Rulada aperitiv cu legume
Va prezentam si azi o rulada aperitiv festiva usor de preparat ce ar sta foarte bine pe masa de Revelion sau Craciun impresionand atat prin aspect cat si prin gust musafirii sau familia. Rulada este usor de preparat ingredientele se gasesc la indemana oricui si este de efect. Suntem sigure ca rulada va fi pe […]
Salata de cartofi de post
Iarasi am ajuns la o zi de vineri. Din nou va prezentam o reteta de post. De aceasta data va sugeram sa pregatiti o salata de cartofi pe cat de simpla pe atat de satioasa. Poate o cunoasteti cu denumirea de salata orientala, dar eu ii spun doar salata de cartofi. Consider ca salata […]
Conopida si broccoli la cuptor
Nu gatesc foarte des conopida si broccoli la cuptor nefiind legumele mele favorite dar va sfatuiesc sa incercati sa le gatiti astfel ,sunt nemaipomenite!! Si cei mai mofturosi le vor aprecia !! Langa aceast preparat savuros neaparat sa serviti un pahar cu vin Maiastru- Rose din Crama Oprisor !! „Maiastru rose este un vin si […]
Dovlecel pane cu crusta crocanta
Ingrediente: 1 dovlecel, 6 linguri faina, 1 varf de cutit praf de copt, apa minerala, sare, piper alb, ulei ptr prajit, Preparare: Curatam dovlecelul si il taiem felii cu grodimea de 3-4 mm. Le saram si le lasam circa 30 minute sa stea la rece. Intr-un vas punem 6 linguri faina, sare, piper alb, 1 […]
Conopida Frantuzeasca
Ingrediente: 1 bucata conopida mai mare, 200 g cascaval ras, 200 g ciuperci din conserva, 200 g sunca presata, sare, pesmet, unt, Ingrediente sos: 500 ml lapte, 150 g unt, 2 galbenusuri ou, 5 linguri faina, sucul de la o lamaie, sare, piper alb dupa gust, Preparare: Conopida o curatam si o desfacem buchetele. O […]
Cartofi noi cu ciuperci si mozzarella
Cartofi noi cu ciuperci si mozzarella o mancare de sezon, gustoasa si usor de pregatit. Ingrediente 5-6 cartofi noi potriviti 1 ardei gras/capia rosu 3 fire de ceapa verde 400 gr ciuperci brune 4 linguri ulei 4 oua 6 linguri mozzarella rasa o legatura patrunjel sare piper Cartofi noi cu ciuperci si mozzarella Mod de […]
Sarmale cu ciuperci in frunze de podbal
Ingrediente 700 gr ciuperci proaspete 2 morcovi 2 legaturi ceapa verde 150 gr orez brun 200 gr scrobi 300 gr bulion de casa o legatura patrunjel o legatura marar un ou sare piper cimbru boia iute 150 ml ulei frunze de podbal 500 ml bors de putina Mod de preparare Spalam bine cu apa calduta […]
Crema de Avocado cu Alune
Ingrediente: 2 bucati avocado, 1 ceapa mica alba, 3 catei usturoi, 2 linguri ulei masline, 2 linguri smantana, 3-4 linguri iaurt, 4 linguri alune prajite, 1/2 lamaie, piper verde sau alb macinat, sare dupa gust, 1 lingurita marar verde, Preparare: Scoatem cu o lingurita miezul de la avocado si il stropim cu zeama de lamaie. […]
Sarmale de post
Sarmale de post Ingrediente 200 gr orez 100 gr fulgi de ovaz 500 gr ciuperci proaspete 4-5 cepe potrivite 2-3 morcovi o mana faina de malai (sau gris) 200 gr pasta de tomate patrunjel verde ulei sare piper cimbru boia iute si dulce varza proaspata sau murata 0 cana suc de rosii Sarmale […]
Ciuperci umplute pane
Ingrediente: 20 bucati ciuperci champignon, 200 g sunca presata, 200 g cascaval afumat, 1-2 linguri smantana, 1/2 legatura patrunjel verde, sare, piper dupa gust, 1 lingura unt, si 1/2 lingura ulei, ou, ulei pentru prajit, faina, pesmet, Preparare: Curatam ciupercile si indepartam coditele pe care ulterior le vom taia cubulete. Punem la incis 1 lingura […]
Tocana de legume cu ciuperci
Ingrediente 2 cepe 2 morcovi o vanata o gulie 2 ardei grasi rosii 500 gr ciuperci pleurotus 4-5 rosii 100 ml ulei 2-3 catei de usturoi(optional) sare piper patrunjel verde Mod de preparare Toate legumele se spala apoi se toaca fiecare in functie de nevoie. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie in rondele subtiri, […]
Snitele de soia cu sos de visine
Ingrediente: 1 pachet snitele de soia, 1 borcan de visine conservate(un borcan de 370-400 g), 300 ml smantana dulce, 50 ml frisca(optional), 3 linguri faina, piper,sare, 4-5 linguri unt pentru prajit, 2 linguri ulei, Preparare: Punem snitelele de soia la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le lasam la stors. Le condimentam […]
Orez brun cu legume sote
Ingrediente: Garnitura de orez – 150 gr orez brun cateva fire de sofran sare piper Legume sote – 200 gr amestec mexican de legume congelate cateva ciuperci 1 ceapa mica un dovlecel 2 lg ulei de masline 1/2 lgt praf de ghimbir o lgt sos de soia 3 rosii in bulion un praf de usturoi […]
Soia cu varza calita
Ingrediente: 1 pachet soia cubulete, 1 varza dulce, 3 rosii, 2 bucati ceapa, 150 ml bulion, 50 ml ulei, sare, piper dupa gust, cimbru,marar, Preparare: Cuburile de soia le fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert le lasam la scurs. Ceapa se curata si se taie marunt. Varza o taiem fideluta. Rosiile le […]
Snitele de soia cu sos de rosii
Ingrediente 150 gr snitele soia 5-6 rosii 1 lg zahar piper cimbru sos de ardei iute(dupa gust) 4 lg ulei de masline 3-4 catei de usturoi sare Mod de preparare Snitelele de soia se fierb in apa cu sare pana se inmoaie bine. Se scot si se pun la scurs. Intr-o forma de graten punem […]