Clatite in sos de clementine
Clatite in sos de clementine.Cum se fac clatitele.Reteta rapida de clatite in sos de clementine. Cele mai bune clatite cu sos de clementine. Clatite fragede. Clatite in sos de clementine-Ingrediente 3 oua 3 lg zahar 500 ml lapte zahar vanilat faina Sos 3 lg zahar zeama de la 7 clementine Clatite in sos de clementine-Mod […]
Rulada cu crema de ciocolata si caramel
Ingrediente Foaie 4 oua 3 lg zahar 4 lg faina 3 lg zahar caramel esenta de rom Crema de ciocolata 150 gr ciocolata amaruie 150 ml frisca lichida esenta rom Crema caramel 150 ml frisca 3 lg dulce de leche Decor 50 gr ciocolata amaruie cirese confiate Mod de preparare Crema se prepara prima astfel […]
Mititei
Am avut in plus carne tocata de porc mai grasa si piept de rata salbatica. Nu am stat mult pe ganduri si am decis sa fac o pasta de mici (mititei)ca doar e mult mai bun ce isi face omul cu mana lui decat ce cumpara….. Rezultatul a fost pe masura. Au iesit niste mititei […]
Cornulete cu magiun si migdale
Cornulete cu magiun si migdale.Cum se pregatesc cornuletele fragede cu magiun si migdale. Cele mai bune cornulete cu magiun si migdale. Cornulete fragede umplute cu magiun de prune si fulgi de migdale. Aluat fraged pentru cornulete. Cornulete cu magiun si migdale-Ingrediente Aluat 700 g faina 200 g untura 5 linguri smantana ( poate sa fie […]
Icre de stiuca
Acum vre-o doua saptamani am intrat in posesia unei stiuci de 2,5 kg. Cand am curatat-o am avut placuta surpriza sa constat ca e plina de icre. Le-am curatat foarte bine de pelita, le-am amestecat cu sare si le-am pus intr-un borcan in frigider. Ingrediente 2 lg icre stiuca 200 ml ulei 2 lgt […]
Prajitura Somloi Galuska Rapida
Prajitura Somloi Galuska Rapida este varianta rapida fara coacere l acestei delicioase prajituri. O alta varianta al acestei prajituri o gasiti la Prajitura Somloi Galuska. Ingrediente Prajitura Somloi Galuska Rapida: 1 pachet mare piscoturi de sampanie, 300 ml Rom, 100 ml cafea, 100 g stafide, 200 g nuca prajita si taiata grosier, Ingrediente strat ciocolata […]
Gat de gasca umplut
Chiar daca nu aveti gat de gasca , pui, sau curcan, puteti foarte bine prepara acest fel cu pielea ce o indepartati de pe pieptul de pui in cazul in care nu il folositi. Deci nu uitati putem folosi si pielea de pe pieptul de pui sau alta oratanie, ar fi pacat sa il aruncam […]
Crema de zahar ars
Crema de zahar ars Ingrediente 1l lapte 8-9 oua 10 lg zahar zahar vanilat bourbon un praf de sare zahar pentru caramel Crema de zahar ars Mod e preparare Se topeste zaharul pana capata o culoare aramie cu care imbracam forma. Separat preparam compozitia astfel:ouale zaharul si zaharul vanilat bourbon(contine pastaie de vanilie macinata) se […]
Aripioare de pui cu ierburi aromate
Esti in criza de timp ? Iti recomandam aceste Aripioare de pui ! Ingrediente: 1 kg aripioare pui, 1 pachet condimente pentru friptura pui cu ierburi aromate de la Knorr, 1 punga magica pentru fripturi, 3 catei usturoi, 1 lingurita sare, 50 ml ulei, 800 g cartofi, ulei pentru prajit, Preparare: Punem aripioarele curatate si […]
Chec cu martipan si lamaie
Cu aceasta reteta participam la Provocarea lunii Ianuarie „Dulce Romanie” Ingrediente 150 gr baton martipan glasat in ciocolata 4 oua 150 gr zahar 200 gr unt moale 200 gr faina coaja rasa de la doua lamai 100 gr coaja de lamaie confiata 2 linguri cu mac o lingura esenta vanilie o lingura praf de copt […]
Varza Rosie cu Mere
Ingrediente: 1 varza rosie (circa 1 kg), 1 bucata ceapa mare, 3 bucati mere acrisoare, 6 linguri ulei masline(se poate folosi si ulei daca nu avem la indemana ulei de masline), 2 linguri otet de vin, 1 lingura zahar, 3 bucati cuisoare intregi, 1 frunza de dafin, sare, piper macinat dupa gust, 150 ml apa, […]
Chiftele cu ceapa
Azi am pregatit Chiftele cu ceapa, si au fost tare apreciate de cei care le-au gustat. Sunt foarte bune cu piure de cartofi alaturi si o salata de rosii cu castraveti, dar se potrivesc de minune si cu un Sos de rosii usor picant. Sosul de rosii pentru chiftele cu ceapa se pregateste foarte rapid […]
Gogosi
Ingrediente : 600 gr faina, 360 ml lapte, 30 gr drojdie proaspata, 1 lingura mare zahar, 3 galbenusuri ( in reteta se cere 2 galbenusuri dar eu am pus 3 ), 30 ml esenta rom, coaja de la 1 lamaie, 2 plic zahar vanilat, 2 praf sare, 50 gr unt(margarina), ulei ptr prajit, zahar pudra […]
Vin Fiert cu Fructe
Vin Fiert cu Fructe este un vin aromat caruia nu poti sa ii spui nu cand miresmele de fructe si amestecul de condimente te izbeste.Iti pune sangele in miscare, dar atentie recomandam a fi consumat cu masura, masura fiind paharul si nu sticla ! Este foarte inselator.Doar in momentul in care te ridici iti dai […]
Frigarui din ceafa de porc
Ingrediente 500 gr ceafa de porc un ardei gras rosu un ardei gras galben o ceapa mare un pumn de rosii cherry sare piper Ceafa se taie bucati potrivite,la fel procedam si cu ardeii si ceapa.Inainte de a monta frigaruile daca folositi tepuse de lemn e indicat sa le tineti in apa calduta 10 min […]