
Budinca de orez cu mere
Budinca de orez cu mere, este o budinca delicioasa care o pregatea bunica mea in vacantele de vara cand eram la ea. Mereu stateam prin preajma ei cand spunea ca va pregati aceasta budinca nu cumva sa pierd clipa cand o scoatea din cuptor… Mi-am adus aminte de ea mai zilele trecute si am sunat-o […]

Rulada de cascaval cu mac
Imi plac aperitivele foarte mult,atat sa le prepar cat si sa le servesc. De data aceasta va prezint o rulada de cascaval trasa prin seminte de mac ea fiind un aperitiv festiv,bun de servit pe masa de Revelion , Craciun sau de Paste . Este umpluta cu branza topita si legume…. Pe langa faptul ca […]

Piftie de porc cu ficat de pui si legume
Cine nu a facut in viata lui piftie ? Nu cred sa fie cineva ! Azi va prezentam piftia clasica dar in varianta moderna. In ultimii ani preferam ca in locul carnitei pe care facem gustoasa piftie, racitura, sa punem ficatei de pui si legume. Consumam si piftia clasica dar pe aceasta o preferam mai […]

Cremsnit cu crema de vanilie si frisca
Cremsnit cu crema de vanilie si frisca Prajitura cremsnit cu crema de vanilie si frisca face parte dintre prajiturile copilariei mele pe langa boema, amandina, savarina , profiterolul. Numai cand ma gandesc la ele imi revin in minte zilele cand abia asteptam sa merg la cofetarie unde savuram cu mare placere una dintre aceste prajituri. Azi, […]

Rulada din piept de gasca
Mai zilele trecute am fost cadorisita cu o gasca vie :)…nu prea imi place mie sa fac treaba asta(jumulit) dar nu am avut ce face .Asa ca m-am inhamat cu rabdare si am grijito cum m-am priceput mai bine . Din ea am pregatit aceasta rulada din piept de gasca, o ciorba de gasca dar […]

Fursecuri cu ciocolata
Li se mai spun chocolate crinkles, biscuiti cu ciocolata…E o prajiturica incercata de foarte multa lume asa ca nu o sa dau link ca sa nu supar pe cineva 🙂Eu le-am zis fursecuri cu ciocolata si sunt delicioase !!Desi pusesem ochii demult pe ele abia la sarbatori le-am incercat…sincer imi pare rau ca am facut-o […]

Gasca brezata cu ardei
Aceasta reteta culinara poate fi adaptata si pentru rata nu doar pentru gasca. Bucatile de carne se fragesc pe perioada cat se brezeaza in amestecul de vin folosit. Cel mai potrivit vin pentru a breza carnea de gasca am considerat a fi un Caloian Sauvignon Blanc, de la Crama Oprisor, dar am si servit acelasi […]

Prajitura cu branza marmorata- Boci Szelet
Azi va prezentam o reteta de prajitura de casa buna si foarte usor de preparat. Eu o cunosc sub numele de Boci Szelet (boci=vitel , szelet=felie) asa ca negasind un nume adecvat am numit prajitura simplu, Prajitura marmorata cu branza. Dupa ce am terminat de copt prajitura si dupa ce am degustat-o am ajuns la […]

Prajitura cu gem de prune si nuca
Prajitura cu gem de prune si nuci isi asteapta demult randul sa apara pe blog .Poate fi facuta asa cum am facut-o eu in tava dreptunghiulara si portionata dupa cum doriti sau o puteti face in forma de tarta .Gemul folosit poate fi dupa preferinta fiecaruia .Data viitoare am s-o incerc cu o dulceata de […]

Chiftelute in sos
O reteta delicioasa de chiftelute in sos bechamel care cu siguranta va fi pe placul vostru. Alaturi am servit si un pahar cu vin Caloian Rose de la Crama Oprisor. Poate va intereseaza si alte retete cu chiftelute. Va recomandam urmatoarele retete de chiftelute : chiftelute marinate, chiftelute cu ceapa si ardei iute, chiftele cu […]

Pui cu ardei si maghiran
Reteta de pui cu ardei si maghiran este numai buna de pregatit pentru o cina in familie. Pe langa asta v-as mai recomanda si un pui la cuptor sau cocos in vin-coq au vin . La o asa bunatate de mancare neaparat merge si un pahar cu vin …si cel mai potrivit vin e un Caloian […]

Fasole scazuta cu afumatura
Nimic nu se compara cu o fasole scazuta cu afumatura si un blid plin cu muraturi asortate din care sa nu lipseasca harbuzul (pepenele rosu ) si patlagelele parguite !! Fasole scazuta cu afumatura-Ingrediente 350 g fasole uscata un morcov o ceapa un pastarnac 1 lg pasta de tomate sare piper o legatura de patrunjel […]

Sfantul Ioan de la Crama Oprisor
” Sfantul Ioan de la Crama Oprisor e un vin rosu, sec, care aparent te face sa crezi ca ai de-a face cu un vin greu, serios. Totusi, deschide note de fructe rosii, cacao si o catifelare tandra cu un final calduros. Face parte din gama „Cupola Sanctis„, este un vin de autor, si a […]

Cozonac cu scortisoara si nuca
Acest cozonac are un gust unic . Cozonac cu scortisoara si nuca, unii il prepara cu scortisoara, zahar si stafide , altii il prepara doar cu zahar si scortisoara, altii, cum am procedat si eu l-am preparat cu scortisoara, zahar si nuca. Indiferent de varianta umpluturii pe care o alegeti acest cozonac fraged va ramane […]

Bulgari de cartofi umpluti
Acesti bulgari de cartofi umpluti sunt un fel specific bucatariei maghiare cu care sunt atat de obisnuita traind in imediata lor vecinatate. O gramada de retete specifice bucatariei lor le preparam zi de zi in zona in care traiesc. Imbinam de multe ori bucataria romaneasca cu cea maghiara, felurile rezultate fiind deosebite. De data aceasta am […]