Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Frigarui de mititei cu legume

Ingrediente: 500 gr compozitie de mici, ardei iute (dupa gust), cimbru verde, boia dulce, praf de usturoi, ardei gras rosu, ardei gras galben, ceapa, rosii cherry, sare, Mod de preparare: Peste compozitia de mici am adaugat ardei iute taiat marunt ,cimbru tocat ,un praf de usturoi si unul de boia dulce. Ardeiul gras si ceapa […]

Dovlecei in straturi

  Dovlecei in straturi INGREDIENTE: 2 dovlecei potriviti 1/2 piept de pui 100 gr telemea de vaci 150 gr smantana 50 gr cascaval rosii cherry un ou ulei de masline sare piper usturoi pudra ghimbir pesmet o lg unt moale Dovlecei in straturi Mod de preparare: Pieptul de pui se taie in fasii mici se […]

Supa de pui cu taitei de casa

Supa de pui cu taitei de casa, reteta culinara. Cea mai buna supa cu taitei de casa, reteta supa de casa. Supa de legume cu taitei. Taitei cu ou. INGREDIENTE-SUPA DE PUI CU TAITEI DE CASA 6 aripioare de pui un morcov un pastarnac mai mic o bucatica de telina o ceapa taitei de casa […]

Rozete aperitiv

  Rozete aperitiv Aluat Ingrediente 500 gr faina 25 gr drojdie un ou 250 ml lapte 1/2 lgt sare 1 lgt zahar 50 ml ulei Umplutura sunculita taraneasca cascaval ardei capia sos de rosii picant un ou pentru uns   Rozete aperitiv MOD DE PREPARARE Drojdia cu zaharul se omogenizeaza pana devine o pasta, turnam […]

Tarta cu prune si mere

Ingrediente: 600 gr aluat foetaj, 20 gr unt, 50 gr ciocolata, Umplutura: 400 gr prune, 700 gr mere, zeama de lamaie, Pentru presarat: 100 gr zahar, un plic zahar vanilat, scortisoara dupa gust, 50 gr unt, Pentru ornat: 5-6 lg dulceata de caise, 2 lg suc de portocale, Pentru decor: ciocolata rasa Mod de preparare: […]

Piept de pui exotic cu mandarine

Piept de pui exotic cu mandarine

Piept de pui exotic cu mandarine. Daca tot vorbim despre cutitele cu lama ceramica ne-am gandit sa le prezentam in actiune preparand si o reteta de la cap la coada. Nu chiar toate au fost puse la proba pe perioada derularii actiunii filmate deoarece eram si bucatar si regizor in acelasi timp :)))) . Nu […]

Tort Sticla Sampanie cu crema de vanilie

Un tortulet mai altfel decat torturile clasice . Nu necesita coacere . INGREDIENTE: 1.6 kg biscuiti Petit Beurre, 125 g margarina sau unt, 10lg zahar praf, 50 g nuca cocos, 8 linguri cacao, dulceata de caise,sau piersici, 100 ml rom, 150 g stafide, 500 ml lapte, INGREDIENTE CREMA : 3 plicuri budinca de vanilie, 750 […]

Supa Gulyas- Gulyas Leves

Supa Gulyas- Gulyas Leves

INGREDIENTE: 1 lingura untura,(75 ml ulei), 500 g picioare de porc,cozi, pulpa de porc, 2 buc.de ceapa, 4 buc.de rosii, 1/4 telina ( 1 telina mai mica) 2 morcovi de marime medie, 1 patrunjel radacina, 1 ardei gras rosu, ardei iute (optional), 4-5 cartofide marime medie, sare , piper macinat, 1 lingura de boia dulce […]

Pizza

INGREDIENTE ALUAT: 400 gr faina 160 ml apa 15 gr drojdie 1/2 lingurita sare 1 lingurita zahar 50 ml ulei ALTE INGREDIENTE: sunca, ou, boabe porumb de la conserva, ciuperci champignon, rosii, cascaval, ketchup, oregano,busuioc,sare PREPARARE : Dizolvam drojdia in apa calduta sI adaugam 1/2 lingurita sare si 1 lingurita zahar.La cei 400 g faina, […]

Chiftelute Marinate

INGREDIENTE : 500 g carne tocata ( de preferat vita , manzat dar merge si cea de porc sau pasare ), 2 bucati ceapa, 2 oua, 1/2 legatura patrunjel verde, sare,piper, 3-4 linguri faina, 1-2 linguri zahar, 1 foaie dafin, 300 ml bulion(suc de rosii), 200 ml apa, 150 ml ulei, PREPARARE: Ceapa se curata […]

Pogacele cu jumari

Pogacele cu jumari

INGEDIENTE Pogacele cu jumari: 600 gr faina, 160 gr jumari, 200 gr untura, 4 galbenusuri ou, 30 gr drojdie proaspata, 400 ml smantana, 1 lingurita sare, PREPARARE Pogacele cu jumari: Jumarile le dam prin masina de tocat cu ciurul mijlociu(nr 8, sa nu fie foarte marunt ). Intr-un vas punem 600 gr faina ,1 lingurita […]

Tort Printesa Barbie

INGREDIENTE BLAT: 15 oua, 15 linguri faina, 15 linguri zahar, 2 plicuri praf de copt, INGREDIENTE CREMA: 600 ml frisca Megle (Hulala) 400 gr ciocolata menaj INGREDIENTE FONDANT MARSHMALLOW : 450 gr marshmallow alb, 2 linguri apa, 2 fiole esenta vanilie, 900 gr zahar pudra, rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit, […]

Friptura de Pui cu Maghiran

INGREDIENTE: 1 buc pui ( putem folosi doar pulpe sau aripioare), sare, delikat, piper, 6-7 catei usturoi, 1 lingura maghiran, 100 ml vin alb de preferat sec, 150 ml ulei, PREPARARE: Puiul il portionam , condimentam cu sare si piper si prajim bucatile pe 150 ml ulei intr-un vas. Stingem totul cu 100 ml vin […]

Ciorba greceasca

Ciorba greceasca

INGREDIENTE: Ciorba greceasca 400 g carne pui ( putem folosi. aripi, spate, gaturi,maruntaie de la pui sau alta pasare ), 300 g smantana, 2 galbenuse ou, 1 morcov mai mare, 1 radacina patrunjel, 1 ceapa, 1 lamaie, sare, patrunjel verde, 40 g orez, 50 g unt , 1 lingura ulei, (din cantitatile descrise mai sus am […]

Prajitura cu branza si pere

INGREDIENTE ALUAT: 150 g unt sau margarina ( eu am folosit 100 g untura), 150 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 varf de cutit cu sare, 400 g faina, 2 galbenusuri ou, smantana cat cuprinde aluatul, 1/2 plic praf de copt, INGREDIENTE UMPLUTURA: 4 oua, 125 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic […]

Urmareste-ne si pe Instagram