Rulouri de dovlecei cu crema de branza
Rulouri de dovlecei cu crema de branza, Rulourile de dovlecei cu crema de branza pot fi foarte bine servite ca un aperitiv cald dar si o cina destul de consistenta. Ii puteti pregati cu diverse umpluturi dupa gust si preferinta Ingrediente 140 g crema de branza ceva fin cu smantana de la Delaco 140 g […]
Dovlecei cu Branza la Cuptor
Cum au aparut si dovleceii pe piata mi-am zis ca tare buni ar fi sa gatesc Dovlecei cu Branza la Cuptor la care am adaugat si cateva felii de carnati afumati sa le dea o savoare mai aparte. Si de aceasta data produsele de la Delaco mi-au fost de ajutor in prepararea acestei retete …. […]
Varza creata umpluta
Varza creata umpluta Varza creata umpluta este preferata mea. O prepar mai ales de sarbatori. Pe langa retetele traditionale de Pasti un loc important o ocupa si aceasta varza creata umpluta. In loc de clasicele sarmale prepar aceasta mega sarma la cuptor de care suntem incantati. Alaturi servesc un vin rosu maturat in baricuri, o […]
Piure de spanac cu miez de lapte
Piure de spanac o reteta simpla, dar gustoasa servita de aceasta data cu ou prajit si miez de lapte de la Delaco. Primavara vine cu pasi repezi si acum este momentul sa profitam de toate verdeturile care apar pe piata. De aici mi-a venit si ideea de a combina acest piure de spanac usor de […]
Tarta cu praz, ciuperci si emmentaler
Desi nu le gatesc prea des, imi plac foarte mult tartele fie ele sarate sau dulci. Tarta cu praz, ciuperci si emmentaler a fost pe gustul meu !! Saptamana trecuta la finala Blog Chef am gustat o tarta cu praz si mi-a ramas in minte .Asa ca azi am facut-o in varianta mea, bineinteles ca […]
Tocanita de pui cu fructe
Da ,aceasta Tocanita de pui cu fructe este o ciudatenie pentru multi dintre noi. Dar asa cum stiti in zona Ardealului se fac multe combinatii de carne cu fructe , ba chiar se prepara si supe de fructe care sunt un adevarat deliciu si daca inca nu ati incercat vreodata aceste supe si tocanite cu […]
Tocanita de porc cu smantana si mustar
Tocanita de porc cu smantana si mustar este o reteta usor de preparat si foarte gustoasa. Daca pana acum nu ati incercat aceasta combinatie noi va incurajam sa o faceti.Cu siguranta nu veti regreta si poate odata ne veti multumi pentru aceasta reteta de tocanita. Incercam sa postam de fiecare data retete cu mancaruri […]
Mancarica de mazare cu pipote
Mancarica de mazare cu pipote este o mancare simpla, usor de pregatit si destul de ecomomica. Merita sa o incercati din cand in cand …daca o serviti impreuna cu muraturi asortate cu siguranta veti avea o masa reusita. Aaa, si sa nu uitam de vin …neaparat sa o acompaniati cu un pahar cu vin rose […]
Gasca brezata cu ardei
Aceasta reteta culinara poate fi adaptata si pentru rata nu doar pentru gasca. Bucatile de carne se fragesc pe perioada cat se brezeaza in amestecul de vin folosit. Cel mai potrivit vin pentru a breza carnea de gasca am considerat a fi un Caloian Sauvignon Blanc, de la Crama Oprisor, dar am si servit acelasi […]
Chiftelute in sos
O reteta delicioasa de chiftelute in sos bechamel care cu siguranta va fi pe placul vostru. Alaturi am servit si un pahar cu vin Caloian Rose de la Crama Oprisor. Poate va intereseaza si alte retete cu chiftelute. Va recomandam urmatoarele retete de chiftelute : chiftelute marinate, chiftelute cu ceapa si ardei iute, chiftele cu […]
Fasole scazuta cu afumatura
Nimic nu se compara cu o fasole scazuta cu afumatura si un blid plin cu muraturi asortate din care sa nu lipseasca harbuzul (pepenele rosu ) si patlagelele parguite !! Fasole scazuta cu afumatura-Ingrediente 350 g fasole uscata un morcov o ceapa un pastarnac 1 lg pasta de tomate sare piper o legatura de patrunjel […]
Sfantul Ioan de la Crama Oprisor
” Sfantul Ioan de la Crama Oprisor e un vin rosu, sec, care aparent te face sa crezi ca ai de-a face cu un vin greu, serios. Totusi, deschide note de fructe rosii, cacao si o catifelare tandra cu un final calduros. Face parte din gama „Cupola Sanctis„, este un vin de autor, si a […]
Bulgari de cartofi umpluti
Acesti bulgari de cartofi umpluti sunt un fel specific bucatariei maghiare cu care sunt atat de obisnuita traind in imediata lor vecinatate. O gramada de retete specifice bucatariei lor le preparam zi de zi in zona in care traiesc. Imbinam de multe ori bucataria romaneasca cu cea maghiara, felurile rezultate fiind deosebite. De data aceasta am […]
Gogosari umpluti cu legume si afumatura
Gogosari umpluti cu legume si afumatura Ingrediente 6 gogosari o ceapa o vanata un morcov un gogosar tocat 5-6 ciuperci potrivite 250 gr kaizer 250 gr sos de rosii 150 gr scrobi sau 100 gr orez 100 ml supa sau apa patrunjel verde sare piper ulei Gogosari umpluti cu legume si afumatura Mod […]
Conopida Frantuzeasca
Ingrediente: 1 bucata conopida mai mare, 200 g cascaval ras, 200 g ciuperci din conserva, 200 g sunca presata, sare, pesmet, unt, Ingrediente sos: 500 ml lapte, 150 g unt, 2 galbenusuri ou, 5 linguri faina, sucul de la o lamaie, sare, piper alb dupa gust, Preparare: Conopida o curatam si o desfacem buchetele. O […]