Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Angel Food Cake- Prajitura din albusuri

Angel Food Cake- Prajitura din albusuri. Cea mai buna prajitura din albusuri. Cum se face Angel Food Cake- Prajitura din albusuri.  Chec din albusuri.

Angel Food Cake- Prajitura din albusuri-Ingrediente

12 albusuri
un varf lingurita sare
140 gr faina 000
120 gr zahar
120 gr zahar
1 esenta de vanilie la fiola
1/2 esenta de migdale la fiola

Angel Food Cake- Prajitura din albusuri-Mod de preparare

Faina cu 120 gr zahar se amesteca si se lasa deoparte.
Albusurile se bat spuma cu cealalta cantitate de 120 gr zahar. Cand albusul s-a facut bezea se adauga esentele si se mai bate putin.

Se cerne amestecul de faina cu zahar peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, amestecand de jos in sus pana ce se incorporeaza toata faina.

Se ia forma cu fund detasabil ( neaparat sa aibe tub la mijloc) si se pune in ea ( nu se unge, nu se faineaza) compozitia obtinuta. Se pune la cuptorul neincalzit.

Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana prinde o culoare usor aurie.
Angel Food Cake- Prajitura din albusuri

Intre timp se pregateste o sticla sau borcan. Se scoate vasul din cuptor si se intoarce cu fundul in sus, tubul din mijlocul formei de copt trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei sau a borcanului. Se lasa asa pana la racire ( in felul asta blatul ramane extra pufos).
Angel Food Cake- Prajitura din albusuri
Dupa ce s-a racit, se intoarce, se introduce lama unui cutit ascutit intre blat si tava si se dezlipeste blatul de peretii tavii. Se pune pe un platou, se serveste alturi de un sos de fructe si frisca sau inghetata.
Pozele la reteta asta sunt facute de ceva vreme :)..de atunci am facut-o de multe ori si de fiecare data a iesit foarte buna !!
Angel Food Cake- Prajitura din albusuri
O reteta luata de la o prietena draga mie,va garantez ca nu veti regreta daca o incercati.
Multumesc Pupi :*

Comentarii recente

  • yaya6

    24/01/2011 at 17:34

    ce culori faine,si eu fac des,am sa incerc si asa cu sos de fructe,o saptamana buna

  • mirela

    24/01/2011 at 18:02

    Arata foarte bine!!!

  • Anca (tort.personalizat)

    24/01/2011 at 19:51

    Daca zici ca e atat de buna, musai trebuie incercata. De mult ma tot gandeam la reteta asta!

  • Cafe Portakal

    24/01/2011 at 20:15

    ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK.
    SEVGİLERİMLE..

  • violette

    24/01/2011 at 21:12

    Arata minunat…si cu sosul de fructe…mmmm- tare bun trebuie sa fie:)

    o seara frumoasa!

  • Iulia

    25/01/2011 at 09:36

    Delicios!

  • Miha

    27/01/2011 at 01:03

    Deja stiu ce fac cu albusurile adunate la congelator! :)))

  • Lory

    30/01/2011 at 18:39

    Multumesc fetelor :* trebuie sa-l incercati :)iese asa pufos de nici nu zici ca e numai din albusuri .
    Ieri am facut din nou dar am pus si visine in el ..mmm.. o bunatate!!

  • Anonymous

    06/03/2011 at 08:08

    am tot cautat reteta si eu, cea americna cere si „cream of tartar”, cum noi nu avem aici, stiu ca se poate inlocui cu pf de copt daca nu are reteta sau zeama de lamaine. tu nu ai folosit nimic. si zici ca totusi iasa?
    oricum am sa o incerc si eu ca mi-e dor:) Paula

  • Gratiela

    20/02/2012 at 11:38

    Minunata ! Nu am inteles cum sta cu fundul in sus pe sticla, nu cade aluatul ? Ar fi fost bine sa ne pui o poza !!!!!

    • Lory

      20/02/2012 at 20:21

      Gratiela nu am poza cu el stand pe sticla 🙁 dar iti garantez ca nu cade 🙂 fiindca forma inainte de a pune compozitia in ea nu o ungi cu nimic…astfel el se prinde de marginile formei .D

  • mary

    18/04/2012 at 19:24

    chiar in seara asta ma gandeam sa fac unul…am o gramada de albusuri…excelent ,fin ,cu un sabor superb …reteta mea e un pic difrita si tava in care il coc are 3 picioruse de sprijin…merita facut

    • Lory

      19/04/2012 at 12:10

      mary incearca aceasta reteta ai sa vezi ca e excelenta 🙂 Intre timp am capatat si eu o tava din asta cu 3 picioare 🙂 e speciala pentru prajitura asta din albusuri .A iesit foarte bine in ea .Tot asa nu trebuie sa o ungi 🙂
      Sa ai spor!!

  • mary

    20/04/2012 at 11:31

    buna! sincer as vrea sa-ti trimit o poza sa vezi cum a iesit al meu,dar :(((…nu stiu cum …superrr.multumim de reteta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram