Pasta picanta de ardei- Chutney de ardei picant
Sunt o devoratoare de ardei iuti sub orice forma . De aici a pornit si ideea de a prepara aceasta pasta picanta de ardei – Chutney de ardei picant, pe romaneste spus, sau mai elegant ii putem spune chutney. Poate asa va este mai cunoscut…. Am facut o combinatie intre ardeii capia si ardeii chili, […]
Zacusca cu ciuperci
Zacusca cu ciuperci Ingrediente ciuperci 2 kg gogosari 3 kg ardei capia 3kg vinete 6 kg morcov 1,5 kg ceapa 2 kg bulion 400 gr ulei 750 ml sare boabe de piper foi de dafin Zacusca cu ciuperci Operatii pregatitoare Ciupercile se curata si se taie lame. Gogosarii se spala, se curata de cotoare […]
Castraveti cornison in otet
Castraveti cornison in otet, conserva de casa. Cum conservam castravetii cornison.Castraveti in otet, Reteta castraveti in otet fara conservanti Castraveti cornison in otet-Ingrediente castraveti cornison otet din vin sare grunjoasa neiodata zahar boabe de mustar foi de dafin boabe de piper morcov ceapa hrean floare de marar usturoi Castraveti cornison in otet-Mod de preparare Intr-un […]
Silvoita- Dulceata de prune
Cine nu stie sa faca un borcan de dulceata de prune ? Toata lumea stie ! O sa va intrebati atunci ce rost isi mai are aceasta reteta la noi …. Va spun eu ! Anul acesta am facut dulceata la caldarea de arama a lui lele Berta , si a iesit o silvoita asa […]
Ardei copti cu miere si mustar
Se potriveste la o friptura sau, langa peste…. dar sincer va spun eu am papat un borcan fara sa il asociez cu nimic, asa de bun este . Acum ca vi-am facut pofta va impartasesc reteta de Ardei copti cu miere si mustar , si voua ! Ingrediente: 3 kg ardei kapia, 4 linguri miere […]
Rosii la borcan
Cum folosesc la multe mancaruri rosiile si iarna sunt cam scumpe m-am gandit ca ar fi bine sa le conserv daca tot s-au facut in gradina. Ar fi fost pacat sa le arunc sau sa le las sa se strice . Iata varianta mea de a le conserva. Sper sa va fie si voua de […]
Gogosari dulci acrisori in sos de mustar
Gogosari dulci acrisori in sos de mustar Ingrediente: 4 kg gogosari, 400 g mustar dulce, 2 cani ulei, 2 cani zahar, 2 cani otet, 3 linguri sare, piper boabe, foi de dafin, Preparare: Gogosarii se curata de cotor si seminte si se spala. Ii taiem fasii de 2 cm. Intr-o oala mai mare punem la […]
Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan
Ardei capia sau ardei grasi copti la borcan in fiecare an se pun la noi cu kilogramele. Acum coc si pun in borcane cate 5 kg ardei, peste 3-4 zile nici urma de ei. Aceeasi poveste in fiecare an. Anul acesta am pus peste 30 kg de ardei capia ca sa avem. Initial ii puneam […]
Ghiveci cu orez la borcan
Aceasta reteta de Ghiveci cu orez la borcan este unul din retetele noastre preferate. In zilele de post este perfect mai ales cand esti in impas si nu ai idee ce sa mai gatesti. Mai avem o reteta cu Ghiveci, dar aceasta este fara orez, foarte buna si aceasta daca nu sunteti fan orez. Ingrediente […]
Nectar din piersici
Ingrediente: 5 kg piersici fara samburi, 1 kg zahar, 4 l apa, 1 lingura salicil ( sau praf conservant), vodka Scandic (sau alcool dublu rafinat), Preparare: Spalam piersicile si le indepartam samburii. Piersicile se dau prin masina de rosii (astfel coaja se elimina din start ,dar daca nu aveti asa ceva la indemana puteti sa […]
Nectar de caise
Ingrediente: 5 kg caise fara samburi, 1 kg zahar, 4 l apa, 1 lingura salicil ( sau praf conservant), vodka Scandic (sau alcool dublu rafinat), Preparare: Spalam caisele si le indepartam samburii. Cantarim 5 kilograme. Caisele se dau prin masina de rosii (astfel coaja se elimina din start ,dar daca nu aveti asa ceva la […]
Lichior de cirese amare- Ciresata
Ingrediente: 5 kg cirese amare, 5 plicuri zahar vanilat, 2 kg zahar, 1 l alcool dublu rafinat, 1 l rachiu alb(vodka), 100 ml rom (optional), Preparare: Intr-o damigeana de 10 l punem 4 kg cirese intregi si 1 kg de cirese din care am indepartat samburii. In damigeana adaugam si samburii zdrobiti de la kilogramul […]
Cafea Frappe
Ingrediente: 3 pliculete de ness (sau 3 lingurite) 2 lingurite zahar (se pot folosi si mai multe lingurite daca va place mai dulce ) 6 cuburi gheata 1 lingura apa rece 300 ml lapte rece 1 shaker Preparare: Punem nessul cu zaharul,gheata si apa in shaker .Scuturam shakerul pana observam ca se formeaza spuma. Turnam […]
Smoothie de visine
Smoothie-ul este o bautura din iaurt si fructe ce se serveste rece.Reteta smoothie de fructe. Smoothie cu iaurt si visine. Incepem saptamana cu o reteta simpla dar binevenita pe caldurile astea- Smoothie de visine!! Daca vrei sa iti astamperi setea va recomand sa incercati o bautura de vara haranitoare si gustoasa pregatita din fructe proaspete, iaurt […]
Dulceata din piersici si caise
Dulceata din piersici si caise Mie imi place foarte mult dulceata asa ca in fiecare an imi fac provizii serioase ! Printre preferatele mele se numara dulceata de afine dar si dulceata de prune cu nuca. Anul acesta este pentru prima data cand fac aceasta dulceata si sunt mai mult decat incantata de rezultat …asa […]