Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt
Da, am pregatit si Chiftele de Fasole-Paszuly Fasirt vineri cum de altfel in fiecare vinere de peste an gatesc mereu de Post. Este un preparat foarte bun pe care odata cu trecerea anilor am modificat-o putin fata de ceea ce am scris aici si voi publica chiar maine noua varianta de Chiftele de Fasole de […]
Tocanita de ardei copti
Ingrediente: ardei grasi 10 buc ceapa 3 buc morcov 2 buc rosii 4 buc smantana 5 lg faina 1 lg ulei sare piper Mod de preparare: Ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras se pune la calit in putin ulei si apa pana se inmoaie bine.Apoi se adauga rosiile decojite si tocate marunt si se […]
Tocana de legume
ingrediente dovlecei 2 buc vinete 2 buc ceapa 3 buc ardei gras rosu 2 buc ciuperci 5 buc rosii 5 buc morcov 3 buc ulei de masline 3 lg orez 150 gr sare piper In uleiul de masline si un pic de apa se pune la calit ceapa apoi se adauga morcovul taiat rondele, ardeii […]
Cartofi noi
O mancare cu Cartofi noi delicioasa si usor de pregatit, foarte buna si pentru zilele de post . Poate fi o garnitura sau poate fi servita ca fel principal. Ingrediente Cartofi noi: 1 kg cartofi noi 2 buc ceapa 1 legatura patrunjel verde sare, piper, 50 ml ulei 200 ml apa (la nevoie daca cartofii […]
Dovlecei pane
oua 2 buc lapte 200ml faina sare ulei un dovlecel usturoi se face un aluat ca de clatite prin care se trec feliile de dovlecel care in prealabil a fost curatat de coaja.Se coc in ulei si se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei. Se servesc cu mujdei de […]
Pastai cu usturoi
Pastai cu usturoi Una din mancarurile mele preferate de vara –fasolea pastai cu usturoi. Dupa cum stiti sunt foarte multe soiuri de pastai, dar cele mai bune si gustase care se preteaza pentru acest fel de mancare sunt pastaile verzi pestrite . Daca aveti ocazai sa le gasiti in piata sau sa le cultivati in gradina voastra, […]
Varza calita cu Orez
Avem nevoie de : 1 capatana varza dulce 1/2 cana (de 250 ml)orez 2 buc ceapa 1 lingura boia dulce 1/4 lingurita cimbru 1 lingurita chimen macinat sare, piper dupa gust 200 ml bulion 100 ml ulei apa Preparare : Se taie varza fidea ,ceapa se taie marunt si se caleste pe uleiul incins.Se pune […]
Ciuperci pe plita
Avem nevoie de : ciuperci champignon sare o plita sau o tigaie de teflon Cum procedam ? Este o metoda simpla de a gati astfel ciupercile . Am vazut astfel pregatite ciupercile pe plita de la soba cu lemne. Cum nu am soba la dispozitie am facut ciupercile pe tigaia de teflon . Am curatat […]
Ciuperci scazute
O mancare usor de preparat , rapida si foarte gustoasa mai ales in zilele de post . Avem nevoie de urmatoarele : 1kg ciuperci champignon 1 legatura patrunjel verde 3-4 catei usturoi 1 ceapa 100 ml ulei sare, piper delikat dupa gust Cum procedam : Curatam ciupercile si apoi le spalam dupa care le taiem […]
Fasole batuta
Fasole batuta, reteta de post. Reteta cu fasole.Retete mancaruri cu fasole. Mancaruri de post cu fasole Fasole batuta-Ingrediente 300gr fasole uscata 1 morcov 1 pastarnac 4 ceape 2 lg pasta de tomate usturoi sare piper Fasole batuta-Mod de preparare Pentru fasole batuta se foloseste o fasole cu bobul mare si carnos. Se alege fasolea si […]
Spanac cu ochi de ou
Aceasta reteta de Spanac cu ochi de ou, este varianta clasica de preparare a spanacului. Va recomandam sa incercati si Pireul de spanac cu miez de lapte , Somonul pe pat de spanac, Rulouri de pui cu spanac, dar Frittata cu spanac si rosii Cherry. Ingrediente Spanac cu ochi de ou : 500 g […]