Fajitas de pui la Air Fryer
Fajitas de pui fraged si aromat pregatit la Air Fryer- o reteta din bucataria mexicana, perfecta pentru cina sau pranz, atunci cand timpul nu iti permite sa stai mult in bucatarie. Partenerii nostri Heinner Electrocasnice ne-a trimis spre testare o noua friteuza cu aer cald, de ceva vreme ne bucuram de aceste produse si suntem […]
Paella cu fructe de mare
Daca va plac fructele de mare atunci aceasta Paella cu fructe de mare este recomandarea noastra pentru voi. In aceasta perioada este postul Craciunului pentru crestinii ortodocsi, post cu multe dezlegari la peste, moment prielnic de a o pregati si savura alaturi de cei dragi. Desi la prima vedere ati zice ca e complicat de […]
Coaste de porc in sos BBQ
De maine incepe postul Craciunului, asa ca azi va ispitesc cu cele mai fragede si bune coaste de porc in sos BBQ pe care le-am mancat eu vreodata. Ce-i drept, cam ocolesc carnea de porc, insa de data asta chiar nu m-am putut abtine, au iesit prea bune ca sa nu ma infrupt din ele. […]
Pastrama de oaie cu mamaliguta
Mai zilele trecute eram in pana de idei cu ce sa pregtesc. Am fost pe la magazine si am gasit pastrama de oaie la un pret super bun. Nu am stat pe ganduri si am luat o bucata si am pregatit pentru pranz aceasta reteta de Pastrama de oaie cu mamaliguta.Alaturi am servit un vin […]
Tocana de miel in stil grecesc
Aceasta tocana de miel in stil grecesc este perfecta pentru o zi racoroasa de noiembrie. Pe langa carnea frageda si aromata de miel, contine si ingrediente mediteraneene de la prietenii nostri Mediteranea Gourmet ce fac ca aceasta mancare sa aiba o prospetime si aroma aparte. Fiindca la final carnea trebuie sa devina atat de frageda […]
Feta in foi de placinta cu miere
Imi place mult combinatia de dulce si sarat, iar aceasta reteta de feta in foi de placinta cu miere o aveam in plan de ceva vreme.Este o reteta cu influiente grecesti si mi s-a parut alegerea perfecta atunci cand prietenii de la Mediteranea Gourmet ne-au propus sa folosim produsele lor in retetele noastre. Pentru aceasta […]
Humus cu ardei copti
Mai zilele trecute am fost surprins placuta cun un pachet de la Mediteranea Gourmet. Chiar am fost incantata de continutul pachetului, 1 pachet de naut bio, un ulei de masline extravirgin si un borcan cu Tahini Bio. Cum am vazut produsele imediat mi-a sarit gandul la cel mai delicios preparat cu naut, normal la un […]
Muschiulet umplut cu feta si spanac
De ceva ani cam ocolesc carnea de porc insa din cand in cand incerc sa imi satisfac pofta alegand piese ce nu contin grasime si care pot fi gatite in timp scurt. Provocarea venita din partea Cramei Oprisor de a gati o reteta care poate fi asociata cu Caloian-Merlot, m-a facut sa aleg muschiuletul de […]
Tocanita de vita cu paste
Tocanita de vita cu paste, sau macaroane cu tocanita, o pregatea mama mereu fie cu carne de vitel, porc sau pui si mereu era prea putin la cat de buna o facea. Folosea vin rosu cand o pregatea asa ca si eu respect reteta ei si folosesc vinul rosu, un vin de exceptie, Maiastru Cabernet […]
Pulpe de pui cu legume la cuptor
Cel mai simplu mod de a pregati Pulpe de pui cu legume la cuptor este cel decsris mai jos in reteta. Avem astfel si friptura si garnitura. Nu ne ramane altceva de facut decat sa pregatim alaturi o salata delicioasa. Eu prefer salata de castraveti, sau cea de varza, dar voi puteti pune alaturi ce […]
Crumble cu prune
E sezonul prunelor si nu am avut cum sa nu prepar si acest Crumble cu prune. De ceva vreme am avut in plan sa fac din nou aceasta prajitura simpla si delicioasa. De care ori o pregateam niciodata nu apucam sa fac poze. Puteti pregati crumble si in varianta sarata daca va este pe plac […]
Tocana din coada de vita cu cartofi
Coada de vita nu este pretuita la adevarata ei valoare zic eu la noi. Nu este scumpa si poti pregati multe preparate bune. Am gasit la macelarie si nu am ratat ocazia sa pregatesc acesasta Tocana din coada de vita cu cartofi. Dupa aceasta tocana merge de minune un vin bun, va recomand un vin […]
Dorada in sos de rosii si ardei
Daca aveti de pregatit o cina mai deosebita sau doriti sa ii surprindeti pe cei dragi cu un pranz de duminica delicios, cred ca pestele ar fi alegerea potrivita. Eu va recomand sa incercati aceasta dorada in sos de rosii si ardei, un preparat usor de pregatit si foarte gustos.Eii, dar langa aceast peste alb […]
Supa greceasca de pui cu lamaie
Supa greceasca de pui cu lamaie, sau Avgolemono este o supa traditionala greceasca de pui cu lamaie. Este o supa delicioasa despre care pot sa spun ca este una dintre cele mai bune supe de care am mancat vreodata. Este o supa parfumata usor de preparat cu ingrediente simple la indemana oricui. Poate veti zice […]
Choux au Craquelin cu mascarpone si vanilie
Choux au Craquelin cu mascarpone si vanilie Desi la prima vedere pare un desert sofisticat si complicat de facut, trebuie sa va spun ca nu e asa, este chiar simplu daca urmezi cu strictete reteta.De fapt aceasta prajitura are la baza un alaut de ecler peste care se pune o crusta crocanta din unt zahar […]