Gogosi spirala, reteta de patiserie. Gogosi pufoase impletite. Gogosi pregatite in casa. Gogosi impletite din aluat dospit. Gogosi spirala prajite in ulei.
Aceasta reteta de gogosi spirala se afla in site de foarte mult timp si de atunci am pregatit-o de multe ori dar de fiecare data uitam sa ii fac poze noi .
Update poza 23/10/2013
Gogosi spirala-Ingrediente
Ingrediente
600 g faina
350 ml lapte
25 g drojdie
3 lg zahar
50 g unt topit
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de lamaie
2 oua
1/2 lingurita sare
zahar farin
ulei pentru prajit
Gogosi spirala-Mod de preparare
Incalzim lapte cat sa fie caldut. Adaugam zaharul si dizolvam in laptele caldut si drojdia. Facem in faina o gaura in care turnam maiaua de mai sus, amestecam cu un pic de faina pana obtinem o compozitie de consistenta clatitelor si lasam la dospit. Cand aceasta maia a dospit, adaugam ouale, sarea, 2 plicuri de zahar vanilat, coaja de la lamaie si 50 g unt. Framantam pana aluatul face besici. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit rasturnam aluatul pe o planseta, se portioneaza si se formeaza fitile care se impletesc sub forma de spirale. Dupa ce spiralele au crescut se pun la prajit in baie de ulei.
Se pudreaza cu zahar farin.
Comentarii recente
Vicky
19/09/2008 at 11:52Doamne nu iti imaginezi de cat timp caut aceste gogosi spiralate, dar am o mare rugaminte, de unde sa stiu exact cantitatile daca tu nu ai dat deloc, adica nu stiu exact care cantitate sa fie mai mare, sau sa fie egala cu cealalta, te rog din tot sufletul daca poti sa ma ajuti cu cantitatile, poti sa-mi trimiti pe adresa mea de mail:vickyduta@yahoo.com, te rog din suflet, imi doresc nespus de mult sa-l pot impresiona pe sotul meu cu aceste gogosi care el le adora.Multumesc din suflet, astept raspunsul tau, si vreau sa-ti spun ca ai niste retete superbe, am incercat cateva si mi-au iesit super, multumesc mult.
Lory
20/09/2008 at 21:38vicky ma bucur ca ti-au placut gogosile mele si nu numai…chiar acum am sa fac modificare si am sa scriu si cantitatile
multumesc
Vicky
22/09/2008 at 08:26Va multumesc din suflet ca mi-ati dat si cantitatile, acum le voi face cat de curand, cred mai exact ca sambata le pun in aplicare, multumesc mult, ave-ti un blog super, am de unde ma inspira cu foarte multe retete, bafta incontinuare.
Dalila
13/01/2019 at 21:26Multumesc pt reteta .Am facut pt prima data aceasta reteta , mi.au iesit foarte bune la gust dar singura mea dezamagire este ca au iesit crude la mijloc. Probabil uleiul a fost prea incins , focul prea tare.. nu stiu ..dar pacat de toata munca mea .
Loredana
13/01/2019 at 23:58Da, a fost uleiul prea incins..trebuia sa probezi dupa ce ai copt-o pe prima. Imi pare rau ca nu te-ai bucurat de ele 🙁