Aceasta reteta de Baton de ciocolata de casa, este desertul cel mai apreciat de noi pregatit de mama. Asteptam cu nerabdare sa il pregateasca cand reusea sa faca rost de lapte praf.
Si ce bucurie era pe noi!!! Va recomandam sa incercati si reteta de ciocolata cu alune este delicioasa!
Speram ca aceasta reteta sa va trezeasca amintiri placute din copilarie, iar celor mai tineri care nu au avut ocazia sa guste asa ceva sa incerce cu incredere reteta.
Si acum o pregatesc cand am pofta de ceva dulce care sa imi aminteasca de vremurile copilariei.
Baton de ciocolata de casa
|Ingrediente – Baton de ciocolata de casa
300 ml apa,
700 g zahar,
400 g unt
1000 g lapte praf,
100 g cacao,
Preparare – Baton de ciocolata de casa
Se pune la fiert apa cu zaharul .Din momentul in care a inceput sa fiarba se tine cam 3 min apoi adaugam 100 g cacao, amestecam bine si mai fierbem inca circa 2 minute.
Tragem cratita de pe foc si adaugam untul si il incorporam repede .Punem laptele praf intr-un alt vas si adaugam siropul de mai sus treptat amestecand continuu pana se incorporeaza bine laptele praf si obtinem o compozitie omogena fara cocoloase.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putin ulei.Se lasa la rece pentru cateva ore bune dupa care se portioneaza dupa preferinte cu un cutit ce il trecem prin apa fierbinte(pe care apoi il stergem sa nu fie umed) pentru a putea mai usor portiona compozitia intarita.
Pofta Buna Va dorim si spor sa aveti la gatit!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!
Comentarii recente
zen1966
03/05/2012 at 12:41pfffiiiiuuu,aceeasi reteta o are si mama,ne facea de sarbatori si de aniversari,era asa de bunnaaaaa!!!Aici in Franta nu pot face ,ca astia n au lapte praf ca al nostru si nu iese bine.Mi ai amintit de copilarie…..
Lory
13/05/2012 at 18:04Faptul ca ti-am adus in memorie franturi din copilarie pentru noi e o mare bucurie :*
Tina
12/06/2017 at 00:41Dacà sunteti în Paris puteti sà cumpàrati lapte praf de la magasin românesc „chez Miha” . Eu de acolo cumpàr când am nevoie.
Any
03/05/2012 at 12:45As manca si eu un patratel!
Lory
13/05/2012 at 18:06Any daca nu vii pe la noi atunci trebuie sa ti-o pregatesti singura :))
Calin Andreea Daniela
03/05/2012 at 14:58arata bine si pare si usor de facut :*
Lory
13/05/2012 at 18:05Foarte usor de facut !!!:)
Angelica
07/05/2012 at 16:32Wauuu…ce pofta imi e, caci imi place tare mult ciocolata de casa!
Super ti-a iesit.Te pup 🙂
Lory
08/05/2012 at 13:44Angelico si mie imi place mult 🙂 da acu nici vorba sa pun gura pe asa ceva 🙁
Te pup :*
alynutza
31/05/2012 at 23:41am mancat la o prietena si au fost delicioase…am sa incerc si eu reteta sa o fac pe ce-a mica fericita
Anonymous
30/08/2012 at 21:53Daca se poate sa-mi spuneti si mie ce fel de lapte praf merge la reteta aceasta. Multumesc anticipat!
Lory
31/08/2012 at 00:41Foloseste un lapte praf integral nu din ala instant.Eu am gasit in magazinele unde se vand produse alimentare vrac, si laptele praf Raraul este foarte bun:)
www.daisy.dsy1@yahoo.com
01/03/2013 at 15:25mi ati putea spune va rog de ce imi iese moale ? nu este bun laptele praf ?
bucatareselevesele
01/03/2013 at 15:36Daisy s-ar putea sa fie de vina si laptele praf . Eu nu am patit niciodata sa nu se intareasca Uite eu acest lapte il folosesc ca cel din imagine http://supermarketclaudia.ro/lapte-praf-malita-130g doar ca la pachet mai mare . Vezi ca sunt 2 tipuri acesta e cel bun pentru baton .