Dovlecei in crusta crocanta
Ingrediente 2 dovlecei 2 oua 300 ml iaurt sau smantana 200 gr pesmet alb 150 gr telemea de vaci 3 lg ulei de masline piper sare Sos 200 ml smantana 12%grasime 2 lgt ierburi provance 1 lgt praf de usturoi 1/2 lgt ghimbir macinat piper sare Mod de preparare: Dovleceii curatati de coaja se taie […]
Mititei-Mici din Soia
Mititei-Mici din Soia Mititei de Post, Mici de Post pentru pofticiosi, perfecti si pentru cei care nu consuma carne. Pentru a putea consuma acesti mititei si in perioada postului , renuntam la ouale din compozitie . Le inlocuim cu faina sau cu pesmet cat sa lege compozitia si adaugam circa 50 ml ulei si putina […]
Fasole Frecata
Ingrediente : 500 gr fasole boabe 3 buc ceapa 5 catei usturoi 1 buc morcov 1 buc radacina patrunjel 2 foi dafin sare, boia ulei Cum procedam : Alegem fasolea , o spalam si daca nu avem oala minune,e de preferat sa o punem la inmuiat de cu seara in apa rece. Daca avem kukta(oala […]
Piure de spanac
Fiindca de ceva vreme am scos steamerul de la naftalina, va prezint o reteta preparata pe jumatate la el. Ingrediente 1 kg spanac 2 lg ulei masline 100 ml lapte 3-4 catei de usturoi o lg faina sare Mod de preparare Se spala foarte bine frunzele de spanac si se pun in steamar la fiert […]
Piure de urzici
Ingrediente: Piure de urzici urzici proaspete cam 1 kg 1 ceapa 3-4 catei usturoi 2-3 oua(optional) o lg faina sare ulei Mod e preparare :Piure de urzici Se aleg urzicile si se spala in multe ape reci pana apa devine limpede fara urme de nisip.Intr-o oala punem cam 3 litri de apa si cand da […]
Friptura de Soia la cuptor
Ingrediente : 1 pachet snitele vegetale Soia 1 lingurita delikat 1 lingurita sare 1 lingurita boabe de piper negru 6 catei usturoi 1 lingura margarina (unt) 50 ml ulei piper negru macinat, sare cimbru macinat 3 rosii 1 ardei iute Preparare : Punem bucatile de soia la fiert . In apa in care o fierbem […]
Bostan (Ludaie) la cuptor
Ingrediente : 1 bucata ludaie (bostan) Preparare : Taiem ludaia pe jumate , scoatem samburii si il portionam in bucati potrivite. Incalzim cuptorul in prealabil timp de 15 minute la foc mare. In tava punem folie de alumniu ( cu partea stralucitoare inspre tava) , si peste asezam bucatile de ludaie . Dam tava la […]
Chiftele de Post din Soia
Ingrediente : 300 gr Soia granule 120 gr faina alba 4-5 catei usturoi 50 ml apa minerala 50 ml ulei sare, piper macinat cimbru ulei pentru prajit Preparare : Punem garnulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa […]
Pilaf cu urzici
In fiecare an abia astept sa vina primavara ca sa ma pot bucura de gustul urzicilor. Pregatesc din ele cel mai bun pilaf cu urzici si il mananc de fiecare data cu mare pofta. Dupa cum stiti, beneficiile urzicilor sunt multiple, ajuta la detoxifierea organismului, contin fier si magneziu, sunt bune in combaterea anemiei, sporeste […]
Mancarica cu Praz, Masline si Ciuperci
Aceasta mancarica de praz e facuta dupa reteta unei prietene dragi Alina I. Ingrediente : 1 fir praz 2 bucati ceapa alba (circa 300 gr ) 150 ml vin alb demisec 200 ml bulion 200 ml apa 150 gr masline negre feliate 200 gr ciuperci champignon 100 ml ulei sare, piper dupa gust marar verde […]
Cartofi umpluti
Acesti cartofi i-am facut plecand de la ideea Leilei deaici Am folosit urmatoarele ingrediente: 0 cescuta de orez 6 ciuperci un morcov 1/2 ardei gras rosu 3 lg ulei masline 4 cartofi o lg concentrat de legume piper 250ml smantana un pic de cascaval o lg de faina Cartofii i-am spalat bine si i-am copt […]
Cartofi Umpluti cu Orez
Ingrediente : 8 cartofi mai marisori 2 buc ceapa 1 ceasca orez 50 ml ulei 1 legatura marar verde ( eu am folosit uscat) sare, piper dupa gust 100 ml bulion Preparare : Curatam cartofii , ii taiem in doua si le scoatem miezul . Ceapa o curatam , apoi o taiem marunt si o […]
Pireu de Castane Fals- Gesztenyekrem Babbol
Ingrediente: 300 gr fasole uscata pestrita(tarcata) 200 gr zahar 30 ml apa 1 plic zahar vanilat (sau 2 plicuri dupa preferinta) 3 linguri esenta rom (2 linguri Rom) Preparare : Fasolea se pune de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se pune la fiert in apa rece curata. Cand fasolea e […]
Musaca de Morcovi si Orez
Ingrediente : 500 gr morcovi 200 gr ciuperci proaspete (sau conserva) 100 ml ulei 2 bucati ceapa 200 gr orez pesmet 1 legatura patrunjel verde sare, piper dupa gust Preparare: Curatam ceapa , o taiem marunt si o calim pe un pic de ulei . Morcovii ii curatam , ii taiem rondele si ii punem […]
Rulada cu soia si cascaval
Ingrediente : 200 gr soia cuburi 200 gr cascaval simplu 200 gr cascaval afumat 2 oua 1 legatura patrunjel verde sare, piper dupa gust Preparare : Cuburile de soia le punem la fiert in apa cu delikat pana se inmoaie. Le scurgem si intre timp razuim cascavalul simplu si afumat pe razatoarea mare. Adaugam la […]