 3 kilograme am pus Visine conservate la rece si am obtinut si cateva sticlute cu Sirop de visine. Din restul am zis sa fac Dulceata de Visine ca […]