Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Zacusca si Conserve

In aceasta sectiune va prezentam diferite retete de zacusca, zacusca cu vinete, zacusca cu fasole, zacusca cu ciuperci dar si alte conserve.Va prezentam si retete de ghiveci cu orez sau ghiveci fara orez , pasta de ardei, pasta de gogosari, ketchup preparat in casa, fasole verde la borcan, suc de rosii sau bulion cum i se mai spune in partile noastre si multe alte retete de care poate ati auzit sau poate acum le vedeti pentru intaia oara. In cele ce urmeaza facem o selectie cu cele mai bune conserve preparate de noi.

Sfecla Rosie la Borcan

Sfecla Rosie la Borcan

Sfecla Rosie la Borcan Aceasta reteta de Sfecla Rosie la Borcan care este delicioasa si se potriveste foarte bine alaturi de o friptura de porc, Zic ca nu poate lipsi de langa friptura de miel. Si cum in perioada Pastelui gasesc mai greu sfecla rosie am hotarat anul acesta sa ma pregatesc din timp.  Nu […]

Gem de Macese

Gem de Macese

Gem de Macese O sumedenie de dulceturi, gemuri, si conserve am pus anul acesta si iata ca dupa 20 de ani am hotarat sa incerc si eu Gemul de Macese.  Asadar sa trec la ale mele, am preparat gemul de macese in felul meu dupa cum v-am descris in cele ce urmeaza. Sper sa fie […]

Mere rase la borcan

Da, mere rase la borcan conservate pentru iarna.Cand te pricopsesti cu cateva ladite de mere ionatane,sanatoase care nu au vazut decat lumina soarelui si stropii de ploaie , te intrebi ce ai mai putea pregati din ele ca sa te bucuri si mai tarziu de parfumul lor.Pentru ca nu am unde le depozita in conditii […]

Salata de Ceapa si Ardei Iuti

Salata de Ceapa si Ardei Iuti

Salata de Ceapa si Ardei Iuti Aceasta muratura, conserva o putem folosi langa  Bab gulyas, ciorba de fasole si de ce nu chiar si la diverse fripturi merge asortata. Cei care iubesc ardeii iuti ca mine, in cazul de fata cu siguranta vor fi incantati de aceasta reteta de salata picanta. Ma declar fan Ardei […]

Dulceata de Gogonele

Dulceata de Gogonele

Dulceata de Gogonele Nimic mai simplu de facut decat aceasta dulceata. Da ati citit bine am pregatit dulceata de gogonele. Initial m-am intrebat si eu, oare cum va fi? Oare ce gust va avea aceasta dulceata ? Eram in dilema, nu stiam ce sa fac. Pregatesc sau nu dulceata de gogonele… Cum vor reactiona ai mei […]

Vinete la Borcan

Vinete la Borcan

Vinete la Borcan Cum nu am loc nici un ac sa pun in congelator am hotarat sa pun vinetele pentru iarna in borcane. Zis si facut si uite asa mi-am conservat vinetele pentru iarna aceasta. Ingrediente Vinete la Borcan : 10 kg vinete 5 linguri sare grunjoasa Preparare Vinete la Borcan : Eu am copt […]

Dovleac la Borcan

Dovleac la Borcan

Dovleac la Borcan Am incercat mai multe retete de a conserva dovleacul pentru a-l putea folosi la diferite retete cum ar fi o Supa de dovleac sau Mancare de dovleac si in cele din urma am ajuns la concluzia ca aceasta metoda de conservare este cea mai buna. Inainte de a incerca aceasta reteta de conserva […]

ketchup picant

Ketchup picant

Ketchup picant Zilele trecute am fost la tara si am cules din gradina socrului meu o ladita plina de rosii copte, gustoase,  zemoase fara pic de chimicale. Am facut din ele un ketchup picant extrem de bun. Nu va spun cum au dat ai mei iama in el, l-au mancat si uns pe paine, pe […]

Gogosari Umpluti cu Varza

Gogosari Umpluti cu Varza

Ne plac la nebunie acesti Gogosari Umpluti cu Varza. Nici nu stiu cum am omis sa va prezint pana acum aceasta reteta. Gogosarii putin picanti si combinatia de varza alba cu varza rosie este bestiala. Nu mai apuca borcanul de 5 litri cu Gogosarii Umpluti cu Varza iarna, asa ca trebuie sa mai pun cateva […]

Fasole verde cu rosii si verdeturi

Fasole verde la borcan

Ingrediente : 5 kg fasole verde 2 kg rosii 500 gr ardei gras 4 bucati ceapa 1 legatura frunze telina 2 legaturi frunze patrunjel 250 ml ulei sare neiodata (la vrac ) dupa gust salicil, sau praf conservant (optional) Preparare : Spalam si curatam fasolea verde . O rupem bucati potrivite. Curatam ceapa si ardeii […]

Zacusca

Zacusca Ingrediente gogosari 6 kg vinete 6 kg morcov 2 kg ceapa 1,5 kg rosii 2 kg bulion 400 gr ulei 500 ml sare boabe de piper foi de dafin Zacusca Operatii pregatitoare Gogosarii se coc in cuptor apoi se curata de pielita,seminte,cotoare si se toaca marunt; Vinetele se coc in cuptor sau direct pe […]

Ghiveci la Borcan- Lecso Telire

INGREDIENTE 1 PORTIE: 1 litru ulei, 3 kg ceapa, 2 kg ardei grasi, 1 kg morcovi, 7 kg rosii, 1 kg fasole verde cruda, 2 buc vinete mari, 1 legatura mare frunze telina, 1 legatura mare frunze patrunjel, 2 bucati ardei iute (facultativ), Sare grunjoasa ( sa nu fie iodata ), piper dupa gust, 1 […]

Urmareste-ne si pe Instagram