Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Rulada de ou cu cascaval si cabanos

 Ingrediente : Ptr. blatul ruladei : 4 oua, 150 gr faina, 400 ml lapte, 125 gr margarina sau unt, 1 lingurita sare, Umplutura : 200 gr cascaval razuit, 5 linguri de smantana, 200 g amestec de legume, cateva masline negre, 150 gr ciuperci de la conserva maruntite, patrunjel verde tocat, 2 bucati de cabanos prajite, […]

Tort diplomat

Reteta acestui tort o gasiti AICI Diferenta e ca la ornat am folosit 300 ml frisca in loc de glazura de ciocolata. Paleta si mingea sunt facute din pasta de zahar . Reteta la pasta de zahar o gasiti AICI

Tort cu crema de vanilie si ciocolata

Ingrediente blat: 6 oua, 4 linguri de faina, 2 linguri cacao, 6 linguri zahar, 1/2 plic praf de copt, Ingrediente crema: 5 galbenusuri de ou, 5 linguri faina, 500 ml lapte, 4 plicuri zahar vanilat, 200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia), 400 ml frisca Megle, Ingrediente sirop: 4linguri zahar, […]

Coltunasi cu dulceata de prune

Coltunasi cu dulceata de prune- Taste – Derelye

 Ingrediente: 3 oua(90 g), 230 g faina, dulceata de prune mai tare (se poate folosi si alt fel dar acesta e specificul lor), pesmet, sare, ulei ptr.prajit pesmetul, Preparare: Se framanta din faina, oua si un praf de sare un aluat nu prea tare dar elastic( la nevoie se poate adauga si un pic de […]

Savarina falsa cu ananas

 Ingrediente: 500 g ananas bucati din compot, 200 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat , 375 ml vin alb dulce, 80 g malai, 3 oua separate, ulei, frisca pentru ornat, 30 g gelatina Dr.Oetker,  Preparare: Scurgeti ananasul, pastrand siropul si daca mai e nevoie adaugati apa cat sa obtineti 250 ml sirop. Adaugati 375 ml […]

Crumble cu banane , mere si capsuni

Ingrediente pentru 6-8 portii 2 mere 2 banane 250 gr capsuni 2 lg zahar brun 125 gr faina 100 gr unt 100 gr zahar brun Mod de preparare Untul rece taiat cubulete se pune intr-un robot se adauga zaharul si faina si se mixeaza pana obtinem un aluat granulat. Se introduce la congelator pana pregatim […]

Burek cu branza

Burek cu branza

  Burek cu branza Ingrediente un pachet foi de placinta (400 gr) Umplutura de branza 1,3 kg branza de vaci, 300 gr zahar, 500 gr smantana, 6 oua, 200 gr unt sau margarina, 2 plicuri zahar vanilat, razatura de lamaie., Sodou 200 gr smantana, 2 oua, 100 ml apa minerala , 1 plic zahar vanilat, […]

Gutui umplute cu crema de nuci

Ingrediente o gutuie 10 gr unt 2 lg miere 150 ml suc de portocale 50 gr miez de nuca 50 gr stafide 100 gr branza mascarpone o lgt coaja de lamaie scortisoara macinata 2 cm baton de vanilie Mod de preparare Se spala gutuia bine si se usuca cu un prosop de hartie. Se taie […]

Rulada de clatite

Ingrediente clatite: 10 linguri faina, 3 oua, 1/2 lingurita sare, 10 g drojdie proaspata, 1 lingura pasta de ardei(sau 2 lingurite boia dulce), 50 ml ulei, apa minerala, Ingrediente umplutura rosie: 500 g branza dulce, 1 ceapa mica, 1 lingurita boia dulce(sau pasta de ardei), 150 g sunca(sau pastrama, salam uscat), 100 g unt sau […]

Tocana de legume cu ciuperci

Ingrediente 2 cepe 2 morcovi o vanata o gulie 2 ardei grasi rosii 500 gr ciuperci pleurotus 4-5 rosii 100 ml ulei 2-3 catei de usturoi(optional) sare piper patrunjel verde Mod de preparare Toate legumele se spala apoi se toaca fiecare in functie de nevoie. Ceapa se toaca marunt, morcovul se taie in rondele subtiri, […]

Piramide cu crema ganache

Acesta este al treilea an in care pregatesc aceasta prajitura. Anul aceasta am schimbat crema pastrandu-i doar forma. Foi 6 oua 6 lg faina 6 lg zahar esenta de vanilie Crema I 600 gr ciocolata amaruie 600 ml frisca Crema II 300 gr ciocolata alba 300 ml frisca esenta de vanilie Glazura 250 gr ciocolata […]

Rulada de biscuiti si cocos

Prima postare din anul 2012 este o prajiturica foarte simpla dar foarte, foarte buna!!Este un desert rapid, fara coacere, ce are la baza biscuiti, unt si nuca de cocos. Se face extrem de usor si poate fi savurat la cafeaua de dimineata. Este o prajitura economica pe care va recomand sa o incercati !!Inca doua retete fara […]

sarmale cu pasat

Sarmale cu pasat in oala de lut

Ingrediente: 1 ciolan afumat(sau costite afumate), slanina afumata taiata fasii, varza murata, 300 gr pasat, 3 bucati ceapa, sare , piper, 1lingurita boia(sau 3 linguri pasta de ardei), 10-15 boabe piper, 2 linguri mari de untura(sau 150 ml ulei), 1 crenguta cimbru, si cateva fire de marar uscat, Preparare : Desfacem frunzele de varza murata […]

Prajitura Flodni

Prajitura cu Nuca, Mac si Mere- Flódni

Ingrediente aluat: 750 g faina, 150 g untura(sau 350 g unt sau margarina), 200 g zahar praf, 6 galbenusuri de ou, 350-400 ml vin alb dulce, 1 praf de copt, Ingrediente umplutura mere: 1.6 kg mere, 4 linguri miere de albine, 2 maini gris, 2 lingurite scortisoara, Ingrediente umplutura mac: 400 g mac macinat, 200 […]

baclava cu nuci

Baclava cu nuci

Baclava cu nuci.Cum se prepara baclavaua cu nuci. Cea mai buna reteta de baclava cu nuci. Baclava cu foi de placinta si nuci. Reteta deserturi. Baclava cu nuci-Ingrediente 400 gr foi de placinta 500 gr nuca macinata 150 gr zahar 100 gr unt Sirop 300 gr zahar 200 gr miere coaja fasii de la 2 […]

Urmareste-ne si pe Instagram