Angel Food Cake- Prajitura din albusuri. Cea mai buna prajitura din albusuri. Cum se face Angel Food Cake- Prajitura din albusuri. Chec din albusuri.
Angel Food Cake- Prajitura din albusuri-Ingrediente
12 albusuri
un varf lingurita sare
140 gr faina 000
120 gr zahar
120 gr zahar
1 esenta de vanilie la fiola
1/2 esenta de migdale la fiola
Angel Food Cake- Prajitura din albusuri-Mod de preparare
Faina cu 120 gr zahar se amesteca si se lasa deoparte.
Albusurile se bat spuma cu cealalta cantitate de 120 gr zahar. Cand albusul s-a facut bezea se adauga esentele si se mai bate putin.
Se cerne amestecul de faina cu zahar peste spuma de albusuri si se incorporeaza cu grija, amestecand de jos in sus pana ce se incorporeaza toata faina.
Se ia forma cu fund detasabil ( neaparat sa aibe tub la mijloc) si se pune in ea ( nu se unge, nu se faineaza) compozitia obtinuta. Se pune la cuptorul neincalzit.
Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana prinde o culoare usor aurie.
Intre timp se pregateste o sticla sau borcan. Se scoate vasul din cuptor si se intoarce cu fundul in sus, tubul din mijlocul formei de copt trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei sau a borcanului. Se lasa asa pana la racire ( in felul asta blatul ramane extra pufos).
Dupa ce s-a racit, se intoarce, se introduce lama unui cutit ascutit intre blat si tava si se dezlipeste blatul de peretii tavii. Se pune pe un platou, se serveste alturi de un sos de fructe si frisca sau inghetata.
Pozele la reteta asta sunt facute de ceva vreme :)..de atunci am facut-o de multe ori si de fiecare data a iesit foarte buna !!
O reteta luata de la o prietena draga mie,va garantez ca nu veti regreta daca o incercati.
Multumesc Pupi :*
Comentarii recente
yaya6
24/01/2011 at 17:34ce culori faine,si eu fac des,am sa incerc si asa cu sos de fructe,o saptamana buna
mirela
24/01/2011 at 18:02Arata foarte bine!!!
Anca (tort.personalizat)
24/01/2011 at 19:51Daca zici ca e atat de buna, musai trebuie incercata. De mult ma tot gandeam la reteta asta!
Cafe Portakal
24/01/2011 at 20:15ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNİZE SAĞLIK.
SEVGİLERİMLE..
violette
24/01/2011 at 21:12Arata minunat…si cu sosul de fructe…mmmm- tare bun trebuie sa fie:)
o seara frumoasa!
Iulia
25/01/2011 at 09:36Delicios!
Miha
27/01/2011 at 01:03Deja stiu ce fac cu albusurile adunate la congelator! :)))
Lory
30/01/2011 at 18:39Multumesc fetelor :* trebuie sa-l incercati :)iese asa pufos de nici nu zici ca e numai din albusuri .
Ieri am facut din nou dar am pus si visine in el ..mmm.. o bunatate!!
Anonymous
06/03/2011 at 08:08am tot cautat reteta si eu, cea americna cere si „cream of tartar”, cum noi nu avem aici, stiu ca se poate inlocui cu pf de copt daca nu are reteta sau zeama de lamaine. tu nu ai folosit nimic. si zici ca totusi iasa?
oricum am sa o incerc si eu ca mi-e dor:) Paula
mary
18/04/2012 at 19:26iasa sigur…fara nicmic in plus…
Lory
19/04/2012 at 12:07Da iese sigur:)
elida
06/05/2016 at 12:50iese, iese 🙂
Gratiela
20/02/2012 at 11:38Minunata ! Nu am inteles cum sta cu fundul in sus pe sticla, nu cade aluatul ? Ar fi fost bine sa ne pui o poza !!!!!
Lory
20/02/2012 at 20:21Gratiela nu am poza cu el stand pe sticla 🙁 dar iti garantez ca nu cade 🙂 fiindca forma inainte de a pune compozitia in ea nu o ungi cu nimic…astfel el se prinde de marginile formei .D
mary
18/04/2012 at 19:24chiar in seara asta ma gandeam sa fac unul…am o gramada de albusuri…excelent ,fin ,cu un sabor superb …reteta mea e un pic difrita si tava in care il coc are 3 picioruse de sprijin…merita facut
Lory
19/04/2012 at 12:10mary incearca aceasta reteta ai sa vezi ca e excelenta 🙂 Intre timp am capatat si eu o tava din asta cu 3 picioare 🙂 e speciala pentru prajitura asta din albusuri .A iesit foarte bine in ea .Tot asa nu trebuie sa o ungi 🙂
Sa ai spor!!
mary
20/04/2012 at 11:31buna! sincer as vrea sa-ti trimit o poza sa vezi cum a iesit al meu,dar :(((…nu stiu cum …superrr.multumim de reteta !
Lory
22/04/2012 at 19:47Mary ma bucur ca ti-a reusit 🙂 daca vrei o poti trimite pe email bucatareselevesele@gmail.com