Marmelada de coarne
Maemelada de coarne Ingrediente 1 kg coarne 300 gr zahar alb 300 gr zahar cu pectina o lamaie Marmelada de coarne Mod de preparare Coarnele bine copate se spala, se amesteca cu zaharul alb si se lasa la rece amestecand din cand in cand pana ce aproape se topeste . Se aseaza intr-o […]
Lichior de Portocale
Ingrediente : 10 bucati portocale mari cu coaja groasa 1 l vodka (eu am folosit vodka de 21%) 500 ml apa 500 gr zahar Preparare : Curatam portocalele de coaja cu un curatator de legume (asa partea alba care e amara de altfel nu se ia de pe portocala ) si cojile le punem intr-un […]
Lichior de Ciocolata Alba
Ingrediente : 800 ml frisca Megle (sau Hulala) 200 gr zahar pudra 2 fiole esenta vanilie 200 gr praf pentru ciocolata alba fierbinte de la Festa (in pliculete ) 500 ml Vodka Preparare : Cei 200 gr zahar pudra , 200 gr praf ciocolata alba la Festa , impreuna cu cele 2 fiole de esenta […]
Lichior de Cafea-Kavelikor
Daca tot am inceput seria de bauturi, hai sa prezint azi si acest delicios Lichior de Cafea-Kavelikor, usor de preparat in casa. Se potriveste foarte bine servit in combinatie cu Lichior de Lamaie, dar este foarte bun si servit singur pentru cei carora le plac bauturile dulci. Va recomandam sa incercati sa preparati si alte […]
Lichior de Oua-Tojaslikor
Lichior de Oua-Tojaslikor, un lichior cremos cu gust fin.Oaspetii vor fi incantati de aceasta bautura si cu siguranta vor cere si reteta.Acest Lichior de Oua-Tojaslikor, poate fi transformat si intr-un cadou ce se poate oferi cu drag de sarbatori sau alte ocazii daca se impacheteaza frumos. Ingrediente Lichior de Oua-Tojaslikor: 6 galbenusuri de ou 500 […]
Tuica cu Menta si Miere
Tuica cu Menta si Miere o pregatesc de ani de zile si mereu am o sticluta de 500 ml in camara. Bunicii spuneau ca este medicament curat! Poate va intereseaza si alte retete cu bauturi interesante pe care vi le recomandam cu drag! Clic pe titlul din imagini pentru reteta! Nu era pranz ca ei […]
Compot de gutui-Birsalma Befott
Compot de gutui-Birsalma Befott este un compot deosebit de aromat mai ales cu ingredientele folosite in reteta de fata. Va recomandam sa incercati dulceata de gutui si gemul de gutui. Clic pe titlul din imagini pentru retete. Sa vedem in cele ce urmeaza de ce avem nevoie la prepararea acestui compot. Compot de gutui-Birsalma Befott […]
Gutui Murate-Ecetes Birsalma
Ingrediente : 3 kg gutui curatate si feliate 4 l apa + 8 linguri sare grunjoasa (fara iod ) 2 l apa 10 linguri zahar 200 ml otet de 9 grade cate 2 foi dafin in fiecare borcan cate 4 cuisoare in fiecare borcan cate 1 lingurita piper boabe in fiecare borcan cate 1 varf […]
Rosii Murate
Ingrediente : 2 kg rosii cherry coapte 2 capatani de usturoi 5-6 frunze de vita de vie circa 10 frunze de visin 2 linguri sare grunjoasa(fara iod) 400 ml otet alimentar de 9 grade boabe de piper negru 2 litri apa salicil (praf conservant) 6 linguri zahar Preparare : Spalati si scurgeti bine rosiile, frunzele […]
Muraturi asortate cu otet
Poate va intrebati ce fac cu atatea muraturi ? Ba in saramura , ba in otet …. Ei bine, va raspund eu la intrebare . Jumate din familie e pentru muraturile puse in saramura , iar cealalta e pentru muraturile puse cu otet . Sa nu fie nemultumita una din parti punem in fiecare an […]
Fasole verde la borcan
Ingrediente : 5 kg fasole verde 2 kg rosii 500 gr ardei gras 4 bucati ceapa 1 legatura frunze telina 2 legaturi frunze patrunjel 250 ml ulei sare neiodata (la vrac ) dupa gust salicil, sau praf conservant (optional) Preparare : Spalam si curatam fasolea verde . O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii […]
Gogosari Picanti-Dulce-Acrisori
Ingrediente : 1.6 kg gogosari semi iuti (alma paprika) 4-5 ardei iuti 200 ml otet 2 linguri sareneiodata (circa 60 grame) 10 linguri zahar 2 l apa 1 lingurita salicil sau praf conservant 1 buc hrean Preparare: Spalam bine gogosariidupa care ii crestam in forma de X . Punem 2 l apa la […]
Verdeturi pentru ciorbe la borcan
INGREDIENTE : 2 kg rosii, 2 kg gogosari, 4 legaturi patrunjel verde, 3 legaturi leustean, 1 legatura telina (frunze), 200 gr sare fara iod (vrac ) la fiecare kilogram de ingrediente, (eu la toata cantitatea de mai sus am 1 kg sare ), Preparare : Rosiile le dam prin masina de macinat rosii. Gogosarii se […]
Muraturi asortate in saramura
Muraturi asortate in saramura Ingrediente Necesare : 2 capatani de conopida 1 varza alba mai mare taiata in felii mai groase 2 verze rosii mai mici taiate in 5-6 felii 1.5 kg gogonele 3 kg castraveti 4-5 morcovi taiate rondele 1 capatana usturoi 2 mere gutui taiate felii ardei iuti facultativ(cati doriti) 1.5 kg. ceapa […]
Zacusca
Zacusca Ingrediente gogosari 6 kg vinete 6 kg morcov 2 kg ceapa 1,5 kg rosii 2 kg bulion 400 gr ulei 500 ml sare boabe de piper foi de dafin Zacusca Operatii pregatitoare Gogosarii se coc in cuptor apoi se curata de pielita,seminte,cotoare si se toaca marunt; Vinetele se coc in cuptor sau direct pe […]