4 oua
100 ml vin rosu
250 gr margarina
250 gr zahar
250 gr faina
2 linguri cacao
1 plic praf de copt
1 lingurita coaja rasa de lamaie
1 ciocolata
Preparare:
Frecam ouale cu margarina moale,apoi adaugam zaharul si continuam sa frecam in continuare pana cand compozitia devine spumoasa. Adaugam cele 2 linguri cacao , 1 lingurita coaja de lamaie rasa, 100 ml vin rosu si faina in care am amestecat in prealabil praful de copt . Mixam bine pana compozitia se omogenizeaza si adaugam bucatele de ciocolata ( ciocolata este optionala ). Punem in forma de chec hartie de copt pe care o ungem cu putin ulei ( sau ungem cu ulei forma si o tapetam din abundenta cu faina ) si turnam in ea compozitia de chec. Dam tava la cuptorul preincalzit si lasam la foc iute timp de 5 minute dupa care reducem focul la minim si lasam la copt pana cand la proba cu scobitoarea nu ramane aluat pe scobitoare.
Se scoate din cuptor , se rastoarna checul din tava , lasam la racit si putem sa acoperim cu un strat de glazura de ciocolata sau sa pudram doar cu zahar praf checul.
Comentarii recente
Jacktels Kochbuch
26/04/2009 at 10:58Hallo Lory,
exact as o fac sie eu , numai cä la mine vine si 60 ml Lapte inäuntru si
sau Condimente pentru Turtä dulce sau Scortisoarä si o prisä de Piment.
Are un Gust foarte elegant.At aratä foarte frumos.Kompliment.
Salutäri Jacktel
Leila
26/04/2009 at 21:38Buna jack 🙂 . O idee foarte buna cu scortisoara 🙂 . Iti multumesc 🙂
bucatar maniac
27/04/2009 at 11:18uau ce idee! Imi pot imagina ce gust…mmmmmmmmmm!
Leila
27/04/2009 at 15:40Bucatar Maniac , incearca sa adaugi si scortisoara , asa sigur va fi mult mai bun. 🙂 Cu proxima ocazie si eu voi experimenta checul cu scortisoara 🙂