Prajitura la Metru Rapida
Prajitura la Metru Rapida, este un desert rapid ce nu necesita coacere. Pe langa ca este buna si se prepara rapid este si foarte aspectuoasa. Prajitura la Metru Rapida – Ingrediente un pachet dublu de biscuiti petit beurre,1 plic de budinca capsuni,1 plic de budinca cocos (sau vanilie),(putem folosi si alte combinatii de budinca ),600 […]
Tort „Rasarit de soare”
Un tortulet rapid ce nu necesita coacere si deosebit de gustos. Se poate prepara si cu alte fructe . Pentru a obtine 12 felii avem nevoie de urmatoarele ingrediente. Ingrediente : 500 gr branza dulce vaca (scoaca) 3 galbenusuri ou 250 ml frisca hulala 1 lingura smantana 250 gr zahar praf 140 gr margarina Rama […]
Rafaello rapid
Ingrediente : 200 gr nuca cocos 200 gr zahar pudra 250 gr margarina Rama (1 cub) 3 pliculete zahar vanilat 1 galbenus ou 200 gr lapte praf 100 gr biscuiti macinati nuca cocos pentru ornat Preparare : Intr-un vas punem 200 gr nuca cocos, 200 gr zahar pudra, zaharul vanilat, 200 gr lapte praf ,1 […]
Salam de Nuca Cocos- Kokuszszalami
Salam de Nuca Cocos- Kokuszszalami Ingrediente : 320 gr miere albine 400 gr biscuiti macinati 480 gr nuca cocos 400 gr nuca macinata 4 galbenusuri ou crud 4 plicuri zahar vanilat 300 ml lapte 100 gr unt pentru ornat cacao, sau bombonele colorate Preparare : Intr-un vas punem biscuitii macinati, nuca de cocos , nuca […]
Clatite cu bere
Ingrediente: 2 linguri unt 3 oua 100 gr faina 400 ml lapte 50 ml bere 1 lingura zahar 1 praf sare ulei pentru prajit Preparare : Untul il topim. Intr-un vas punem faina , zaharul, cele 3 oua , praful de sare si untul topit si amestecam adaugand treptat laptele rece pana obtinem un aluat […]
Orez cu sos caramel si piersici
ingrediente 1 cana orez 5 cani lapte zahar dupa gust razatura de lamaie scortisoara sare sos 300 gr zahar 1/2 pachet unt 1 lg seminte susan 3 piersici mai tari Se pune laptele sa fiarba iar atunci cand a dat in fiert se adauga orezul care in prealabil a fost ales si spalat foarte bine.Se […]
Pepene Galben Umplut
Un dulce rapid la indemana oricui…….. Ingrediente : 1 pepene cu miez verde1 pepene cu miez portocaliu1 cana orez500 ml lapte1 -2 plicuri zahar vanilatzahar dupa gustul fiecaruia1 lingurita sare Preparare :Pepenii ii tinem la rece .Spalam orezul si il punem la fiert in apa clocotinda in care am pus 1 lingurita sare. Il fierbem […]
Budinca „Lenesului”
Un dulce rapid pentru zilele calduroase de vara si nu numai ….. Ingrediente : 1 plic budinca vanilie 1 plic budinca ciocolata 1 plic budinca capsuni 1. 5 l lapte 21 linguri zahar 1 kiwi 1 banana piscoturi Preparare : La 1 plic de budinca am pus 7 linguri zahar am amestecat si am adaugat […]
Cremes Rapid
Un dulce rapid ce se prepara foarte usor , e pe placul copiilor si al celor care il prepara :)) Ingrediente : 500 gr biscuiti ( dar cantitatea poate sa fie mai mare in functie de tava folosita ) 2 pachete crema Cremsnit de la Dr. Oetker 1.5 l lapte rece Preparare: Punem praful de […]
Mere la Gratar
Si cum am inceput sezonul gratarelor m-am gandit la un dulce rapid ,si anume la mere coapte pe gratar . Ingrediente : 4 mere 7-8 linguri zahar 1 lingurita scortisoara 1-2 linguri nuca macinata frisca Preparare: Curatam merele. Le taiem in doua si scoatem partea cu samburii (ideal ar fi sa taiem merele in felii […]
Banane la Gratar
Ingrediente : 4 banane, 3 linguri zahar, 4 lingurite Metaxa, 3 linguri nuca macinata (sau alune macinate) Preparare: Spalam bananele, si le stergem cu un prosop uscat. Le asezam pe gratar si le prajim pana coaja devine maronie. Fiecare banana se curata de o fasie groasa de coaja in partea superioara . Pulpa fierbinte se […]
Prajitura din Iaurt
Ingrediente : 1.6 kg iaurt (4 cutii a cate 400 gr fiecare ) 24 linguri zahar 400 gr biscuiti patrati 1 borcan compot piersici(sau caise) 4 plicuri zahar vanilat 3 plicuri nes sau 4 lingurite 3 plicuri gelatina fina maruntita 150 ml apa rece 2 tavi de chec folie alimentara Preparare : In doua vase […]
Bulgarasi din Jeleu de Morcovi
Bulgarasi din Jeleu de Morcovi este un dulce ce se poate prepara atat in zilele de Post de peste an cat si in restul zilelor. Este foarte bun si usor de preparat si este pe gustul copiilor dar si al adultilor. In cele ce urmeaza aveti reteta si pasii de preparare, speram sa va fie […]
Pireu de Castane Fals- Gesztenyekrem Babbol
Ingrediente: 300 gr fasole uscata pestrita(tarcata) 200 gr zahar 30 ml apa 1 plic zahar vanilat (sau 2 plicuri dupa preferinta) 3 linguri esenta rom (2 linguri Rom) Preparare : Fasolea se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se pune la fiert in apa rece curata. Cand fasolea e […]
Sufleu cu Gris- Daratalbanfott Tojassargaval
Ingrediente: 1.5 l lapte 120 gr zahar 150 gr gris( vezi sa nu fie din ala fin ) 10 oua coaja de la o jumatate de lamaie(razuita) un praf de sare unt (rama) Preparare: Pui laptele la fiert cu zaharul ,cand da in clocot pui grisul in ploaie . Fierbi laptele cu grisul pana se […]