Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Fripturi si garnituri

Crocante si gustoase, sunt o incantare pentru apetit sanatos si pentru gurmanzi.
Fripturi la gratar, fripturi la tava, fripturi la cuptor, frigarui, rulade de carne

Chiftele din Mamaliga

Ce facem daca am fiert prea multa mamaliga ? In primul rand nu o aruncam, ci o vom folosi pentru a prepara niste chiftelute delicioase ce le vom folosi ca si garnitura langa orice friptura , mancare cu sos, sau le putem folosi ca fel principal, servit cu sos de rosii . Ingrediente : mamaliga […]

Galuscute din faina-Nokedli

Galuscute din faina-Nokedli

Mai jos va prezentam cum se prepara aceste Galuscute din faina-Nokedli. Nokedli le zice bunica care este maghiara, si traieste in Salaj si are venerabila varsta de 86 de ani. Pe vremea ei nu erau atatea ustensile in bucatarie si galuscutele se rupeau cu lingura in aceea vreme si erau mai maricele decat cele care […]

Carnaciori Umpluti la Gratar

Ingrediente: 4 bucati carnaciori afumati mai grosi si mai lungi (carnaciorii Trandafiri ) 100 gr cascaval 2 linguri mustar iute (sau dulce ) 2 linguri ketchup 1 ceapa mica felii de slanina subtiri Preparare : Ceapa se curata , se taie marunt si se caleste pe un pic de ulei.Cascavalul il taiem pe lungime tip […]

Gratare Marinate

Ingrediente : 1 kg ceafa porc 5-6 catei usturoi 200 ml ulei 3 linguri sare 1 lingura delikat 2 lingurite piper macinat ¼lingurita rozmarin (optional)   Preparare : Punem intr-un vas circa 200 ml ulei , adaugam sarea , piperul ,delikatul , usturoiul pasat (sau dat prin razatoarea fina )si ¼ lingurita rozmarin . Amestecam […]

Frigarui la Gratar

Ingrediente : 5-6 pulpe pui partea superioara 400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc) 2 ardei grasi (rosii, galbeni , verzi , de care dispuneti) 5-6 bucati ceapa slanina afumata sare. piper macinat, delikat (optional) ulei tepuse de lemn pentru carne Preparare : Pulpele de pui trebuie sa fie […]

Rulada de Carne cu crusta de cascaval

Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval

  O Rulada de Carne mai deosebita decat rulada clasica cu usturoi si umplutura de oua fierte. Crusta de cascaval ii da savoare acestei rulade suculente care se poate pune la loc de cinste pe masa cand ne vin musafirii. Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval este perfecta pentru zilele de Sarbatori. Asa ca […]

Frigarui Spirale- Belszinnyars

Ingrediente: 400 gr pulpa porc (putem folosi si ceafa) felii de slanina afumata circa 200 gr piper alb, piper negru si piper verde sare frigarui de lemn Preparare : Pulpa de porc o taiem felii si intre pungi o batem cu ciocanul de batut carnea ca sa o subtiem ca pentru snitele . Slanina afumata […]

Pulpa de vita la tava

700 gr pulpa de vitel 500 gr cartofi 250 ml vin alb 2 lg mustar 1 lg faina 2 lg ulei piper sare Preparare: Pulpa se portioneaza se bate un pic se adauga sare si piper apoi se aseaza in tava cu uleiul si doua pahare de apa. Peste tava se pune o folie de […]

Aripioare la cuptor

Cu aceasta reteta economisim mult timp . Se prepara deodata atat friptura cat si garnitura. Sa vedem de ce avem nevoie …. Ingrediente : aripioare pui cartofi mujdei usturoi 50 – 100 ml vin alb demisec maghiran sare untura sau ulei o tava mai adanca (eu am folosit o tava cu L=30 cm si l […]

Friptura Talharului- Rablohus

Ingrediente Bait : 4 linguri ulei 1 lingurasos chili 1 lingurita boia ( eu am pus 1 lingura pasta de ardei Gulyas) ½ lingurita sare ½ lingurita piper macinat 2 buc ceapa de marime medie 3-4 catei de usturoi 1 lingurita moca rozmarin 1 lingurita cimbru   Alte Ingrediente : 300- 400 gr pulpa porc […]

Rulada Tiganeasca- Cigany Tekercs- Gypsy roll

Ingrediente : pulpa de sus curcan ( sau pulpa de porc, cotlet, ceafa porc) 6 catei usturoi ( daca bucata de carne e mai mare folositi mai mult usturoi) 1/2 lingurita piper macinat 1 lingurita boia dulce 1/2 lingurita sare ( daca folositi o bucata mai mare de carne puneti 1 lingurita sare) ulei 100 […]

Friptura Deosebita- Kulonleges Sult Sertescomb

Ingrediente : 8-10 felii pulpa porc ( dar merge facuta aceasta friptura si din pulpe de pui , sau ceafa porc) 1 ceapa 4 cuburi de supa (pui, vita ,..) 3 catei usturoi 100 ml ulei 250 ml apa daca friptura va fi de porc ( daca e din pui adaugam doar 150 ml apa) […]

,,Toamna la cuptor”

Ingrediente copanele de pui 8 buc morcov 3 buc mere 3 buc gutui 1 buc telina 1 buc cartofi 3-4 buc piersica 1 buc conopida gogosar 1 buc ulei de masline piper sare condiment pentru carne miere 1 lg vin alb 250ml lamaie patrunjel verde Merele si gutuile taiate felii mari se calesc putin in […]

Friptura de Iepure pe Pat de Legume- Nyulpecsenye Zoldseg Agyon

Ingrediente : 1 kg carne iepure casa 2-3 morcovi 2 radacini patrunjel verde 4-5 buc ceapa (rosie si alba) 1 ardei gras 1 gogosar 1 ardei iute 6-7 catei usturoi 2-3 frunze dafin (mai mici) 1/4 lingurita cimbru sare, piper delikat 300 ml vin alb sec sau demisec 300 gr slanina afumata taiata cubulete 3 […]

Cartofi Gratinati

Ingrediente : 5-6 buc ceapa (sau 2 legaturi ceapa verde) 1 kg cartofi noi 300 gr branza telemea 2 oua 1 legatura patrunjel verde 1 legatura marar verde sare, ulei Preparare : Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare. Ii fierbem pe jumate ,apoi ii scoatem si ii punem deoparte. O […]

Urmareste-ne si pe Instagram