Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Torturi si prajituri

Torturi si prajituri. Prajituri si torturi de casa, retete torturi de casa, retete prajituri de casa, retete de tort, tort cu ciocolata, tort cu fructe, tort cu mascarpone, tort cu frisca, torturi festive, prajituri cu frisca, prajituri cu fructe, cornulete fragede, savarine, chec, retete cheesecake, cupcakes, muffins, eclere. Retete de torturi si prajituri cu imagini, retete probate in bucataria noastra!!

Rulada de ciocolata

 Reteta Rulada de ciocolata, Ingrediente Foaie 4 oua 4 lg zahar 4 lg faina esenta vanilie Crema un ou 100 gr zahar o lg apa 125 g unt 82% grasime sau margarina esenta rom 2 lg cacao Glazura 75 gr ciocolata 50 ml frisca o nuca de unt Preparare foaie Se separa albusurile de galbenusuri. […]

Tort ciocolata Andreea

Blat 8 oua 8 lg zahar 6 lg faina 2 lg cacao esenta vanilie Crema crema1 200gr ciocolata alba 200ml frisca lichida esenta vanilie crema 2 200gr ciocolata neagra 200gr frisca lichida esenta rom Sirop 300gr zahar 300ml apa razatura de lamaie esenta rom Glazura 300 gr ciocolata amaruie 150ml frisca lichida 50gr unt Decor […]

Torturi pentru un botez

Torturile sunt formate din blat alb,crema diplomat cu ananas si glazura de ciocolata

Prajitura cu Mac- Makos Racsos

Ingrediente aluat : 400 gr faina 100 gr untura (sau 200 gr margarina) 100 gr zahar praf 2 galbenusuri 1 plic zahar vanilat 1 vf de cutit sare 1 plic praf de copt smantana Ingrediente umplutura: 400 gr mac 150 ml lapte 200 gr zahar 1 lamaie 1 fiola esenta rom 2 albusuri de ou […]

Fursecuri cu jeleu si dulceata

Ingrediente : 600 gr faina 200 gr margarina Rama 200 gr zahar pudra 3-4 plicuri zahar vanilat 3 oua 2 linguri smantana 1 borcan dulceata caise 1 praf de copt cocos rosu 2 pachete jeleuri Silvana Preparare : Intr-un vas frecam spuma 200 gr margarina Rama , 200 gr zahar pudra, 3 galbenusuri de ou […]

Briose umplute cu fructe

Ingrediente Aluat: 375 gr faina 20 gr drojdie proaspata 50 gr zahar 1 praf sare 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat coaja rasa de la 1 lamaie 125 ml lapte 100 gr Rama (sau unt ) Ingrediente Umplutura: 400 gr mere 200 gr boabe struguri ( si cateva boabe in plus pentru […]

Prajitura cu Mac si Visine

Ingrediente : 120 gr miere albine 80 gr griz 80 gr zahar 4 oua 1 lingurita scortisoara macinata 50 gr unt (rama) 150 gr mac 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt 100 gr visine fara samburi (sau cirese , pot fi si din compot ) coaja de la 1 lamaie 1 lingura […]

Piscoturi de sampanie

ingrediente oua 6 buc zahar 60 gr faina 120 gr zahar pudra 1. se bat albusurile spuma; 2. se adauga zaharul treptat 3. se amesteca usor cu galbenusurile omogenizate 4. se adauga faina cernuta omogenizand cu o lopatica 5. se toarna cu duiul bastonase de 7-8 cm pe hartie de copt 6. se cerne deasupra […]

rulada cu gem de gutui

Rulada cu gem de gutui

Rulada cu gem de gutui. Rulada simpla cu gem de gutui si glazura de ciocolata. Cum se prepara rulada cu gem. Cea mai buna rulada cu gem de gutui. Rulada cu gem de gutui-Ingrediente Foaie 5 oua 5 lg zahar 5 lg faina esenta de vanilie Umplutura gem de gutui(preparat in casa) cateva nuci prajite […]

briose cu afine

Briose cu afine

Briosele cu afine sunt prajiturele ce se pregatesc extrem de usor si sunt savurate cu placere atat de cei mari cat si de cei mici. Fiindca ne plac foarte mult, le-am pregatit de mai multe ori, asa ca ultima data cand le-am facut mi-am propus sa editez reteta si sa ii adaug poze noi. Dupa […]

Tort nunta

ingrediente BLAT oua 15 buc faina 15 lg zahar 15 lg esenta vanilie razatura de lamie CREMA frisca 2 l galbenusuri 18 buc zahar 1 kg gelatina 5 plic. compot ananas 3 cutii esenta vanilie 4 fiole SIROP zahar 700 gr apa 1 l razatura de lamaie DECOR frisca 1,5 l trandafiri din lapte praf […]

Prajitura fina

ingrediente un pachet piscoturi(400gr) doua cutii mascarpone(500gr) 5 galbenusuri oua rata(sau 7 de gaina) 250 gr zahar o esenta vanilie(fiola) 600 ml frisca doua cani cafea(eu am folosit decofeinizata) 100ml lichior Preparam doua cani de cafea iar dupa ce s-a racit o indulcim cu zahar dupa gust si o aromatizam cu lichior. Galbenusurile se bat […]

Tort Iepuras

Ingrediente ptr.2 blaturi : 20 oua 20 linguri faina 20 linguri zahar 2 plic praf de copt Ingrediente crema: 1 l frisca Megle (sau hulala) 700 gr ciocolata menaj Fondant Marshmallow: 450 gr marshmallow colorat 2 linguri apa 2 fiole esenta vanilie 900 gr zahar pudra rama pentru uns vasul in care punem marshmallow la […]

Pandispan „Zuli”

Cum micutele mele isi doreau ceva dulce , am hotarat sa preparam acest pandispan care este super pufos si foarte gustos . Reteta este postata pe forumul Retete Culinare de catre Zuli . O recomand din tot sufletul , este super pufoasa si usor de preparat , atat de usor incat o adolescenta de 17 […]

prajitura cu cirese si visine

Prajitura cu cirese si visine

Aceasta prajitura cu cirese si visine e pe blog inca de la inceputurile acestuia, de atunci si pana acum am facut-o de foarte multe ori da niciodata nu am apucat sa ii fac si poze noi. Zilele trecute am facut-o iara fiindca imi plac mult prajiturile cu fructe, in special cele cu cirese si visine. […]

Urmareste-ne si pe Instagram