Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Cozonac ca la Mama

Cozonac ca la Mama

Acest Cozonac ca la Mama, este reteta de cozonac pe care draga mea mama, Dumnezeu sa o ierte, il facea in fiecare an de sarbatori. Il umplea cu rahat, cu nuca, cu mac in functie de cerinte. Este un aluat pufos cu care niciodata nu dadea gres. Alte retete cu cozonac gasiti si in imaginile […]

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana, o prajitura de post cu frisca vegetala si  blat cu nuca macinata. Prajitura Georgiana Blat zahar 200gr faina 500gr nuci macinate 200gr ulei 6 lg apa minerala (suc)400 ml praf de copt 2 pachetele esenta de rom Crema frisca vegetala 600ml gelatina vegetala 20 g zahar 100gr jeleu 1 plic esenta de vanilie […]

Cotlet in Manta Exotica

Ingrediente: 12 felii de cotlet sare, piper 3-4 cartofi mijlocii 1/2 lingurita chimen macinat 2 oua 250 ml smantana 1 lingura patrunjel verde tocat 5-6 linguri faina ulei pentru prajit Cum procedam : Feliile de cotlet le batem ca pentru snitele. Le condimentam cu sare si piper. Intrun vas cartofii curatati si spalati ii razuim […]

Tort de Iaurt

Ingrediente blat: 200 gr biscuiti cu vanilie 150 gr rama Crema 1: 400 gr iaurt caise(sau din alt fruct) 1 cutie compot caise (cutie mijlocie) 2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta) 200 ml frisca Hulala 1 plic intaritor frisca Crema 2: 400 gr iaurt capsuni (sau alt fruct) 2 plicuri gelatina fin maruntita (transparenta) 200 […]

Tort „Ciclon”- Orvenyes Turotorta

Ingrediente pentru blat : 250 gr bicuiti cu vanilie sau cocos 150 gr rama topit Ingrediente pentru crema : 100 ml apa 1 pachet gelatina fina 800 gr branza dulce 50 ml zeama de lamaie 10 linguri zahar 2-3 plicuri zahar vanilat 300 ml frisca 1 plic intaritor frisca 250 gr visine(din compot, proaspete, sau […]

Ficat fragezit in lapte

Ingrediente : 1 bucata ficat porc (vita, vitel,…) 3-4 catei usturoi cca 300 ml lapte Preparare: Se ia o bucata de ficat de porc (la fel de bine se poate folosi si de vitel, vita,..) si lobii ficatului se taie in felii potrivite nici prea groase nici prea subtiri. Se cresteaza un pic cu un […]

„Adidasi” de porc Pane- Rantott Serteslab

Ingrediente pt 4 persoane: 4 unghii de porc 300 gr legume (morcov, patrunjel, 1/2 telina, 1 ceapa) sare, piper boabe 1/2 lamaie 3 frunze dafin faina, pesmet si oua ulei ptr prajit Preparare: Unghiile le mai parjolim odata la flacara de la aragaz, le curatam bine si le spalam apoi. Dupa aceste operatii, taiem unghiile […]

Branzoaice si bascute

Bascute si branzoaice

Rumene, pufoase si pline cu umplutura de branza dulce de vaci si stafide. Aceste bascute si branzoaice sunt atat de gustoase si bune de nu te poti opri din mancat. Se fac relativ simplu, pentru a putea sa obtineti cele mai faine placinte trebuie sa aveti grija la consistenta umpluturii. Trebuie sa fie relativ ferma, […]

Ostropel de pui a la Leila

Sa vedem de ce avem nevoie pentru acest ostropel de pui. Pulpe de pui sau aripioare (cantitatea de carne ,fiecare o stie dupa cat de mancaciosi sunt cei din familie).Mai avem nevoie de 1 ceapa mai mare, 2-3 rosii,3 catei de usturoi,300 gr ardei kapia copti in prealabil, 1 legatura mica de patrunjel verde,100 ml […]

File de peste cu legume

ingrediente pentru 4 portii 1kg file de peste Blue whiting 450gr mix legume 100g unt plante aromatice ,a la provence” piper, sare Fileurile de peste se dau cu sare piper si se presara plante aromate.Se prajesc la gratar de teflon sau direct in tigaie fara ulei.Mixul de legume se pune in tigaie unde in prealabil […]

Cozonac Nuferi- Tavi Rozsa Kalacs- Water Lily Sponge Cake

M-am gandit sa impartasesc aceasta reteta acum , avand in vedere ca se apropie sarbatorile Pascale , poate cuiva ii va fi de folos. O recomand sa o incercati , sigur nu veti regreta alegerea facuta . Ingrediente aluat: 600 g faina, 1 lingurita scortisoara macinata 50 ml ulei 25 gr drojdie proaspata 100 g […]

Friptura Braziliana- Brazil Sertesszelet

Ingrediente ptr Friptura : 8 felii de ceafa porc ( eu am folosit pulpa rotunda ) 2 buc ceapa 5-6 prune de la compot 50 ml ulei Ingrediente pentru bait : 1 lamaie 150 ml vin alb sare, piper macinat dupa gust 1 lingura patrunjel verde tocat 3 catei usturoi pisati 2 frunze dafin Cum […]

Tortul „Crema de Zahar Ars”

Ingrediente folosite ptr blat : 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1/4 pachet praf de copt Ingrediente petru crema : 8 oua intregi 1 l lapte 3 plic zahar vanilat 8 linguri zahar Mai avem nevoie de 6 linguri zahar pentru zaharul ars cu care tapetam o cratita. Cum procedam: Cele 6 linguri […]

Smantana Prajita - Sult Tejfel

Smantana Prajita- Sult Tejfel

Smantana prajita poate constitui un mic dejun copios ce se prepara foarte repede. Face fata cu brio unui mic dejun copios si satios , dar la fel de bine putem sa il folosim si ca o cina alaturi de o cana de  lapte sau ceai. Bunica mea ne pregatea aceasta reteta cand eram in vacanta […]

ostropel de pui

Ostropel de pui

Acest ostropel de pui este una dintre mancarurile mele preferate pe care il pregatesc destul de des in aceasta varianta adaptata de mine. E stiut ca in reteta clasica se pune si ceapa, din pacate eu nu am voie sa mananc prajeli asa ca am adaptat reteta dupa gustul si nevoia mea. Si da, dupa […]

Urmareste-ne si pe Instagram