Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gogosi spirala

gogosi spiralaGogosi spirala, reteta de patiserie. Gogosi pufoase impletite. Gogosi pregatite in casa. Gogosi impletite din aluat dospit. Gogosi spirala prajite in ulei.
Aceasta reteta de gogosi spirala  se afla in site de foarte mult timp si de atunci am pregatit-o de  multe ori dar de fiecare data uitam sa ii fac poze noi .

Update poza 23/10/2013

Gogosi spirala-Ingrediente

Ingrediente
600 g faina
350 ml lapte
25 g drojdie
3 lg zahar
50 g unt topit
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
2 oua
1/2 lingurita sare
zahar farin
ulei pentru prajit
gogosi spirala

Gogosi spirala-Mod de preparare

Incalzim  lapte cat sa fie caldut. Adaugam zaharul si dizolvam in laptele caldut si drojdia. Facem in faina o gaura in care turnam maiaua de mai sus, amestecam cu un pic de faina pana obtinem o compozitie de consistenta clatitelor si lasam la dospit. Cand aceasta maia a dospit, adaugam ouale, sarea, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja de la lamaie  si 50 g unt. Framantam pana aluatul face besici. Se lasa la dospit pana  isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe o planseta,  se portioneaza si se formeaza fitile care se impletesc sub forma de spirale. Dupa ce spiralele au crescut se pun la prajit in baie de ulei.
Se pudreaza cu zahar farin.

gogosi spirala

Comentarii recente

  • Vicky

    19/09/2008 at 11:52

    Doamne nu iti imaginezi de cat timp caut aceste gogosi spiralate, dar am o mare rugaminte, de unde sa stiu exact cantitatile daca tu nu ai dat deloc, adica nu stiu exact care cantitate sa fie mai mare, sau sa fie egala cu cealalta, te rog din tot sufletul daca poti sa ma ajuti cu cantitatile, poti sa-mi trimiti pe adresa mea de mail:vickyduta@yahoo.com, te rog din suflet, imi doresc nespus de mult sa-l pot impresiona pe sotul meu cu aceste gogosi care el le adora.Multumesc din suflet, astept raspunsul tau, si vreau sa-ti spun ca ai niste retete superbe, am incercat cateva si mi-au iesit super, multumesc mult.

  • Lory

    20/09/2008 at 21:38

    vicky ma bucur ca ti-au placut gogosile mele si nu numai…chiar acum am sa fac modificare si am sa scriu si cantitatile
    multumesc

  • Vicky

    22/09/2008 at 08:26

    Va multumesc din suflet ca mi-ati dat si cantitatile, acum le voi face cat de curand, cred mai exact ca sambata le pun in aplicare, multumesc mult, ave-ti un blog super, am de unde ma inspira cu foarte multe retete, bafta incontinuare.

  • Dalila

    13/01/2019 at 21:26

    Multumesc pt reteta .Am facut pt prima data aceasta reteta , mi.au iesit foarte bune la gust dar singura mea dezamagire este ca au iesit crude la mijloc. Probabil uleiul a fost prea incins , focul prea tare.. nu stiu ..dar pacat de toata munca mea .

    • Loredana

      13/01/2019 at 23:58

      Da, a fost uleiul prea incins..trebuia sa probezi dupa ce ai copt-o pe prima. Imi pare rau ca nu te-ai bucurat de ele 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram