Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Retete culinare

Pasca cu branza si fructe confiate

In fiecare an de Pasti pe langa cozonaci si alte bunatati pregatesc si pasca cu branza dulce de vaci. Anul acesta nu am folosit doar stafide in umplutura asa cum faceam de obicei ci am adaugat un amestec de fructe confiate ce ia dat o savoare deosebita. Ingrediente 300 g aluat de cozonac 300 g […]

Prajitura cu mere mac si crema de vanilie

Prajitura cu mere mac si crema de vanilie

Prajitura cu mere mac si crema de vanilie se aseamana foarte mult cu prajitura Tosca dar textura ei e cu totul alta. Blatul este unul usor insiropat iar stratul de mere ii da cu totul alta nota de gust si aspect. V-o recomand cu toata increderea , va fi savurata pana la ultima bucatica !! […]

Oua umplute cu crema de branza

Ca aperitiv pentru masa de Pasti puteti pregati si aceste oua umplute cu crema de branza ce le-am dat forma de puisori . Se fac foarte repede si cu siguranta si cei mai mofturosi vor dori sa deguste cate un ou umplut. Umplutura o puteti face dupa placul vostru , eu am ales una simpla […]

Aperitiv Festiv tip Buchet

Aperitiv festiv tip Buchet

Un Aperitiv Festiv tip Buchet este de mare efect pentru orice masa de sarbatoare. Cu aceasta postare dorim sa venim in ajutorul vostru pentru a va da unele idei de decorare al aperitivelor. Acesta este doar un exemplu, pe parcurs vom reveni si cu alte idei care speram noi, sa va fie de folos. Ingrediente […]

Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita

Prajitura Lamaita este o prajitura de casa preparata foarte des in vremurile copilariei la noi in casa.  Mi-am adus aminte de aceasta prajitura de casa simpla, delicioasa si am rugat-o pe mama  sa caute in caietul ei cu retete cu prajituri. Zis si facut Prajitura Lamaita, sper sa va fie pe plac. Sunt sigura ca […]

Colacei cu unt si scortisoara

Colaceii cu unt si scortisoara ii puteti pregati asa cum am facut eu din aluat de cozonac dar puteti foarte bine sa faceti un aluat cu mai putine ingrediente decat cel de cozonac. Untul si scortisoara le da o savoare aparte, iar daca le mai turnati pe deasupra cat sunt calzi o glazura de caramel si […]

Aperitive cu crema de branza si morcov

Mai mereu am in frigider cate un pachet de foi de patiserie. Sunt proaspete si imi plac mult, fiindca nu cresc cand le coc ca si aluatul foietaj congelat , iar crema de branza- Ceva fin Delaco cu verdeata, cu usturoi, cu smantana nu ne lipseseste niciodata. Asa ca m-am jucat putin facand cateva aperitive […]

Cozonac Coronita cu Migdale

Imi plac mult cozonacii! Oare exista cineva caruia sa nu ii placa? Ma indoiesc!! Coronita cu migdale e de fapt tot un cozonac cu o umplutura de migdale dar intr-o altfel de prezentare. Ai mei au fost foarte incantati atunci cand l-am facut, asa ca s-a mancat pana la ultima bucatica!!   Aluat 1kg faina […]

Cozonac Floare de Mac

Cozonac Floare de Mac

Un cozonac pe cat de aratos pe ata de delcios este acest Cozonac Floare de Mac. Se poate realiza umplutura si cu nuca si cu branza dupa placul inimii …. Miresmele acestui cozonac cand s-a copt mi-a adus aminte de vremurile copilariei cum pandeam cuptorul bunicii cand cocea paine. De fiecare data in cuptor era […]

Tort Pax

Tort Pax

Am preparat acest Tort Pax plecand de la o prajitura cu acelasi nume cunoscuta in zona Bistritei, Prajitura Pax. Se poate prepara si in forma dreptunghiulara ce vine asamblata identic cu acest tort, se glaseaza cu ciocolata  apoi se taie sub forma de patrate. Am ales sa o prepar sub forma de tort pentru a […]

Tort de Pasti

Pe masa de Pasti pe langa  cozonaci,pasca, oua rosii, fripturi si alte bunatati, trebuie neaparat sa stea si un tort cu decoratiuni pascale.Daca va hotarati sa il incercati cu siguranta v-a fi apreciat de familie !! Ingrediente Pentru blat: 1 plic Glazura neagra Dr. Oetker, 250 g unt sau margarina, 300 g faina, 4 linguri rase Praf de copt Dr. Oetker, 1 […]

Oua dulci cu lichior

Oua dulci cu lichior

Oua dulci cu lichior este o prajitura de casa specifica sarbatorilor de Paste. Le-am preparat si de Pastele catolic si le voi prepara si de Pastele ortodox caci au fost foarte apreciate. Aceste oua dulci cu lichior sunt usor de preparat chiar daca descrirea retetei este mai lunga … Am incercat sa explic cat mai […]

Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie

Daca va place sa pregatiti retete cu  nuca de cocos atunci neaparat trebuie sa incercati prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie. E o prajitura nu prea costisitoare si usor de pregatit!! Merita a fi incercata !! Ingrediente Blat nuca de cocos 6 albusuri 300 g nuca de cocos rasa 300 g zahar un […]

Cotlet de Porc in Sos de Arpagic

Daca vreti sa pregatiti ceva bun si fara sa munciti prea mult, va recomand aceasta reteta de cotlet in sos de arpagic. In jumatate de ora veti pune pe masa o mancare delicioasa ce va fi savurata cu mare placere de toata familia. Poate fi pregatita cu succes si atunci cand aveti invitati la masa. […]

Oua din egume si cascaval

Oua din legume si cascaval

Oua din legume si cascaval este un aperitiv festiv caruia ii sta bine alaturi de alte aperitive la masa de Paste si cu siguranta va veti impresiona musafirii si famila servind-o la masa.  Ingrediente  : 200 ml supa dulce de pui (puteti folosi si cub de supa ) 1 lingurita gelatina legume, cascaval afumat de […]

Urmareste-ne si pe Instagram