
Placinta cu cartofi si branza telemea
Ingrediente aluat Placinta cu cartofi si branza telemea: 650 g faina alba 50 ml ulei 200 ml apa calduta 1/2 lingurita sare 30 g drojdie proaspata Ingrediente umplutura Placinta cu cartofi si branza telemea: 4 cartofi mai maricei 200 -300 g branza telemea lapte, unt sare dupa gust Alte ingrediente : Ulei pentru copt Preparare […]

Muffins cu ananas si mascarpone
Astazi va intampin cu o reteta delicioasa de muffins cu ananas si mascarpone. In ultimul timp am inceput sa prepar mai des acest tip de prajiturele. Sunt bune, pufoase si foarte aromate. Se fac usor si disper cat ai clipi !!Daca va plac muffins-ii trebuie sa-i incercati si pe acestia !! Crema fina de mascarpone […]

Prajitura cu Mango Rasturnata
Prajitura cu Mango Rasturnata, este o prajitura cu fructe delicioasa usor de preparat. Este una din cele mai bune prajituri de casa ce se prepara intr-un timp scurt. Se poate prepara cu orice fel de fructe de sezon ce le aveti la indemana. Aluatul este unul pufos ce imbraca delicat feliile de fruct. Se potriveste a […]

Prajitura Tosca
Prajitura Tosca este una din preferatele copiilor mei. Desi am pregatit-o de multe ori, abia acum am reusit sa o postez in blog. Prajitura Tosca este o prajitura usor de pregatit, cu ingrediente simple la indemana oricui.Daca o veti pregati cu siguranta va veti indragosti de ea!! Ingrediente Prajitura Tosca Blat 8 albusuri 150 g mac […]

Supa de visine cu gutui
Supa de visine cu gutui, este o supa de origine maghiara as putea spune chiar ca este o reteta traditionala foarte apreciata ca si alte supe de fructe despre care o sa va mai povestesc pe parcursul acestui an. Si la noi in Ardeal se prepara astfel de supe de fructe retetele fiind preluate de […]

Pulpa de porc in sos vanatoresc
Pentru azi am pregatit Pulpa de porc in sos vanatoresc. Putem folosi la prepararea acestei retete carne de vita, carne de vitel si chiar pulpe de pui. Este o reteta usor de preparat si acest sos da carnii o savoare aparte. Alaturi am servit un Maiastru Merlot de la Crama Oprisor vinul are o culoare […]

Pui cu banane si curry
Pui cu banane si curry, un preparat mai exotic ce se preteaza a fi servit cu un vin bun, Caloian Rose de la Crama Oprisor.Culoarea sa intensa si stralucitoare se afla undeva intre cea a foii de ceapa si cea a somonului. Aromatic, inca de la primul nas, aduce tonuri proaspete de cirese de mai […]

Piure de spanac cu miez de lapte
Piure de spanac o reteta simpla, dar gustoasa servita de aceasta data cu ou prajit si miez de lapte de la Delaco. Primavara vine cu pasi repezi si acum este momentul sa profitam de toate verdeturile care apar pe piata. De aici mi-a venit si ideea de a combina acest piure de spanac usor de […]

Muffins cu cacao si branza
Reteta de muffins cu cacao si branza este o reteta adaptata dupa prajitura marmorata cu branza . Fiindca eram in criza de timp si trebuia sa fac ceva dulce dar sa fie si de efect, am ales sa transform aceasta reteta . Efectul a fost cel scontat !! La toti le-au placut foarte mult, au disparut […]

Tocana de caprioara
Tocana de caprioara este un fel simplu de pregatit si deloc pretentios. Se poate prepara acest fel de mancare si din carne de vita sau carne vitel. Legumele folosite ii dau o savoare aparte, sosul ce se formeaza la final fiind extrem de gustos. Se poate servi cu cartofi, mamaliga, galuste de faina chiar si […]

Medalioane de caprioara cu cirese amare
Azi va prezentam reteta Medalioane de caprioara cu cirese amare .Carnea de vanat este foarte asemanatoare cu carnea de vita, dar are o textura mai moale, este mai usor de digerat si este mult mai sanatoasa. Daca consortul meu nu ar avea indeletniciri atat de ciudate (a se intelege ciudate pentru mine ) cum ar […]

Tarta cu praz, ciuperci si emmentaler
Desi nu le gatesc prea des, imi plac foarte mult tartele fie ele sarate sau dulci. Tarta cu praz, ciuperci si emmentaler a fost pe gustul meu !! Saptamana trecuta la finala Blog Chef am gustat o tarta cu praz si mi-a ramas in minte .Asa ca azi am facut-o in varianta mea, bineinteles ca […]

Pui umplut
Acest Pui umplut, este o reteta veche pe care mama mea o gatea mai ales in zilele de sarbatoare. Era si atunci si acum la fel de apreciat si arata intr-un mare fel asezat pe masa plina cu bunatati. Singura modificare ce am adus retetei este ca am uns puiul pe exterior cu o […]

Supa crema de ceapa cu crutoane
Supa crema de ceapa cu crutoane este una din supele mele preferate. O sa vedeti si voi de ce daca cititi reteta. Combinatia de ceapa , smantana, vin este una din cele mai reusite combinatii. Gustul de ceapa nu se simte. In momentul in care gusti acesta supa crema de ceapa ai impresia ca esti […]

Retete Aperitive de Pasti
Retete Aperitive de Pasti In acest post va prezentam o selectie de Aperitive pentru Pasti , Aperitive Festive ce se preteaza a fi pregatite la orice sarbatoare nu numai de Paste, Craciun sau Revelion. Incercam sa va facem o selectie de aperitive festive ce arata bine si sunt usor de preparat. Musafirii vor fi impresionati […]