Cornuri cu rahat turcesc, reteta de patiserie. Cornuri pufoase cu rahat turcesc. Cum preparam cornuri pufoase cu rahat. Cornuri cu rahat din aluat dospit.
Cornurile cu rahat sunt printre preferatele mele, se fac extrem de usor, sunt pufoase, aromate si merg foarte bine langa un pahar cu lapte sau o ceasca cu ceai.
Cornuri cu rahat turcesc-Ingrediente
650 gr faina tip000,
350 ml lapte,
2 oua,
4 lg zahar,
3 lg ulei,
1 1/2 lingurite sare,
2 1/2 lingurite drojdie uscata
2 galbenusuri de ou pentru uns
rahat turcesc cu aroma de trandafiri
Cornuri cu rahat turcesc-Mod de preparare
Aluatul pentru aceste cornuri foarte pufoase l-am facut cu ajutorul masini de paine(Philips).
Am pus in cuva masinii laptele caldut apoi am adaugat zaharul, sarea, uleiul, ouale, faina si deasupra am pus drojdia. Am setat programul 9 de framantat si dospit ce tine 1h30 min.
Dupa ce aluatul a dospit, l-am scos pe o planseta, l-am impartit in 4 bucati egale, am presurat planseta cu faina si le-am intins pe fiecare in cercuri cu diametrul aproximativ 25 cm.
Fiecare cerc l-am taiat in 8 triunghiuri egale.
Am asezat in partea lata bucatele de rahat turcesc si am rulat formand cornurile.
Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt si le-am lasat la dospit pentru 15 min la loc caldut.
Dupa ce cornurile au crescut, le-am uns cu galbenus de ou batut si le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20-25 min.
Se consuma cu mare pofta langa un pahar cu lapte!!
Comentarii recente
Alexandrina
28/08/2011 at 10:27Ce pufoase sunt!
Amely
28/08/2011 at 17:59Pufoase si apetisante
VERONICA
29/08/2011 at 16:50Ce bine arata,trebuie sa le fac si eu neaparat.Deja se simte aroma…
Anonymous
30/05/2012 at 12:09In loc de ulei se poate pune si unt, banuiesc? In ce cantitate, doamna bucatareasa? 🙂 Alina
Lory
30/05/2012 at 17:49Da se poate pune si unt.Dupa parerea mea mai mult adica vre-o 5 linguri de unt topit.
Ovidia Ionescu
18/11/2012 at 17:18Foarte bune, Au fost foarte apreciate, mai ales de cel mic.
LoredanaCarp
18/11/2012 at 20:25Ovidia sa va fie de bine!! :*
Anca
20/05/2016 at 09:24Foarte foarte bune !!! Am tot cautat un aluat care sa iasa bine in masina de paine. Asta a iesit perfect !!! Am pus 6 linguri de unt in loc de ulei; cornurile au iesit pufoase, foarte bune !!! ?
Lidia
10/01/2019 at 01:48Câtă drojdie proaspăta se pun in loc de uscată?
Loredana
14/01/2019 at 00:02La cantitatea de faina data poti folosi 30 g drojdie proaspata.