Galustele de Malai se pot servi ca si garnitura la diverse Fripturi sau la peste prajit, vedeti reteta Crap cu faina de malai, insa se pot servi si ca fel principal alaturi de o salata, sau mujdei de usturoi.
Ingrediente Galuste de Malai:
650 ml apa
1 lingurita sare
165-170 g malai (faina de porumb)
100 g unt
1 ou
1 galbenus
piper alb macinat
10-15 frunze de salvie
parmezan
Preparare Galuste de Malai :
Apa se da in clocot, se adauga sarea si malaiul. Se fierbe timp de 10-15 minute amestecand mereu si apoi se lasa acoperit inca 15 minute deoparte la umflat.
Se topeste 50 g unt si se adauga la malai impreuna cu oul intreg si galbenusul de ou, se condimenteaza cu piper si sare daca mai e nevoie.
Punem in alta oala apa la fiert(adugam si sare la apa). Cu ajutorul a doua linuri modelam galuste din compozitia de mamaliga de mai sus si le punem la fiert in apa clocotinda timp de 5-6 minute pana se ridica la suprafata (galustele se rup si fierb in transe, nu toate deodata), se scot cu o spumiera si se tin calde pe un platou.
Frunzele de salvie se spala, se zvanta in servete de hartie si se calesc in restul de unt ramas. Untul in care am calit frunzele de salvie se toarna pest galuste impreuna cu parmezan ras(optional). Se servesc cu salata sau cu mujdei de usturoi, dupa preferinta fiecaruia.Pofta Buna !