Supa de rosii cu tortellini
Supa de rosii cu tortellini pregatita cu pasta de tomate Sultan ce contine doar rosii si sare este foarte gustoasa. Se poate servi fierbinte sau rece este la fel de buna. Se presara din abundenta cu parmezan razuit si busuioc proaspat pentru a ii da un plus de savoare. In cele ce urmeaza va prezentam […]
Dulceata de menta cu lamaie
Aceasta Dulceata de menta cu lamaie, este mai mult un jeleu pe care il putem folosi la diferite deserturi pentru a le orna si a le da o pata de culoare. Se potriveste a fi pusa si la inghetata mai ales vara cand e sezonul acesteia. In cele ce urmeaza va prezentam reteta si in […]
Prajitura frageda cu branza si capsune
In sfarsit putem sa ne bucuram din plin de gustul minunat al capsunelor. Eu le ador, imi place sa pregatesc din ele deserturi savuroase dar si sa le mananc ca atare. Propunerea mea pentru voi este aceasta prajitura frageda cu branza si capsune, e delicioasa, usor de pregatit si dispare din farfurie cat ai bate […]
Pateuri cu mini brie
Imi place branza brie, iar aceste mini brie de la Ile de France sunt cu adevarat cele mai delicioase. Sunt cremoase si foarte gustoase, imi place sa le savurez alaturi de fructe proaspete dar si dulceturi picante. Pornind de la aceasta idee, am pregatit aceste pateuri din foitaj cu mini brie, dulceata de ardei iute, […]
Desert rapid cu Igluul de lapte
Pentru cei mici, dar si pentru cei mari va recomandam un Desert rapid cu Igluul de lapte, usor de pregatit. In zilele calduroase de vara cand nu avem chef de copt, pregatit deserturi sofisticate aceste desert va vine in ajutor. Alte deserturi la fel de simple gasiti si in imaginile de mai jos. Ingredientele necesare […]
Papanasi fierti umpluti cu capsuni
Acesti Papanasi fierti umpluti cu capsuni, sunt un desert simplu si rapid de pregatit. Ei se pot umple cu diferite fructe sau se pot consuma fara umplutura. Vedeti si retetele de mai sus cu variante de papanasi. Papanasi fierti umpluti cu capsuni – Ingrediente 175 g Branza Cottage clasic – Delaco( adica o cutiuta)1 plic […]
Cheesecake cu soc si merisoare
De curand am primit un colet de la Din Eden cu cele mai faine siropuri si dulceturi pregatite din fructe de padure si plante medicinale culese manual din inima muntelui. Sunt produse sanatoase pregatite cu mare grija si atentie de catre oameni ce iubesc natura si lucrurile bine facute. Si fiindca mi-am dorit sa includ […]
Cotlete în sos de smântână cu ciuperci
Când sunteți în pană de idei vă recomand să încercati aceste Cotlete în sos de smântână cu ciuperci. Pe lângă faptul că sunt delicioase și fragede se pregătesc și rapid. In maxim 60 minute cu drumul la cumpărături ai un prânz rapid și gustos de pus pe masă celor dragi. În cele ce urmează vă […]
Salata Mimoza
Daca nu vreti sa pregatiti pentru Pasti clasica salata de boeuf, va propun sa incercati salata Mimoza, o combinatie de legume fierte, cascaval, ton si oua. Este o reteta cu inspiratie ruseasca si este nelipsita de pe mesele de sarbatoare a vecinilor nostri moldoveni.I se spune mimoza fiindca decorul facut din galbenus de ou seamana […]
Friselle cu rosii si ton
Astazi se mananca peste fiindca sunt Floriile asa ca am pregatit aceste delicioase Friselle cu rosii si ton.Am folosit friselle, ulei de masline si masline verzi- ingredientele italiene din cutia gourmet primita de la Terra e Sapori ️ Este o reteta traditionala italiana din regiunea Puglia, se prepara extrem de usor si e foarte gustoasa. […]
Ciuperci cu oua si branza telemea
Cand vreti ceva simplu si rapid va recomand sa incercati aceste Ciuperci cu oua si branza telemea. Cu doar cateva ingrediente obtineti un pranz, sau o cina rapida in doar 20 de minute. Alte retete la fel de simple cu ciuperci gasiti si in imaginile de mai jos. Dati clic pe titlul din imagini. Ciuperci […]
Tagliatelle cu sos de sfecla rosie
Zilele astea sunt tare aglomerate pentru mine, incerc sa termin curatenia de primavara si sa fac ultimele cumparatauri pentru masa de Pasti. Asa ca imi ramane timp foarte putin pentru gatit sau alte activitati. Si fiindca nu vreau sa mananc doar cas cu ceapa verde 🙂 pastele sunt salvarea mea. Nu imi lipsesc din casa, […]
Tăieței de ouă cu cașcaval afumat
Mi-a venit aceasta idee de a prepara asa zisii Tăieței de ouă cu cașcaval afumat pentru a mai schimba metoda de servire a micului dejun. Zic eu ca am si reusit de aceasta data. La omleta de baza puteti adauga in afara de condimente si alte ingrediente, sunca, pastrama, legume taiate cubulete. Cui ii place […]
Pasca fara zahar cu aluat de cozonac
Asa cum e traditia, pe masa de Pasti nu trebuie sa lipseasca cozonacul si pasca pe langa friptura de miel, drobul si ouale rosii. Dar fiindca unora dintre noi nu ne permite sanatatea sau chiar nu dorim sa consumam zahar si faina alba, astazi va propun o reteta de pasca ce nu contine nici unul […]
Rulada de carne in foitaj- reteta video
Cum mai e foarte putin pana la Pasti, va propun o reteta mai aparte- Rulada de carne in foitaj, o reteta in format video!!Fiindca nu sunt un mare fan a drobului de miel, m-am gandit sa reinterpretez aceasta reteta si sa o pregatesc folosind doua tipuri de carne : carne de miel si carne de […]