Chiftelute de curcan cu glazura
Pe aceste calduri numai chef nu ai de stat pe langa aragaz sau cuptor, dar totusi trebuie sa si mancam. Asa ca am pregatit aceste Chiftelute de curcan cu glazura in doar 30 minute si alaturi am servit un vin alb bine racit Zifandel Alb din gama Caloian , editie limitata – de la Crama […]
Castraveti dulce-acrisori picanti
De cativa ani pun acesti Castraveti dulce-acrisori picanti dupa reteta scrisa mai jos. Stiti cum sunt copiii! Sunt pofticiosi! In una din vacante copilul a venit de la facultate cu reteta si mi-a spus sa ii fac si ei la fel, dar sa fie putin mai dulci, sa fie si picanti daca se poate. Asa […]
Limonada braziliana
Una dintre bauturile racoritoare ce imi place sa le pregatesc vara este limonada!! Astazi va propun o limonada mai aparte, se numeste Limonada Braziliana si va pot spune ca mie imi place foarte mult.Cu doar cateva ingrediente obtii o limonada dulce, cremoasa si super racoritoare !! De ce o sa-ti placa limonada braziliana? Daca va […]
Crispy de pui la friteuza
Am pregatit multe preparate la friteuza cu aer cald asa ca acum a venit si randul acestor Crispy de pui la friteuza. Pot sa zic ca de multe ori m-a salvat friteuza de la caldurile mari din bucatarie mai ales in timpul verii. Ce imi place la ea e ca, cosul este destul de incapator, […]
File de pastrav cu rosii si capere
Maine este sarbatoare si dezlegare la peste asa ca va propun o reteta rapida si foarte gustoasa de File de pastrav cu rosii si capere. Se face extrem de usor, in maxim 20 min este gata, asa ca este perfecta pentru o cina din timpul saptamanii sau de ce nu cand ai invitati la masa. […]
Verdeturi pentru iarna
Fiecare dintre noi are o metoda de a pastra Verdeturi pentru iarna, fie in borcane cu sare, fie in congelator fie prefera sa le usuce. Dintre aceste metode eu prefer sa folosesc congelarea lor. Iata o alta metoda cu verdeturi puse la borcan pe care o foloseam anii trecuti. Stiu ca toata iarna gasim verdeturi […]
Caracatita la tigaie
Aceasta Caracatita la tigaie este o reteta foarte usor de preparat acasa. Se poate pregatila tigaie dar si la gratar alaturi putand servi un pahar rece de vin rose din gama Maiastru de la Crama Oprisor. Maiastru Rose are o anumita personalitate, caracterizata printr-o textura catifelata deosebita, o intensitate aromatica neobisnuita si o mineralitate aparte.Maiastru […]
Rulouri de carne umplute
Aceste rulouri de carne umplute se preteaza foarte bine a fi servite la masa de pranz cand sunteti impreuna cu familia. Alaturi puteti servi un vin pe masura, un Caloian Cabernet Sauvignon de la Crama Oprisor ce se asociaza foarte bine cu carne de porc si vita. Acest vin are Nuanţe de ciocolată neagră, fructe […]
Prajitura cu mac si crema de vanilie
Prajitura cu mac si crema de vanilie este o prajitura foarte buna si delicata. Foile fine si pufoase cu mac in combinatie cu crema de vanilie este un adevarat deliciu. Mama, Dumnezeu sa o ierte o avea in caietul ei cu denumirea de Makos Kremes. Nu am mai facut-o de ceva vreme acum in prag […]
Frigarui de miel cu sos chimichurri
Mai sunt cateva zile pana la Pasti asa ca azi am doua recomandari pentru masa de sarbatoare : un vin bun din Crama Oprisor- Maiastru Feteasca Neagra, un vin demisec ce merge perfect cu, carnea de miel si in special cu aceste frigarui de miel la gratar cu sos chimichurri. Daca nu sunteti fan clasica […]
Somon la gratar cu salsa de mango
De Florii cei ce tin post au dezlegare la peste, asa ca propunerea venita de la Heinner de a pregati o reteta in care sa folosim gratarul, s-a potrivit perfect. Am ales sa pregatesc o reteta rapida si foarte gustoasa- Somon la gratar cu salsa de mango si garnitura de orez basmati in lapte de […]
Porc in sos caramel
In cateva zile, mai exact pe 23 aprilie, cei ce poarta numele Gheorghe isi sarbatoresc ziua onomastica asa ca pentru aceasta zi va recomand o reteta extrem de usor de pregatit. Porc in sos caramel – o combinatie de sos caramel cu fasii din carne de porc si garnitura de orez basmati. Am ales special […]
Quesadilla cu carne tocata
Cand vrei sa pregatesti ceva bun si rapid pentru pranz sau cina va recomand sa incercati aceasta reteta de Quesadilla cu carne tocata. Se poate pregati si ca pachet pentru servici sau scoala, se pot pune diferite sosuri, salate, dupa placul fiecaruia. Dupa un pranz bun sau cina buna alaturi se poate servi si un […]
Pui intreg la friteuza
De multe ori duminica pregatesc acest Pui intreg la friteuza cu aer cald. De ce? Simplu! pentru ca in doar 60 minute am sa pun pe masa un pui frumos rumen si nu am de spalat tavi, tigai si alte cele, plus ca nu se face miros in casa. Friteuza cu aer cald Heinner Masterfry […]
Fasole batuta cu leurda si rosii uscate
Inca suntem in post si fiindca se mai gaseste leurda proaspata va ispitesc cu o reteta ce se pregateste extrem de usor. Daca va place fasolea, atunci va recomand sa incercati aceasta fasole batuta cu leurda si rosii uscate. Combinatia de fasole cu leurda si rosii s-a dovedit a fi perfecta, exact pe gustul meu. […]