Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Salata asortata la borcan

INGREDIENTE: 3 kg gogosari (sau ardei grasi), 3 kg varza , 3 kg castraveti, 2 kg conopida, 2 kg ceapa, 4 lingurite salicil (sau praf conservant), 200 g sare la vrac (pentru muraturi), 2 kg zahar, 1 l otet, 4 l apa, 2 lingurite borken(sulfit de vin), PREPARARE: Gogosarii ii curatam de seminte si ii […]

Gogosari umpluti cu struguri (la rece)

Gogosari umpluti cu struguri (la rece)

Gogosari umpluti cu struguri (la rece). Reteta gogosari umpluti cu struguri (la rece). Cum se face conserva de gogosari umpluti cu struguri (la rece) Gogosari umpluti cu struguri (la rece)-Ingrediente 3 kg gogosari 500 gr zahar 400 ml otet 3 lg sare neiodata foi de dafin boabe de mustar piper boabe 1 kg struguri negri […]

Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza

Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza

Ingrediente Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza : 2 capatani varza dulce (aproximativ 2.5 kg), 400 g.slanina afumata, 1 kg faina alba, 30 g drojdie, sare, piper, apa, 1 ou , Preparare Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza: Umplutura: Varza se taie fidea. Slanina afumata se taie bastonase dupa care se pune la prajit. […]

Zacusca cu fasole boabe

Zacusca cu fasole

  Zacusca cu fasole INGREDIENTE: 2 kg ceapa, 3 kg gogosari, 2 kg fasole boabe alba, 1 l ulei, 750 ml bulion, sare grunjoasa, piper , 2 foi de dafin, PREPARARE: Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece la inmuiat. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In […]

Gutui trase in ciocolata

INGREDIENTE o gutuie, 50 gr ciocolata, 25 ml frisca, 10 gr unt, miez de nuca, 1/2 esenta vanilie (fiola) MOD DE PREPARARE Se pune gutuia curatata de coaja intr-o tavita si se introduce in cuptorul incins.Se lasa la foc potrivit pana se patrunde cam (40 min) Intre timp amestecam ciocolata cu frisca si untul intr-o […]

Clatite cu Faina de Malai

Clatite cu Faina de Malai INGREDIENTE: 4 lg.faina alba, 14 lg.faina malai, 4 oua, 4 lg.zahar, 1/4 lg-ta sare, 1 lg-ta mica bicarbonat de sodiu, lapte , 50 ml ulei, PREPARARE: Punem intr-un vas faina alba, faina de malai adaugam ouale ,sarea, zaharul si bicarbonatul de sodiu. Incepem sa amestecam adaugand treptat si laptele rece […]

Prajitura cu Mere cu aluat fraged

Prajitura cu Mere

INGREDIENTE ALUAT: 700 g faina, 200 g untura, 5 linguri smantana( sau cat cere aluatul poate sa fie cu 1 lingura 2 in plus sau minus ,depinde si de faina folosita), 3 galbenusuri ou, 1/2 plic praf de copt, 5 linguri zahar, 2 prafuri sare, 2-3 plicuri zahar vanilat, coaja razuita de lamaie, INGREDIENTE UMPLUTURA: […]

Supa de Fazan

INGREDIENTE : 1 buc fazan, 6 buc. morcovi, 4 buc. patrunjel radacina, 1 telina de marime mijlocie, 1 ceapa, 2 – 3 catei usturoi, 1 lingura piper boabe, 1-2 buc. ienibahar, sare dupa gust PREPARARE : Punem fazanul (curatat si transat ) in circa 7 l apa rece cu 1 lingura mare de sare la […]

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt

Toba de Mistret-Disznosajt normal se pregateste in stomacul de porc, dar cum nu avem la indemana intotdeauna la indemana improvizam si de aceasta data. Pentru a ii da o forma frumoasa punem toba la inchegat ca in cele descrise mai jos. Se poate pregati din porc mistret sau porc.Este deosebit preparat din mistret, dar si […]

Ciorba de burta

Ciorba de burta- ardeleneasca

INGREDIENTE : Ciorba de burta- ardeleneasca 1 kg burta prefiarta si feliata 500 g oase de porc sau vita, cu carnita pe ele, 6 l apa, 4 morcovi, 2 radacini patrunjel, 1 ceapa razuita fin, 2 linguri unt ,1 lingura ulei, 2 capatani de usturoi, sare, 3 foi dafin, 100 ml otet, piper boabe, zeama de […]

Compot de prune cu migdale

Compot de prune cu migdale. Cele mai bune compoturi pregatite in casa. Cum sa pregatesti conserve sanatoase din fructe fara conservanti.In sectiunea Conserve si Muraturi gasiti atat dulceturi, compoturi, sosuri si multe alte retete de conserve pregatite in casa. Compot de prune cu migdale- Ingrediente prunezaharapascortisoara batoncuisoarevaniliesamburi de migdale Compot de prune cu migdale- Mod […]

Minitarte cu alune de padure

  Minitarte cu alune de padure Minitarte cu alune de padure- reteta Ingrediente: Tarte 250 g unt 200 g zahar brun 4 linguri de smantana 4 galbenusuri 500 g faina razatura de lamaie un praf de sare Umplutura 4 albusuri 150 g zahar 150 g alune de padure macinate o lingura de faina esenta de […]

Pasta de gogosari

Pasta de Gogosari

INGREDIENTE 1 PORTIE: 5 kg gogosari(sau ardei kapia), 3 kg rosii, sare la vrac dupa gust, 1 lingura salicil, PREPARARE: Se spala gogosarii si rosiile. Gogosarii se macina . Rosiile se dau prin masina de rosii . Gogosarii macinati impreuna cu rosiile stoarse se pun la fiert si se adauga sare dupa gust. Se lasa […]

Galuste cu prune- Szilvas Gomboc

Galuste cu prune- Szilvas Gomboc INGREDIENTE: 1 cana cu apa, 50 gr unt sau rama, 150 gr faina, 1 ou, 1/2 l-ta sare, 4 prune prospete (sau din compot taiate in doua (daca prunele sunt proaspete se pune in mijloc 1 lingurita de zahar cu scortisoara), pesmet, PREPARARE : Se pune cana de apa cu […]

langose cu carne

Langos cu carne

INGREDIENTE ALUAT: 700 g faina, 200 g cartofi, 20 g drojdie proaspata, 1 praf zahar, 1 praf sare, 100 ml lapte , INGREDIENTE UMPLUTURA: 600 g carne porc tocata, 250 g ceapa rosie ( putem folosi si alba ), 100 ml ulei, 1 lingurita boia dulce, piper macinat, sare dupa gust, ALTE INGREDIENTE NECESARE: ulei […]

Urmareste-ne si pe Instagram