Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Prajitura din Iaurt

Ingrediente : 1.6 kg iaurt (4 cutii a cate 400 gr fiecare ) 24 linguri zahar 400 gr biscuiti patrati 1 borcan compot piersici(sau caise) 4 plicuri zahar vanilat 3 plicuri nes sau 4 lingurite 3 plicuri gelatina fina maruntita 150 ml apa rece 2 tavi de chec folie alimentara Preparare : In doua vase […]

Frigarui la Gratar

Ingrediente : 5-6 pulpe pui partea superioara 400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc) 2 ardei grasi (rosii, galbeni , verzi , de care dispuneti) 5-6 bucati ceapa slanina afumata sare. piper macinat, delikat (optional) ulei tepuse de lemn pentru carne Preparare : Pulpele de pui trebuie sa fie […]

prajitura capsunica

Prajitura Capsunica

Prajitura Capsunica, desert fara coacere. Prajituri rapide fara coacere. Prajituri cu capsuni. Prajituri cu frisca. Cele mai bune prajituri de casa. Prajitura Capsunica-Ingrediente piscoturi de sampanie frisca- 500ml oua 3 buc zahar 300 g gelatina 10 g crema de branza 500 g esenta vanilie capsuni 500 g Sirop zahar 300 g 300ml apa Prajitura Capsunica-Preparare Ouale […]

Bulgarasi din Jeleu de Morcovi

Bulgarasi din Jeleu de Morcovi

Bulgarasi din Jeleu de Morcovi este un dulce ce se poate prepara atat in zilele de Post de peste an cat si in restul zilelor. Este foarte bun si usor de preparat si este pe gustul copiilor dar si al adultilor. In cele ce urmeaza aveti reteta si pasii de preparare, speram sa va fie […]

Rulouri de Carne Umplute, in Sos

Ingrediente : circa 800 gr carne ( sa iasa aproximativ 7-8 felii mai grosute ) 4 oua 3-4 feliute de sunca afumata (costita , kaizer ,… ) ½ legatura patrunjel verde 1 lingurita mica piper macinat 1 lingura boia dulce sare 100-120 ml ulei 1 morcov 1-2 rosii 2-3 catei usturoi 3-4 linguri smantana Preparare […]

Chec cu Vin Rosu

Ingrediente : 4 oua 100 ml vin rosu 250 gr margarina 250 gr zahar 250 gr faina 2 linguri cacao 1 plic praf de copt 1 lingurita coaja rasa de lamaie 1 ciocolata Preparare: Frecam ouale cu margarina moale,apoi adaugam zaharul si continuam sa frecam in continuare pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam cele 2 […]

Gulyas cu Oua- Tojasgulyas

Dupa sarbstori ne mai raman cateva oua vopsite ce nu au avut stapan . Incerc sa va prezint o idee ce sa faceti cu aceste oua ramase. Si ce altceva ,decat un gulyas ! Ingrediente: 4-5 oua fierte 1 ceapa mijlocie 1 lingura pasta gulyas (daca nu aveti puteti folosi boia dulce 1 lingurita) 3 […]

Cozonac Cu Mac si Ghimbir

Cozonac Cu Mac si Ghimbir

Cozonac Cu Mac si Ghimbir Cozonacul Cu Mac si Ghimbir este un cozonac foarte bun cu miez pufos, umplutura aromata. Reteta am gasit-o intr-o revista, Secretele Bucatariei la care aveam abonament si am notat-o in caietul cu retete. Pe atunci nu aveam blogul si toate retetele care imi placeau din reviste le notam sarguincios. L-am […]

Rulada de Carne cu crusta de cascaval

Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval

  O Rulada de Carne mai deosebita decat rulada clasica cu usturoi si umplutura de oua fierte. Crusta de cascaval ii da savoare acestei rulade suculente care se poate pune la loc de cinste pe masa cand ne vin musafirii. Rulada de Carne cu Crusta de Cascaval este perfecta pentru zilele de Sarbatori. Asa ca […]

Chec din Albusuri

Carina , sa o pui pe mami la treaba !!!! Reteta e preluata de la Anca Popovici (Pupi) de pe Retete Culinare , cu mici modificari in functie de materia prima existenta la momentul prepararii . Ingrediente : 14 albuse ou 10 linguri zahar 14 linguri faina 1 plic praf de copt 100 gr visine […]

Chiftele de Post din Soia

Ingrediente : 300 gr Soia granule 120 gr faina alba 4-5 catei usturoi 50 ml apa minerala 50 ml ulei sare, piper macinat cimbru ulei pentru prajit Preparare : Punem garnulele de soia la fiert in apa cu sare timp de 30 minute. Strecuram si lasam la scurs dupa care stoarcem intre maini soia sa […]

Prajitura vanilata

  Foi 8 oua 8 lg zahar 7 lg faina 2 lg cacao 1/2 plic zahar vanilat Bourbon Crema 500ml frisca 5 galbenusuri 250gr zahar 1plic gelatina 1+1/2 plic zahar vanilat bourbon Sirop 200gr zahar 250 ml apa 2 plicuri ciocolata calda 50 ml whisky(sau ce doriti…eu asta am avut in casa)) Decor cacao Mod […]

Prajitura cu Mere

Aceasta prajitura o dedic Cumnatei mele dragi din Bistrita care sunt sigura ca o va prepara cu mare drag cumnatelului meu si strumfitei mele de nepotica . Ingrediente aluat: 700 gr faina 200 gr untura 5 linguri smantana( sau cat cere aluatul poate sa fie cu 1 lingura 2 in plus sau minus ,depinde si […]

tochitura cu sos de rosii

Tochitura- reteta cu sos de rosii

Tochitura este un preparat pregatit cu precadere in regiunea Moldovei. Nu este o reteta unica asa ca ea se pregateste in mai multe feluri. Poate fi o friptura dintr-un amestec de carnuri de porc si carnati sau tot un amestec de carnuri ce au fost prajite in prealabil peste care se toarna un sos de […]

Urmareste-ne si pe Instagram