Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Tarta cu biscuiti si mascarpone

Stiu ca pentru unii timpul este prea din scurt ca sa pregateasca diferite deserturi ce necesita mult timp pentru a fi pregatite. Aceasta Tarta cu biscuiti si mascarpone, este desertul perfect ce nu necesita coacere, se prepara foarte usor si toate ingredientele sunt accesibile. Va recomandam sa incercati si aceste deserturi fara coacere. Sa vedem […]

Coronita festiva cu branzeturi

Coronita festiva cu branzeturi

Cedarul e cea mai cunoscuta branza britanica. Are un gust puternic care devine si mai impozant atunci cand cedarul este topit. Textura ferma si aroma de alune o recomanda si in platourile de branzeturi ca la acest platou, Coronita festiva cu branzeturi. Am ales sa pun pe platou la o ocazie deosebita avuta recent in […]

aperitive bradut cu aperifrais

Aperitive bradut cu aperifrais

Din totdeauna aperitivele fac deliciul meselor de sarbatoare.Fie ca avem o petrecere in familie sau cu prietenii sau ne strangem in jurul mesei de Craciun, aperitivele ocupa un loc important.Cu ele se da startul petrecerii si trebuie sa fie printre cele mai atractive si tentante gustari.Aperitivele pot fi pregatite in functie de sezon sau tematica […]

Tort pavlova bradut de craciun

Tort Pavlova- Bradut de Craciun

Gatit de sarbatoare acest Tort Pavlova- Bradut de Craciun este propunerea mea pentru desertul de pe masa de Craciun. Este un desert savuros, ce poate fi asamblat cu cel mult 30 min inainte de a-l aduce la masa. Pregatirea blaturilor de bezea si a sosului de zmeura se poate face cu o zi doua inainte […]

Gasca pe varza

Gasca pe varza

Gasca pe varza, era un fel principal gatit des de mama mea la noi in familie. Cand primea de la bunici gasca era obligatoriu sa faca acest fel. Folosea pulpele si aripile, iar pe restul de gasca pregatea o supa dulce, levese cum ii spunem noi cu gartene, sau razalai. In continuare pregatesc si eu […]

Paste cu ton in ulei de masline cu peperoncino

Paste cu ton in ulei de masline cu peperoncino

In urma cu cateva zile am primit un cosulet plin cu bunatati de la Rio Mare. Am hotarat sa incerc reteta de Paste cu ton in ulei de masline cu peperoncino.Nu cred ca mai e nevoie sa va spun ca produsele Rio Mare sunt de calitate, sanatoase si foarte gustoase. Personal nu sunt fan ton, […]

Cozonac Leopard

Cozonac Leopard

Robotul de bucatarie MUM Serie 2 mi-a fost de mare folos la pregatirea acestui Cozonac Leopard, sau labutelor de pisica cum zice micuta mea nepotica, Catinca. Si voi puteti pregati la fel ca mine o multime de retete cu cel mai nou robot de la Bosch. Robotul MUM Serie 2, este compact si puternic. Este […]

Tort Padurea Neagra

Tort Padurea Neagra

Acest Tort Padurea Neagra, este tortul perfect pentru iubitorii de frisca. Blaturile insiropate cu sirop de visine, frisca multa si visine proaspete sau din borcan, conservate la rece, fac impreuna cel mai mai delicios tort. Poti fi si tu Chef la tine în bucătărie, cu Creme Patisserie, de la Meggle! Oricine poate face acasa deserturi […]

Ciolan umplut la cuptor

Ciolan umplut la cuptor

De sărbatori in locul ruladei clasice de carne pregatesc acest Ciolan umplut la cuptor care este foarte apreciat de familia mea. Ciolanul este la un preț accesibil și chiar se pot pregăti multe rețete deosebite din el. Aperitive, diverse mâncăruri, fripturi, și de ce nu și alternativa prezentată în cele ce urmează și în format […]

Aperitive cu pate de somon si crema de branza

Aperitive cu pate de somon si crema de branza

Acum cateva zile am primit un cosulet superb plin cu bunatati de la Rio Mare. Nu cred ca mai e nevoie sa va spun ca produsele Rio Mare sunt de calitate, sanatoase si foarte gustoase. Tonul este grozav, stiam deja, insa pateurile de ton si somon m-au cucerit!Atat cele la tub cat si cele tip […]

gogosele cu cheddar pentru aperitive

Gogosele cu cheddar pentru aperitive

Astazi va propun aceste gogosele cu cheddar pe care le puteti folosi pentru a pregati aperitive cu diferite umpluturi. Aceste mici gogosele au la baza aluatul oparit (pate a choux) ce se foloseste la eclere, choux a la creme, profiterol. Eu l-am pregatit in varianta sarata adaugand pe langa ingredientele de baza si cheddar. Au […]

Tort brownie cu ciocolata

Tort brownie cu ciocolata

Aceasta reteta este cu si despre ciocolata si nu orice ciocolata ci ciocolata Poiana ce sarbatoreste 25 ani!Si cum altfel o puteam sarbatori daca nu printr-un savuros tort cu multa ciocolata, desigur!!Pentru o asa aniversare am pregatit acest Tort brownie cu ciocolata!!Contine un blat brownie cu ciocolata si zmeura si un mousse de ciocolata, totul […]

Clatite umplute cu ciuperci si emmentaler

Clatite umplute cu ciuperci si emmentaler

Ideea de a pregati aceste Clatite umplute cu ciuperci si emmentaler a pornit de la o reteta vazuta pe net, din pacate nu am mai gasit-o asa ca am folosit doar vre-o doua ingrediente ce imi aminteam si modul de impachetare. Am ales sa pregatesc o umplutura cremoasa cu ciuperci si spanac peste care am […]

Gustari dulci cu branza calcica

Gustari dulci cu branza calcica

Cand avem pofta de ceva dulce putem pregati foarte repede aceste Gustari dulci cu branza calcica. Sunt pe placul copiilor, dar si al adultilor. Nu este o reteta anume de urmat. Improvizam cu ce avem in frigider rapid.Alte deserturi sau gustari cu branza la fel de rapide gasiti in imaginile de mai jos. Va aducem […]

Batoane de biscuiti cu crema caramel

Batoane de biscuiti cu crema caramel

As putea spune ca aceste Batoane de biscuiti cu crema caramel sunt de fapt varianta fara coacere a prajiturii Snickers. Sincer mie mi s-a parut a fi mult mai buna acesta varianta decat prajitura in sine.Avem putin de lucru la crema caramel, dar se merita a fi preparata.Mai zilele trecute am primit un frumos pachet […]

Urmareste-ne si pe Instagram