Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine

Ochi de Paun-Cozonac cu nuca si visine este un cozonac mai deosebit.Aluat mai putin, umplutura mai multa. Reteta o am de la matusa mea Elisabeta care la randul ei o are de la soacra ei ce traia in Salaj. Nu ma intrebati de unde are soacra matusii reteta caci nu stiu. Important este ca a […]

Snitele de soia cu sos de visine

Ingrediente: 1 pachet snitele de soia, 1 borcan de visine conservate(un borcan de 370-400 g), 300 ml smantana dulce, 50 ml frisca(optional), 3 linguri faina, piper,sare, 4-5 linguri unt pentru prajit, 2 linguri ulei, Preparare: Punem snitelele de soia la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le lasam la stors. Le condimentam […]

Cotlet de porc umplut

Ingrediente: 8 felii de cotlet de porc, 8 oua fierte, 16 felii kaizer afumat, mustar, 500 ml bere, sare, piper, 100 ml ulei(sau 3 linguri de untura topita), 4-5 catei usturoi zdrobiti, 500 ml supa de carne sau legume, Preparare: Feliile de cotlet le batem sa le subtiem putin dupa care le ungem cu mustar […]

Gasca Umpluta

Ingrediente: 1 gasca de circa 2-3 kg, 1 capatana varza(500 g), 4 bucati mere, 7-8 bucati ceapa, 300 g carnati afumati, untura, 250 gr slanina afumata, 5-6 catei usturoi, 2 cuburi supa de gaina(1 l supa de carne), 500 ml bere, maghiran,sare,piper, Preparare: Umplutura: Taiem marunt 2 bucati de ceapa. Merele le curatim,indepartam cotorul si […]

Tort cu masinuta

Orice copil isi doreste ca de ziua lui sa aiba cel mai frumos tort .. Cele mai apreciate torturi sunt cele ce au ca decoratiuni una din jucariile lor preferate. Chiar daca nu am facut o copie fidela a masinutei , pustiul a fost foarte incantat si mandru de tortuletul sau. Blat: 6 oua, 6 […]

Albinita- Prajitura cu miere de albine

Albinita- Prajitura cu miere de albine, este prajitura copilariei mele pe care mama o pregatea de Craciun, Anul Nou sau sarbatorile Pascale. De cate ori ne intreba ce prajitura sa faca, raspunsul nostru era, Albinita!  Alte retete cu prajituri de casa care poate v-ar interesa, gasiti dand clic pe imaginile de mai jos. Pentru a […]

Ananas Umplut

Ingrediente pt. 4 portii: 2 bucati ananas, 100 g orez, 200 gr sunca pui, 1 buc. ardei gras rosu, 50 g migdale, 1/2 lingurita coriandru, 20 g ghimbir proaspat, 1 catel usturoi, 2 linguri de ulei, piper alb macinat, sare dupa gust, 400 ml supa de pui(sau din cub), Mod de preparare: Orezul se alege […]

Ciocolata de casa cu alune de padure

Acum cateva zile am vazut la Edith aceasta reteta si mi-a amintit de batoanele din copilarie . Musai trebuia sa o fac, ca prea mi-a facut pofta!! Multumesc!!! Imi place textura ei,de data asta am pus alune de padure dar am sa o incerc si cu nuci. Ingrediente: 150 ml apa, 350 gr zahar, 200 […]

Ciolan in sos de vin

Ciolan in sos de vin

Din ciolanul de porc se pot pregati retete variate ce pot face ca masa de sarbatori si nu numai sa devina un adevarat festin Poti face ciolan afumat si atunci il poti folosi la fasole cu ciolan afumat, il poti condimenta si introduce la cuptor cu vin si ceapa rosie  si atunci obtii  un delicios […]

Supa de ciuperci cu galuscute

Ingrediente:Supa de ciuperci cu galuscute 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 1 buc. ceapa, 3 catei ustoroi, 250 g ciuperci, 400 g smantana, 2 linguri pasta de ardei, sau 1 lingurita boia dulce, 1/2 legatura patrunjel verde, 50 ml ulei, sare dupa gust, Ingrediente galuscute: 1 ou, 3-4 lg faina, 1 lingurita unt, 1 praf de […]

Racitura pe Gasca Salbatica-Piftie de Gasca

Ingrediente: 1 buc. gasca salbatica de circa 3 kg cu maruntaie, 5 capatani usturoi, 1 lingura piper boabe, 1 pachet amestec de legume, sare dupa gust, 2 plicuri gelatina(20 g), Preparare: Dupa ce ne chinuim pret de 1 ceas sa curatim gasculita purcedem la treaba …. O portionam si o asezam intr-o oala impreuna cu […]

Fursecuri fragede

Fursecuri fragede

Fursecuri fragede cu unt. Cum se fac fursecurile fragede. Cele mai fragede fursecuri pregatite in casa. Fursecuri fragede ca la cofetarie. Fursecuri cu ciocolata. Fursecuri fragede-Ingrediente 250 gr unt 125 gr zahar 2 plicuri zahar vanilat 1 ou 3 galbenusuri 250 gr faina 150 gr amidon de porumb Pentru decor ciocolata amaruie bombonele ornament Fursecuri […]

Tort Trandafirul Negru

Ingrediente foi: 600 g faina 50 g untura sau 100 g margarina Rama(sau unt), 300 g zahar, 3 galbenusuri ou, 1 pachet praf de copt, smantana cat cuprinde aluatul, Umplutura : 200 g mac macinat, 200 g faina, 100 g margarina Rama(la cub, sau unt), 250 g zahar pudra, 50 ml lapte, coaja de la […]

Prajitura Fanta Rapida

RETETA: Prajitura Fanta Rapida Ingrediente: piscoturi de sampanie, 100 ml cafea, 50 ml rom, 150 ml apa, 5 lg zahar, 3 budinci de cocos, 10 lg zahar, 1 l lapte, 1 lingurita unt, 300 ml frisca, 2 linguri smantana, 2 plicuri budinca capsuni, 750 ml suc fructe de padure, Preparare: Punem 100 ml cafea impreuna cu […]

Caltabosi-Majos Hurka

Caltabosi-Majos Hurka

Caltabosi-Majos Hurka se prepara in familia noastra de zeci de ani.Reteta o avem de la bunica, iar mama a imbunatatit-o adaugand un ingredient special folosit de o matusa din Ungaria care da acestui preparat un gust deosebit.In reteta veti gasi acel condiment care da gustul acestui Caltabosi-Majos Hurka. Noi preparam caltabosul cu orez, dar soacra […]

Urmareste-ne si pe Instagram